За гръмнатия бизнесмен от Пловдив – нищо съмнително! Самоубийство!?

Съдебен медик защити разследващите, че не са открили предсмъртното писмо
98
За гръмнатия бизнесмен от Пловдив – нищо съмнително! Самоубийство!?
Снимка: Dnes.bg

Бизнесменът Данаил Божилов, който бе открит мъртъв в парк "Лаута" в Пловдив, се е самоубил, обяви пред "Фокус" д-р Светлозар Спасов, ръководител на катедра "Съдебна медицина" към Университетска болница в Пловдив.

Още по темата

"За нас нещата са ясни... Няма нищо съмнително – имал си е законен пистолет, в къщата му е намерено каквото е трябвало, в джоба му е открито писмо, имал е в живота си трудни моменти… Толкова много народ се самоуби тази година, има някаква епидемия", каза още той.

По думите му, "няма нищо чудно и неясно, за да се държи случаят под похлупак".

Според съдебния лекар все още трябва да се приключат ред други изследвания, изчакват се резултатите от другите експертизи – идентифициране на оръжието, гилзата.

По думи на д-р Спасов не е толкова голям пропуск, че писмото не е било открито веднага от разследващите, често се случва санитарите в съдебна медицина да намират по дрехите допълнителни улики, тъй като там се сваля всичко, а на местопроизшествието е неудобно да се направи това.

Седмица след смъртта на Данаил Божилов, все още въпросителните около убийството-самоубийството на Божилов са повече, отколкото отговорите.

Така и не стана ясно, защо разследващите не са открили предсмъртното му писмо в джоба, а това са сторили патоанатомите. Къде и пистолетът? Кой върза кучето му?

Защо в деня на смъртта зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов категорично заяви, че става дума за убийство?

Въпроси, на които все още отговори няма, а в издадения смъртен акт на бизнесмена ясно е записано, че причината за смъртта е "самоубийство".


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
2
 
! Отговори
Красимир Велчев преди 1 година
Случаят ,не само не е решен .Той си остава ,,демонстративно,,потулен.От деня на произшествието до днес всеки ден излизат разни сведения,които взаимно си противоречат.Първия ден съобщават,че в Пловдив е убит известен бизнесмен.На втория ден полицията в Пловдив в свое изявление пояснява на гражданите ,че става дума за човек със съвсем дребен бизнес.Съобщава се само за някакъв солариум и някаква фитнес-зала.В следващите дни излизат съобщения,че бил затънал в огромни дългове.За какво е вземал тези з
86
0
 
8
 
! Отговори
Ас са касвам Сашо преди 1 година
Тъй като броят на неразкритите убойства е огромен, често ги пишем за трудови злопоуки, самоубийства, нещастни случеи и не знам си какво. В моя град, имаше един самоубиец, който се бе гръмнал два пъти в главата. Друг пък е обеси на дърво, но преди това се е блъскал сам в камъните, сложил си въжет и си вързал ръцете зад гърба, че да не се откаже нещо. А поне 5-6, "бивши" са безследно изчезнали, а случайно открити трупове, никога не биват идентифицирани, защото никой не си прави и опити.
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой прибра едни пари, за да де появи удобно и писмото...
84
1
 
1
 
! Отговори
пак до я гледай преди 1 година
И вероятно не си бил женен никога. Ако не махаш пръстена няколко години на пръста става такъв зверски мазол, а отдолу остава разлика в пигментацията. Кожата е по-бяла. Имам лоши новини за тебе - доста си глупав.
83
2
 
5
 
! Отговори
съдия ВИНОКУРОВ преди 1 година
ДРАГИ КОЛЕГИ ВСИЧКО Е ЯСНО ПО ДЕЛОТО И НАКРАЯ ЗА ПРОТОКОЛА НЕКА УБИТИЯ ДА ВЛЕЗЕ
82
0
 
1
 
! Отговори
до Я гледай преди 1 година
Ти сериозно ли си вярваш, че ще отрежат пръст заради халката? Патоанатоми.. Ония с големите ножици за кокали и една купцина инструменти? Череп с чук ли отварят? Златото е мек метал - и едни обикновени клещи резачки стават. Пръст ще режат..
81
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гръмнал се е, хвърли е пистолета, написал е писмото, завързал е кучето и е умрял. Толква е лесно! Полицията така казва. Няма да ни лъже полицията, я!
80
0
 
2
 
! Отговори
Я гледай преди 1 година
Прав е човека. Не е богоугодно веднага да се бърка по джобовете на убития.Ама патоанатомите тарашат здраво и режат пръста за халката.
79
0
 
5
 
! Отговори
хъ преди 1 година
Самоубийство ли? - Глупости на търкалета.
Най-лесно е за бързо приключване на случая.
И натривки на пръстите му едва ли са направили.
И кой се самоубива в присъствието на кучето си?
А къде е пистолетът му?
Айде бе...
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За самоубилия се не чета вече статиите. Не искам да си пълня главата с простотии, че ми пада коефициента на интелигентност
77
2
 
18
 
! Отговори
елементарно Уотсън преди 1 година
кучето го е застреляло,скрило е пистолетът на тайно място и след това се е завързало само.Но кучето е само физическият извършител,трябва да се отрие поръчителя.И понеже милиционерите са прости и не могат да открият нищо,подхърлят предсмъртното писмо.Тъй като кучето не може да пише то със сигурност не е автор на писмото.ТОЙ е прост и те са прости и за нова се разбират перфектно.
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в издадения смъртен акт на бизнесмена ясно е записано, че причината за смъртта е "самоубийство". Ако това е вярно всичко написано в статиите и коментарите е за чесане на пръстите, запълване на времето, клюкарстване, трениране на въображението, измсляне на сценарий за филм и така нататък.
75
2
 
7
 
! Отговори
ционизъм преди 1 година
До разбойници от БКП

завоалираха историята!
74
0
 
11
 
! Отговори
321 преди 1 година
Аз едно просто нещо не разбрах, и никъде не казаха окончателно какъв е резултата от натривките по ръцете, това би обяснило защо толкова настояват за версията самоубийство.Или пък умишлено, тактически подхвърлят тази версия, а се работи по убийство.
73
0
 
10
 
! Отговори
разбойници от БКП преди 1 година
До Братът и съпругата?

ТАКА МИ НАРЕДИХА.........
Хептен за глупаци ни вземат!!!!
72
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тц, тц, тц... Гледай ти новина... А кога се очаква да намерят следващото писмо от самоубития? Написа ли го вече?
71
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аха, сега, след подхвърленото писмо, ще намерят подхвърлен и пистолета някъде - излъскан и почистен от следи и ще обяснят, че този, който го е "откраднал" се е изплашил и го е изхвърлил. И така убиецът ще се размине просто с малко финансови разходи, дадени на удобния държавен служител.
70
0
 
7
 
! Отговори
??? преди 1 година
Епа ако можеше в тая "държава" всичките тия "компетентните" дето говорят такива глупости, та тия да вземем да ги самоубием по същия начин както този са го самоубили! Ама на не го правим!!!! ЗАЩО????
69
0
 
27
 
! Отговори
Агония преди 1 година
леле колко агония си е причинил човека. Самоубил се е, после е отишъл да скрие оръжието и гилзите, накрая е вързал кучето и е издъхнал. Не разбрах, кога е написал писмото?! Малко нелогично, ама карай.
68
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия съвсем ни взеха за мезе... Патоанатома е милиционер любител и туря капак на делото. Да ги направят и следователи ще съкратят някой друг щат ще има и за кубинки, пък и имат по интелигентни физиономии за пред медиите.