Бай Симо решен: Питат ли го пак за Божилов, ще се самоубие!

Възрастният мъж вече съжалява, че взел пистолета
11 авг 2017 07:00,
89
Бай Симо решен: Питат ли го пак за Божилов, ще се самоубие!
Снимка: 24 часа

Седми ден под домашен арест в жилището си на 12-ия етаж в пловдивския квартал "Тракия" прекарва Симеон Стоев. Бай Симо, у когото полицаите намериха оръжието, с което се е самоубил бизнесменът Данаил Божилов, е видимо изтощен.

"Не слизам изобщо долу. Не смея. Моля се по-бързо да ме пуснат. Ако решат пак да ме разкарват по разпити, следствия - ще си сложа край на живота! Жал ми е само за кучето и за дъщеря ми. Тя, горката, е болничка", казва бившият военен.

Още по темата
Съжалява, че е взел пистолета на бизнесмена. И отново описва случая от 26 юли в пловдивския парк "Лаута".

"Когато отидох, видях труп, проснат по гръб. Установих, че не диша. Пистолетът му беше на половин метър. Кучето на Божилов беше завързано за едно дърво. Изобщо не посмях да го приближа. То е от лоша порода, миналата година нападна моето в парка", припомня бай Симо. 16 дни след случая бившият военен смята, че бизнесменът е сложил сам край на живота си.

"Самоубил се е човекът. Като дойдоха полицаи, започнаха да ме питат как е станало. Че откъде да зная, бе хора! Аз бях надалеч, когато той се е застрелял", връща лентата Стоев, цитиран от 24 часа.

74-годишният пенсионер не знае причината за мистериозното самоубийство. "Един приятел, бивш военен, от съседния блок разправя, че Данаил имал вземане-даване със съмнителни хора", впуска се в слухове бившият граничар.

Бай Симо се кълне, че и да го застрелят, това била истината - взел пищова на бизнесмена, за да не се изтрепели наркоманите. Наоколо било пълно със спринцовки. Страхувал се кучето му да не се убоде. "За мен беше светлинка в тунела. Рекох си - предавам оръжието на мой приятел полицай. Него го отличават, а мен за награда ми съдействат да си взема дължимите 7 заплати и 4 отпуски от бившата охранителна фирма, в която работех. Имам да получавам около 6000 лева. Но се оказа сляпа надежда", клати глава възрастният мъж.

Твърди, че познавал бегло самоубилия се Божилов. Срещали се в парка при разходка на кучетата. "Изненадах се, като го видях мъртъв. В първия момент дори не го осъзнах. Видях, че няма пулс и грабнах патлака", описва за пореден път той.

Бившият военен не изключва версията на разследващите. Преди дни разсъждаваше, че самоубийците се застрелват в главите. "А, могат и в гърдите. Знаете ли колко случаи има да си слагат край с ловни пушки. Натискат спусъка долу с крака, а дулото е опряно в брадата. И дотам", ръкомаха бай Симо.

Категоричен е, че няма да позволи да го мъкнат по следствия. "Така не се живее бе, хора! Трябва да ме оневинят!", убеден е той. Дори вече измислил как ще се самоубие. Щял да се хвърли от 12-ия етаж. Не искал над него да тегне сянката на крадец.

"Аз съм отговорен. Имам куп болести. Покрай този арест станах половин човек. Не мога с двете ръце да си държа лъжицата. Притеснявам се", разказва Стоев.

Радост трепка в погледа му, когато заговаря за офицерските си години. Започнал службата си на граничната застава в Златоград през 1962 г., точно в разгара на Карибската криза между двете суперсили.

"Тогава спяхме с дрехите въоръжени. При всеки сигнал скачахме и бегом към браздата. Нямахме грешка. Колко диверсанти и изменници на родината сме заловили!", усмихва се бившият военен. По това време бегълците се активизирали. Били предимно цигани и турци. Искали да бягат към Гърция.

"Гонехме ги много. Дебнехме ги. Тогава за един убит диверсант даваха награда за този, който го е застрелял. И аз съм гърмял по дезертьори, но не съм ги трепал", отрича бай Симо.

Казва, че сега границата ни е разграден двор. "Каналджиите ги превеждат, без да им мигне окото. Къде по наше време такова нещо!", възкликва пенсионерът. Категоричен е, че трябва да се върне задължителната военна служба. "В казармата се оформя мъжът. Гледай сега младите момчета какви тюфлеци са", пали се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
5
 
! Отговори
mdaa преди 6 години
Казармата възпитавала...ти на 18 като не са те възпитали, точно казармата ще ти помогне.Евтини оправдания за повсеместна некадърност.
37
6
 
2
 
! Отговори
До 39 преди 6 години
Възпитава, възпитава и още как. Преди да дебатираме обаче, имам няколко въпроса към теб. Служил ли си в казармата? Ако да, то колко време, в кое поделение (но моля, номер и позивна) и като какъв?
36
1
 
3
 
! Отговори
mdaa преди 6 години
"Казва, че сега границата ни е разграден двор. "Така е. Преди е трябвало да лазиш в калта, да намериш дупки по оградите, да се молиш да не те подуши граничният пес и да не налапаш оловото. А сега? Палиш колата и отиваш като един мазен гнусен *** в Гърция без никой нищо да те пита.....срамота.
35
1
 
8
 
! Отговори
mdaa преди 6 години
"Колко диверсанти и изменници на родината сме заловили!"Обикновено една армия пази някой да не нахлуе, но виж, нашата военна доктрина е коренно различна. Уникална. Браво на тези смели, въоръжени мъже, които със сетни сили за спасили Гърция от нашествие.
34
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алоо, я по-спокойно с квалификациите за военните. Съдете и коментирайте бай ви Симо, не цяло съсловие. Защо имам усещането, че голяма част от коментарите са написани от един и същи .... човек !?
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Кеф,Прав е за изграждането на мъжете, и само за протокола, в съседните ни страни е задължителна военната служба, жалко че се оказване пак най-мекотели на Балканите!...голяма заблуда е, че казармата "възпитава"! нищо не възпитава! или го имаш по природа, или го нямаш! това, което може да направи казармата е евентуално да те озлоби...
32
9
 
6
 
! Отговори
Кеф, преди 6 години
меките китки как реват, че може пак да се върне казармата! Ми тогава тези мамини момченца, клонящи към момиченца ще самоубиват, защото няма и да издържат на малко по-голямо физическо или психическо натоварване, и мама няма да я има да им бърше носленцето и нааканото дупе! Прав е за изграждането на мъжете, и само за протокола, в съседните ни страни е задължителна военната служба, жалко че се оказване пак най-мекотели на Балканите!
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
голяма слабост е показал, иначе големият и грамаден физически самоубил се божилов.абе как ше се гръмнеш заради 100 хилки, бе човек!? грамаден исполин със "страшни" и респектиращи татуировки и ...със заешка мисъл? банката да си се гръмне сама, ти що ше се гърмиш ?! :((
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъпия ***, прибрал пистолета и измислил неква схема как да си вземе ниезплатени заплати, разбираш ли....То на тази приказка, дори и тъпите милиционери не се хванали и сега щял да си самоубива, щот никой не му вярва на дрънканиците.Тшпичен кадър на комунистическата номенклатура. *** до го прави шеф на бкп пловдив, на мястото на гергов, веднага.
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симо, дребнав крадец, червен мишок, убиец, жалък военен, скрит зад униформа ...Това е изградила казармата и българската армия при бай ви Тошо.Такъв народ възпита БКП.Радев, Нинова, Ковачки, Гергов - същита дребнави убийци, но облечени във власт.
28
3
 
13
 
! Отговори
Убиеца Симо преди 6 години
Пазил границата от кого ... от тези, които искат да Напуснат България, да избягат от комунистическия "рай".Никой не влизаше тогава у нас през браздата, хората искаха да бягат на Запад, затова ги убиваха!И този уррод сега се прави на велик ...?!Господ го е наказал вече.Крадец на оръжие, който иска да излезе велик :)))
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какво сти се хванали с човечеца ве, прикривайки вероятно реалната картина ...логиката е проста - няма как някой да го застреля от упор, а кучето да стои безучастно. най-малкото щеше да яко да лае, ако беше подушило непознат... а то не е лаело!щом не е лаело, значе не е усещало опастност ... как да усети "опастността която витае в главата" на само-убития
26
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симо, типичния комунистически безчестник...Взел чуждо огнестрелно оръжие да се прави на герой. Това са военните на България, това ги възпита БКП, а Симо рече - "задължителна казарма ...там се изграждат мъжете", голям мъж и офицер е! Избивал изменници на Родината, така ли?Това е човек роден, пораснал и работил през комунизма - пълна човешка деградация!Тоя е срам за България и себе си!
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Времето на хората като бай Симо отдаааана е минало.Сега ни управляват едни "момченца" епилирани с орбъснати крака и меки китки!
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Гонехме ги много. Дебнехме ги. Тогава за един убит диверсант даваха награда за този, който го е застрелял. И аз съм гърмял по дезертьори, но не съм ги трепал"Натурален ***.Не трябва да го съдим строго, Природата не е била благосклонна към него,Спял с дрехите и търчал към браздата. Що бе, *** нещастен? Американците на границата ли ще те нападнат?И представяш ли си, тоя един ден ти става командир.
23
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един нормален избирател на Нинова и Радев.
22
9
 
9
 
! Отговори
Кво преди 6 години
се възмущавате, че бил стрелял по хора. Такава му е била работата, и си я е вършил. Тогава държавната граница си е била държавна граница и се е охранявала като такава. Всички които са правели опити да я преминат са били наясно и си е било на тяхна отговорност! Днес за съжаление сме разграден двор и всякакви навлеци нахлуват, кой от където му кефне!
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мълчи, жертво!
20
0
 
12
 
! Отговори
До 16 преди 6 години
И със специалното участие на кучето на жертвата.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ще му прилагат методи и разпити докато каже това което искат е друг въпрос?...