Симеонов се извини за дебата за прослуженото време: Лично мнение!

Синдикатите след среща с Борисов: Темата не е на дневен ред
Обновена: 20 юли 2017 11:45 | 20 юли 2017 11:37, Веселина Йорданова
119
Симеонов се извини за дебата за прослуженото време: Лично мнение!
Снимка: Правителствена пресслужба

Вицепремиерът Валери Симеонов се извини за отзвука, който предизвикаха думите му за отмяна на добавката за прослужено време. Коментарът му бе направен след среща с бизнеса, а като реакция синдикатите заплашиха с протести.

"Без някой да го е искал от мен, лично изказвам съжаление за отзвука, който предизвикаха думите ми, личното ми мнение. Преценявам, че беше грешка да казвам личното си мнение, защото то се прие като позиция на правителството и се наложи да се влиза в този неприятен обяснителен режим", каза Симеонов след среща с премиера Бойко Борисов и синдикатите в МС.

Още по темата

На срещата е обсъден както този въпрос, така и работата на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

"Обединихме се около позицията, че всички теми, свързани с трудовото законодателство, трябва да бъдат обсъждани там", каза вицепремиерът, цитиран от "Фокус".

Предстои да бъде приета програма на НСТС, в която да бъдат заложени всички спорни и актуални въпроси.

"От срещата при премиера разбрах, че това което коментираме, а именно добавката за професионален опит и стаж, не е темата на България в момента", каза пък председателят на КНСБ Пламен Димитров.

По думите му темата са доходите, кадрите, които липсват, увеличението на пенсиите, реформите в образованието и здравеопазването.

"Затова от следващата седмица ще търсим конкретните теми, в които социалните партньори и бизнеса заедно с нас да дадем най-добрите решения, за да бъдат тези реформи придвижени в следващите години в рамките на това управление", посочи Пламен Димитров.

Той обясни, че класът прослужено време го няма от 2007 година в България и беше заменен с добавката за професионален опит и стаж.

Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов също заяви, че темата не е във фокуса на общественото внимание и днес е била свалена от дневен ред. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
24
 
! Отговори
Н.Нанков преди 6 години
"По думите му темата са доходите, кадрите, които липсват, увеличението на пенсиите, реформите в образованието и здравеопазването." Какви ли бисери ни очакват?
28
7
 
5
 
! Отговори
БГ преди 6 години
До 36 АнонименДевиза на българина е: Бегай работа, че идваме! (Усмивки 36-ти! )
27
3
 
20
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Гладйте си далаверите със санирането и не се занимавайте с глупости за да разлавате хората.
26
1
 
27
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Баце е прошепнал на Валерката, че клати държавата, т.е. властта. Извинението е несериозно, не може човек на такъв пост да си мисли, че казаното от него е лично мнение. В такива случай се дава оставка, а не се чака да ти я поискат.
25
1
 
20
 
! Отговори
ОСТАВКАТА 3 преди 6 години
Мен личното мнение на Пудела на БОКО не ме интересува!!!! Неговото лично мнение не интересува дори и жена му!!!! ПАТРИДИОТ от класа....
24
1
 
24
 
! Отговори
Константин преди 6 години
Тези патриоти ще излязат по-гнусни от герберите. Не че защитавам герберите. Гнусляци.
23
1
 
30
 
! Отговори
Жо до Анонимен 23 преди 6 години
До АнонименХОРАТА с прослужено време в дадена професия носят рутината и опита. Всички млади и новопостъпили се обучават от по-опитните. Десетки са младоците, които съм обучавал. Аз самият не мога да си представя как щях да започна като начинаещ "специалист", ако не бяха по-опитните да ме научат. Само училището и университета не са достатъчни. За да станеш специалист в дадена професия трябват поне 5 години. Ти спомняш ли си първия работен ден и как те "прикачиха" към някой по-опитен?
22
2
 
19
 
! Отговори
ГЕРБЕРАСТ- помияр преди 6 години
Валеро Винкелони към Тиквоний Великолепни: Моля другарко, повече така няма да правя!!!! Оправдава се като ученичка във втори клас, втория срок.....
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нека изчакаме до утре да се събудят, тогава на какво мнение ще са :)
20
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ви обесим на проскубано въже всичките гербери и патриоти.
19
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добавка за прослужено време в цивилизованата част на Европа означава - фирмата е инвестирала да те обучи за дейността, която изпълняваш, останал си пет години, дава ти 0,5% увеличение на възнаграждението за следващите (според договореното във фирмата) 3-5-8-10 години. Така хората със специфична квалификация, в които работодателят е инвестирал, остават на работа при него, а не се налага да инвестира всяка година в обучение на нови. Естествено, и старото куче, не стои на място и учи още нови неща
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям майтап обаче е, как на война с добавката за клас и прослужено време се впусна видното номенклатурно чадо, бивша звезда на ДКМС и тогавашна млада надежда на соц номенклатурата Велев. Държава на абсурдите сме.
17
2
 
24
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Това някакъв патент ли за вас и Борисов, първо да говорите, а после да мислите?
16
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки трябва да носи лична отговорност за действията си, а не да се измъква като мокра връв. Мисли се преди да направиш нещо, а не след това особенно когато си в политиката. После каквото и да кажеш вече е много късно и показва нивото на човека. Аман от некадърници на постове.
15
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В колективните трудови договори в Австрия и Германия има включена и добавка за прослужено време, пък вие си приказвайте кое е соц отживелица. Те пък са разбрали как се задържат хора на работа и се трупа опит, вместо хората да мигрират от работа на работа.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Или е много умен или е много глупав. Пуска се едно мнение из хората,било то и лично, и се гледа как ще се реагира. Да речем, че класа отпадне и влезе в заплатата (каквото и да означава) по думите на оня от работническата организация, заплата се редуцира според инфлацията на годишна база както е в някои европейски страни и се повиши. Вариант, който е към нула, тЪ даже под нея. Другия е клякане пред разни *** и чисто налудничеви идеи от страна на аикб. Вариант,в който съм склонен да повярвам.
13
0
 
28
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Личното си мнение Далавери да го каже на жена си,когато му дроби салатата в кухнята ! А иначе да се вслушва в Тезисите на другаря Баце ,за да не изхвърчи от властта...
12
0
 
20
 
! Отговори
да въ преди 6 години
Стига сте трили коментари,бе? Кой ли обслужвате,че не се сещаме.
11
1
 
21
 
! Отговори
Черкез преди 6 години
Някой може ли да ми каже Валери С. към Гагаузите ли спада или към Кардарашите?Благодаря!
10
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понеже не мина и хоп-лично мнение било. Ами като е лично мнение защо го правиш обществено достояние? Или ако мине номерът?!?!Е, не мина.

Спонсорирани публикации