Украинки се навиват да са сервитьорки за 800 лв., българките – не!

440 дошли у нас за камериерки, готвачи, бармани, миячи...
121
Украинки се навиват да са сервитьорки за 800 лв., българките – не!
Снимка: Булфото, архив

Над 440 украинци обслужват туристите по Северното Черноморие, съобщи председателят на Регионалната асоциация на хотелиерите и ресторантьорите в Добричка област Димитър Димитров, цитиран от "24 часа".

Те работят като камериери, сервитьори, рецепционисти, готвачи. Украинците са основно студенти, които учат профил "Туризъм".

Още по темата

Кандидатите са били над 1000, но не всички са отговаряли на критериите за наемане на работа у нас.

На рецепционистите брутната заплата е 820 лева, за камериерки – 780 лв, за сервитьори – около 800 лева.

Същевременно в предлаганите места за работа в Бюрото по труда в Добрич най-много са тези са туризма – камериерки, помощник-готвачи, готвачи, бармани, рецепционисти, миячи.

"Предложенията са постоянни, но към тези работни места почти няма интерес", призна началникът му Васил Сивков.

При недостиг на персонал собствениците и наемателите на обекти и техни близки работят всичко, за което не стигат хора. 

"Сезонът започна малко трудно. Допреди 10-15 дни имахме около 50-60 на сто пълняемост на базата. Около 25 юли обектите по Северното Черноморие са пълни на 100%, което ще продължи до около 28 август", каза Димитров.

Той очаква ръст на туристите между 3 и 5 процента, какъвто е бил и миналата година. Основно те ще са от Германия, Румъния, България, Чехия, Полша.

Германците почиват предимно в Албена и Балчик. В Кранево и Балчик пък отдъхват румънци, руснаци, българи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украинците ще поработят за тези пари сезон-два. После, така или иначе нямат визи за ЕС, ще тръгнат още по на запад :)
74
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украйна не е ли една от държавите с най-бързо растящ брой на полово-предаваните болести, само след Великая Рус и някоя африканска държава. иначе много ме кефят коментари на хора, които са нямали много вземане-даване с български хотелиери, които те карат да си плащаш и минералната вода.
73
13
 
4
 
! Отговори
ах, колко сме умни преди 6 години
До АнонименНа украинците вече не им трябват визи за ЕС. Просто хората се навиват да работят за тия пари. Докато българите ги мързи. Предпочитат родителите им да ги хранят или соц. помощи от държавата. Работлива нация.
72
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
украинските сервитьорки не знаят, че от тия 800 - я вземат 300, я не!
71
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първа и последна година, като с молдовските камериерки.Миналата година дошли, поработили, тази не искат и да чуят :DИначе нормално, в Украйна средната заплата е наполовина на тук. И пак са малко, 440 човека нищо не са, като се има предвид що хотел е наплякано по морето.
70
0
 
22
 
! Отговори
крайната цел преди 6 години
До Дарвин философ Чиста проба параван за проституция!!!!
69
0
 
6
 
! Отговори
мутра преди 6 години
До бай хОбещанието е вид културен отказ!
68
0
 
10
 
! Отговори
славянин преди 6 години
До extremistСладуранки - чисти славянки!
67
2
 
32
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Кандидатите са били над 1000, но не всички са отговаряли на критериите за наемане на работа у нас.- ОЙ, ТИГРЕ, ТИГРЕ, ИМАШ ЛИ СУДЖУК ....Е КАК ДА ОТГОВАРЯТ КАНДИДАТИТЕ НА ЕДИНСТВЕНИЯ ВЪПРОС НА ИНТЕРВЮ ЗА РАБОТА В БЪЛГАРИЯ : "ЩЕ РАБОТИТЕ ЛИ НА БЕЗ ПАРИ И СЪГЛАСЕН ЛИ СТЕ ДА НИ ПЛАЩАТЕ МЕСЕЧНА ТАКСА ЗАТОВА ЧЕ РАБОТИТЕ ПРИ НАС ...."
66
2
 
21
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Украинки се навиват да са сервитьорки за 800 лв - ТАТЕ ОБЕЩА ДА МИ КУПИ СУДЖУК АМА ДРУГ ПЪТ; Я ДА ВИДИМ ПРЯКО КОИ СА ТЕЗИ 440 УКРАИНКИ ДОШЛИ НА БЕГОМ ТУКА ДА ИЗУЧАВАТ ЩО Е ТО "ТУРИЗЪМ" В НАЙ-НАЗАДНАЛАТА И ПРОПАДНАЛА ДЪРЖАВА НА ПЛАНЕТАТА ! ТИЯ 440 УКРАЙНКИ, Е ПО-ВЕРОЯТНО ДА СА 4,4 УКРАЙНКИ....КАКТО СЕ КАЗВА "ОГЛАДНЯЛ 2-ЗВЕЗДЕН ХОТЕЛИЕР , 440 УКРАИНКИ, НА 400е СЪНУВА"
65
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
800 бруто, демек 620 нето и като извадим наема от поне 100 лева за някаква стаичка... За 250 евро на месец да си скъсаш *** да обслужваш пияни мутри?! Само за сервитьорки си заслужава, защото могат да си докарат доста страничен доход от бакшиши, другото е за ненормални.
64
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украинките са тук по курортите единствено с надеждата да си хванат някой и друг чичко-паричко от Западна Европа, който да ги измъкне от ***. Трудовият договор с БГ мутрата за жълти стотинки е единствено начин да се сдобият с виза за ЕС.
63
25
 
11
 
! Отговори
варна преди 6 години
Българките се имат за много велики. Тия заплати са им под достойнството. Мама и тати дават (едно дете сме) имаме и 2 баби, кво му трябва на човек. Ааа, да - спонсор с БМВ, ама те са рядкост.
62
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ги заселват направо из кърджалийско
61
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те ако са 800лв.плюс храна и разбира се подслон си е добре защото украинките и не само те ще си изкарват още толкова месечно,нали гледам тука /София/ сервитьорчета на по 30лв.надница си прибират между 100 и 200лв.дневно,защо да не работят бе кап..т,за 150 евро в Украйна ли да работят???обаче нашенските "бизнесмене"тип ала КИРДОМУС ДА СА НАЯСНО ЧЕ УКРАИНЦИТЕ МОГАТ ВЕЧЕ ДА ПЪТУВАТ БЕЗ ВИЗИ В ЕС,МОЖЕ ДОГОДИНА И ДА НЕ ДОЙДАТ АКО ГИ ИЗПЪРЗАЛЯТЕ!!!Нашенските... вече са с"претенции"за поне 800евро!
60
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да си много глупав украинец или украинка за да почнеш работа в най бедната страна на евросъюза. Това е като да хванеш от чувала с ***..те еднинствения квадратен к*р.
59
3
 
40
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 6 години
за идващите украинци и молдовани да знаят че за септември месец пари няма да вземате ,бизнесмените забравят да плащат последна заплата,трябва нови зимни гумите на ауди А 8 да се сменят зимата идва.
58
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
D Така наречените бизнесмени, които са си робовладелци, твърдят че трудът на тези хора е нискоквалифициран и еlтин, но е ПЪК ИМ ГЕНЕРИРА МИЛИОНИ.Това и доктор за 3 месеца не може да го направи.Излиза че не са толкова неквалифицирани серитьорките и др хотелски персонал,коxто ако го нямаше, нямаше да и го има и хотелът, нали?
57
6
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
tiq ukrainki taka sa djasat kato praska4ki iz loze tva nqma nasi6tane daje sa mi razpravqli 4e edna bila edin balgarin deto ne q zadovolil
56
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази година Украинците ще работят, догодина и те няма да дойдат