За смъртта на Никол: Може ли 11-годишно дете да бъде виновно за нещо?

Появиха се осъдителни коментари, че момичето имало 3000 приятели във Facebook
24 авг 2017 12:15, Василия Пейчева
104

19034 гледания   |  Още видео
Смъртта на 11-годишната Никол от Бургас потресе България. В раздаващото присъди общество бързо се появиха коментари, че детето само е предизвикало жестоката случка заради факта, че във Facebook профила ѝ има над 3000 онлайн приятели.
Още по темата

"11-годишно дете да е виновно за каквото и да е, още повече да е виновно за това, че са го убили, е безумие", коментира в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR певецът Тодор Георгиев, който бе събеседник по темата заедно с Деляна Маринова - Джуджи.

"Няма нищо лошо в това един човек да бъде социално активен. Разбира се, че няма нищо лошо, даже напротив - трябва да бъде такъв. Но един 11-годишен човек не е млад човек, той е дете. Той дори още не е тийнейджър. Тук идва ролята на семейството или на родителите, защото не може майка ти и баща ти да не знаят колко време висиш в интернет, с кого си чатиш, какви сайтове отваряш - въобще какво се случва. Това за мен е абсолютно недопустимо", категорична бе тя.

А Георгиев добави, че родителското възпитание, което предполага 11-12-годишните деца сами да взимат решения и да носят последствията от тях, е деструктивно.


104
Още от
Напиши коментар Коментари
74
2
 
1
 
! Отговори
Бах преди 10 месеца
Айде стига рев. Едно малолетно ковре умрел о, а оревахте цяла българия...
73
6
 
5
 
! Отговори
аз там преди 10 месеца
И какво стана ... детето заслужавало да умре, защото имало 3000 контакта във Фейсбук ...
Явно нещо като ракова клетка е превзело доста мозъци.
Все пак пребройте и вашите контакти преди да влезете в асансьора. Казват, че човек имал истински приятели максимум пръстите на едната ръка. Да не се окаже, че ще си отидете защото обществено одобрения убиец смята, че всички над 6 трябва да умрат.

/при децата е символ на престиж да имат лайкове. Моите както им скимне имат от 100 до 5000/
72
0
 
11
 
! Отговори
Читател преди 10 месеца
"Заедно съгрешихме и заедно безполезни станахме" е казал Л. Каравелов. Виновни са и средата, и родителите, и децата. Най-важното във възпитанието на едно дете е да го научиш кое е истина, реалност и кое е измица, условност. Да му създадеш защитни рефекси...
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Благодарение на този "мъж" Иван Иванов разбах защо БГ е била 500 г. под турско

То целият свят гърми за джихад и съдбата на жените,той трепе 11-ни

Бойко Борисов направо да го жени за дъщеря си щом елита ни го защитава

А онази 25г. варненка изнасилена от 10 роми преди седмица как пък сама не си е била виновна?
Заради нея ченгетата влезоха в махалата и пребиха към 500 роми?

Де ти 25 г.,де ти 11 г.??????????????????????????????????????????????????????
70
0
 
12
 
! Отговори
galya преди 10 месеца
Характера на един човек се гради ОСНОВНО в семейството в дет. години.
Когато няма любов и разбирателство ефекта е агресия.
Да! Виновни са основно родителите, че не им се занимава с децата, изнервени са, бързат все за някъде, мързи ги, чакат училището да свърши това, тикат им се всякакви технологични играчки само и само да не ги занимават и хленчат на главите.
Вече сме свидетели на деца, пораснали в ерата на технологиите и ефекта е налице, но по-лошото тепърва предстои ... следващите поколения
69
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Неслучайно в някои страни фейсбук е забранен. И не е щото са тъпи и ограничени нации.
68
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Някои деца си се раждат из родчета.

Сичко е химия, неврони, хормони.
67
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не е желателно деца да имат неограничен достъп до интернет. НО това нещастно момиче е жертва! Независимо дали е имала Фейсбук профил или не, никой няма право да отнема живота й. Това е главното. Виновните трябва да бъдат осъдени в случая, а Не момичето да е осъдено от медиите.
66
2
 
21
 
! Отговори
М, да ... преди 10 месеца
Изгледах клипчето и единственото което чувам е : Родителите, родителите... ! Добре де а самите родители към кого да се обърнат за помощ? Ние сме /или не сме/ общество или ... ?!?
пп. е родителите и те понякога имат необходимост от помощ!
65
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Може ли 11-годишно дете да бъде виновно за нещо?"
Точно толкова, колкото и едно 15 годишно дете!
Сорри
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Трябва много добре да се занимаят институциите с проблема КАКВО предизвиква/изгражда агресията у децата и хората.Има клиники и затова на запад.Това дете(вероятния убиец),често само е било жертва на насилие(побоища),терор в квартала и е нямало кой да му обърне внимание или му помогне.И един ден то постъпва по същия начин,който вижда около себе си - с насилие и жестокост.
63
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Знам,че в Холандия има такава институция и клиника,която специално се занимава с хора зависими от интернет и да ги предпазва от интернет,нещо като наркозависимостта.И това е съвсем сериозно.За съжаление ние нямаме такива и не обръщаме внимание,докато не стане твърде късно,защото "благодарение" на интернет се случват страшни неща в живота на много хора и се пропиляват много животи,семейства и т.н.И ни промиват мозъците.Препоръчвам по-малко интернет,повече сред природата или на разходка из града!
62
1
 
2
 
! Отговори
Бай Х преди 10 месеца
и как ще ги научиш илианче
61
0
 
26
 
! Отговори
Минаващ преди 10 месеца
Съболезнования на близките! Жалко за детенцето! Щото имаме много деца...
Не намирам логичен отговор защо не се показва личицето на Никол... Вече никой не може да й навреди повече от това. Късно е за лентичката върху очите й. Трябва да си пазим дечицата приживе, а не като си отидат от този суров свят преждевременно.
60
3
 
24
 
! Отговори
ИЛИАНА преди 10 месеца
Вярно няма нищо лошо да си социално активен на 11 години.То няма нищо лошо и на 14 да си с вид на ***.Справка - С У З А Н И Т А :) Децата днес са толкова напред с интернета, дори повече от родителите така, че винаги могат да се скрият, ако решат.Номера е не да ги следиш, а да ги научиш кое е правилно и кое не.
59
1
 
18
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 10 месеца
Не,но е по удобно за гузни възрастни да се скрият като се прехвърли вината върху детето,а още по удобни виновници са демокрацията и социалните мрежи.
58
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ВОДЕЩАТА: "НЯМА ЛОШО ДА ИМА ТОЛКОВА АКТИВНОСТ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ"....."СЛЕДЯТ ЛИ РОДИТЕЛИТЕ КОНТАКТИТЕ..." ТАЯ НЕ Е НАРЕД!
57
3
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Родителите са виновни! Не е нормално дете да се подвизава във фейсбук! На ви телефони, на ви интернет, на ви социални мрежи! Виждаме колко са социални! Фейсбук развежда, уволнява и ...убива!
56
2
 
26
 
! Отговори
Бай Х преди 10 месеца
не е лошо, че много общуват във ФБ
лошото е, че въобще не общуват на живо
и виртуалното е единственото им общуване и на база него си изграждат представата за света...и от тук липсата на всякакви защитни реакции към заобикалящите ги реалности
и отделно, че са още деца ...и така ....
55
0
 
7
 
! Отговори
М, да ... преди 10 месеца
За нет пристрастяването и общуването на малолетни и непълнолетни как стои въпросът извън БГ? Как процедират отделните държави, а обществата им?

пп. това единствено в БГ ли се случва?