Запалиха крана, който демонтираше "1300 години България"

Сигналът е подаден около 3 след полунощ
Обновена: 9 юли 2017 13:26 | 9 юли 2017 10:56, Петя Славова
367
Запалиха крана, който демонтираше "1300 години България"
Снимка: Facebook

Запален е кранът, който трябваше да демонтира паметника "1300 години България". Това потвърди МВР пред "Фокус"

В 03.15 часа е получен сигнал за палеж на крана. При огледа е установено, че е счупено стъклото на кабината на крана. Работи се по изясняване на обстоятелствата около палежа и разкриването на извършителите.

Заради инцидента премахването на монумента се забавя.

Също така в социалната мрежа Facebook Пламен Даракчиев пише: "Около 3 след полунощ са атакували обект "Шестокрилия". Вероятно с коктейли "Молотов", тъй като е изгорял чисто новия 150-тонен кран на фирмата изпълнител на строителните работи по демонтажа на паметника. Щетата е най-малкото 1 млн, колкото струва кранът. Червените интелектуалци, вдъхновители на протеста в защита соцсимвола са абсолютно невинни. Най-малкото, заради причини от възрастово естество".

Още по темата

Решението на Столичния общински съвет за премахването на паметника "1300 години България" пред НДК датира от 2014 г., но бе неколкократно обжалвано пред съда от неговия автор. След дългогодишни спорове около останките пред НДК преди дни Столичната община започна премахването му.

Плановете на общината са на мястото на "1300 години България" да бъдат издигнати мемориални плочи на 1-ви и 6-и Софийски пехотни полкове, но до обявяването на конкурс за това, мястото ще е парково пространство.

Срещу събарянето на паметника се обявиха Съюзът на българските художници, Съюзът на архитектите,БСП-София и десетки граждани. През юни се състоя се и протест в защита на монумента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
3
 
5
 
! Отговори
минувач преди 6 години
До 132 Киро кофражистаЕй, все някакъв *** либераст ще се излаже неподготвен!Да не говорим, колко стотици милиони убити хора из планетата Земя са оставили либералчетата за един век!
118
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До гьобелс се объркаДругарите повтарят номера на гошо-тарабата дето подпали райхстага и успя да натопи ван дер любе! Сега ще кажат че се е запалил от горещината!
117
9
 
3
 
! Отговори
! преди 6 години
Това е работа на комунистите които са против демонтирането на това. Но за яд на *** на това место ще има паметник на президента Дж. Буш-младши при които България стана уважаван член на НАТО.
116
2
 
3
 
! Отговори
Белият женерал бб преди 6 години
До Киро кофражистаЯ не обиждай евреите,че ще си го намериш.Кой въведе комунизЪма-Карл Маркс/Кашел Мардохай/.По коя поръчка и с кои пари-отговори си сам.С каква цел-също.Вчера даваха "Слънчев удар". на Михалков.
115
4
 
6
 
! Отговори
гьобелс се обърка преди 6 години
ИЗКАРАХА ГО ГОЛЯМ ПОЖАР КАТО РАЙХСТАГА )))))))))))))))) ОБАЧЕ, СТЪРЧАЩО ЖЕЛЯЗО НЕ СЕ НАГРЯВА ДО СТЕПЕН НА УНИЩОЖЕНИЕ ОТ 1-2 КОКТЕЙЛА , ПЪК И ПЛАМЪЦИ НЕ ПЪЛЗЯТ ПО ЖЕЛЯЗО, А ИМАЛО ЛИ Е ДОРИ 1 ИСТИНСКИ КОКТЕЙЛ ИЛИ НЯКОМУ ТАКА СЕ Е СТОРИЛО ИЛИ ПОИСКАЛО ?
114
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Синко, имаме подчинено определително изречение - "който демонтираше...""Подпалиха крана" е главно изречение!"Подозирам, че ти самият си в 5-ти клас. СИНКО!Тръгнал си на краставичар да продаваш краставици! Именната част се съдържа в първата част на съставното изречение, което налага да се постави пълен член на този, които "е демонтирал". На този, който върши действието. Ако искаш да е така, както ти казваш, тогава трябва да разделиш изречението на две отделни и да не бъде сложно изречение.
113
0
 
3
 
! Отговори
Xaxaxa преди 6 години
Da go mahat toq gozen pametnik che na nishto ne prelicha 7 mo kril petuhunik mu e imeto napishte v google i she vidite xaxaxa
112
5
 
12
 
! Отговори
Бойко Паркинга преди 6 години
На негово място да сложат оня демонтирания, дето изобразяваше България като турско клекало.
111
0
 
8
 
! Отговори
партизани преди 6 години
НА МЕН ПАМЕТНИКЪТ МИ БЕШЕ ПРИЯТЕН И НЕОБХОДИМ ЗАРАДИ ИМЕТО "1300 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ". СЪДЪТ ОТСЕЧЕ - ДА СЕ РУШИ, НЕКА ГО СТОРЯТ НЕЗАБАВНО, ЧЕ И ПАРТИЗАНИТЕ ДА МИРЯСАТ
110
2
 
6
 
! Отговори
Ове комунист льже преди 6 години
А за Гърция, прочети малце историята им след 1944 - окупация от чужди войски, гражданска война с милион убити или прокудени, после военни преврати, война с Турция и пр.В Гьрция, грьцките комунисти тероризираха след 1944 те идейно са били повече от Бьлгария преди 44г Що се отнася до войната с Турция аз такава не знам, знам само подкокорасаните от СССР генерали в Кипьр правеха етническо прочистване и опит да се присьдинят кьм Гьрция.
109
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До фейк, братяЕдно желязо нагрее ли се над 300 градуса,от него нищо не става!
108
4
 
5
 
! Отговори
попо преди 6 години
Защо не сте написали името на фирмата? отговор на админа на сайта - Защото ще разберете кой е собственика ...- разбира се че е комунист
107
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако е за 1 милион - някой много се е нагушил. Някой май ще плува Искър с тухли.
106
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че това беше най-грозния паметник изразяващ некадърността, безхаберието, наще хора,шуробаджанащината, вечното крадене от държавата, ние ги лъжем че работим те ни лъжат че ни плащат, селяните в панелките и т.н. и т.н. все неща типични за комунарите.
105
3
 
7
 
! Отговори
попо преди 6 години
Защо не сте написали как се казва фирмата? отговор на *** - Защото ще я проверите и ще разберете че е на комунист.
104
1
 
6
 
! Отговори
Чобака преди 6 години
Палим го брат, да го берем само джилязу.
103
3
 
20
 
! Отговори
фейк, братя преди 6 години
Не съм видял тлеещия кран, май и журналистите дето пишат не са )))) Щети за 10 хил. може и да има - кабели и пвц части, ама щети за 1 млн е световен рекорд за фейк-новина
102
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Либерастията и простотията са безгранични ...
101
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва всичко,което ония комунистии децата им гепиха да бъде конфискувано,та да върнем 20 милиарда,гепени от сегашните комувисоки и децата ни да започнат начисто.
100
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 99Синко, имаме подчинено определително изречение - "който демонтираше..." "Подпалиха крана" е главно изречение!Учи се в 6-ти или 7-ми клас!