Радева взела дизайнерската рокля само за срещата с Макрон

Десислава и Брижит си паснали много, френската първа дама - очарована от Балчик
86
Радева взела дизайнерската рокля само за срещата с Макрон
Снимка: БТА

Първата дама на Франция Брижит Макрон пристигна сутринта на официалната церемония в “Евксиноград” облечена в дизайнерска рокля на “Луи Вюитон”. Тъмносиният тоалет е украсен с два тесни набрани волана при бюста. Единият е обшит с пайети, оформящи шарки на питон.

Още по темата
В петък сем. Макрон беше на официално посещение в Румъния, където 64-годишната дама отново заложи на тъмносин модел на същата марка.

Роклята, с която бе в България, е с любимата дължина на Брижит Макрон - пет пръста над коляното, с която предизвика бурни дискусии в световните медии при първите си публични появи.

Дизайнерският тоалет струва 3500 долара, пише "24 часа".

Първата дама на Франция беше с чорапогащник и затворени обувки, както е прието да са облечени дамите на официални събития според строгия дипломатически протокол, който обаче отдавна е нарушен, тъй като 21 в. разчупи табутата и традициите.

За визитата си у нас тя избра класически черни кожени обувки с тънък ток и остри върхове. Отново са на “Луи Вюитон”. Елегантните обувки са с 10-сантиметров ток, а цената им е $ 745. Модната къща предлага и по-нисък вариант, чиято височина е 6,5 см. С приблизително такава височина бяха сандалите в екрю на Десислава Радева. За разлика от своята гостенка тя се спря на модел с отворени пети и пръсти, без чорапогащник.

Съпругата на българския президент не отстъпваше по елегантност на френската първа дама. Десислава бе със светлосиня рокля до коляното с големи декоративни бели копчета и леко разкрояваща се в долната си част. Тоалетът е от колекцията пролет-лято 2017 г. на “Долче и Габана” и струва около 1450 евро.

Радева взела тоалета специално за случая назаем, часове след края на визитата на Макрон роклята бе върната. Тоалетът е подбран според протокола за случая - разходката в градината и неформалната обстановка, в която премина срещата между първите дами, коментираха специалисти.

Радева бе със сандали, които вече веднъж носи на празника на Варна. Преди време от “Дондуков” 2 обясниха, че тя няма свой бюджет за тоалети и каквото и да купи, го прави с лични средства и от заплатата на мъжа си.

В реклама за България се превърна срещата ѝ с мадам Макрон, докато политическите мъже обсъждаха държавни дела. Протекла като между добри познати, двете се разбирали добре и разговорът вървял свободно, разказаха наблюдатели. Брижит била много земен човек и двете със съпругата на Радев си паснали много. По програма срещата им трябваше да продължи до 13,30 ч, но останаха заедно почти час и половина над предвиденото.

Първо двете се разходиха до ботаническата градина и двореца в Балчик. Брижит била толкова очарована, че на няколко пъти изразила съжаление, че Еманюел не е с нея да види тези красоти. И заявила, че има малко места по света, където иска да се върне пак, но това е едно от тях.

Докато се разхождали из градините с рози, Радева ѝ разказала за българската роза, чието етерично масло е в основата на много световни козметични и парфюмерийни марки и се цени и във Франция.

След това двете дегустирали вино от избите на двореца - пино ноар с розови листа, което толкова харесало на френската първа дама, че тя настояла да бъде опитано и от всички от екипа ѝ. В градината те били спирани от много посетители за снимки. Брижит си поговорила с френски туристи, а от плажа група руснаци започнали да скандират “Вечна дружба Русия - Франция - България”.

Г-жа Макрон дори съжалила, че не си е взела бански.

Дамската среща продължила с обяд в известен ресторант с невероятна гледка към морето. Там танцьори от Варна им представили типичния за региона фолклорен танц с дървени лъжици. Десислава изненадала гостенката си с красива картина с българска шевица и с две книги на френски език - “Време разделно” на Антон Дончев и за България - “Розата на Балканите”.

Брижит пък подарила на домакинята си порцелан от най-старата френска фабрика.

Преди да се разделят, Радева показала на гостенката си френската “следа” в двореца в Евксиноград - под главната тераса е вграден централният фронтон от покрива на замъка Сент Клу, в който са се венчали родителите на Фердинанд. Той изобразява френския кралски герб. След разрушаването на замъка е бил пренесен камък по камък в България във вагон на “Ориент-експрес” през 1891 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
10
 
15
 
! Отговори
666 преди 6 години
И двете са с детски роклички - и двете са инфантилни!
49
8
 
17
 
! Отговори
дъвка преди 6 години
Материалчето е само дъвка за слугинажни медии за отвличане на вниманието от съществените проблеми в политиката и обществения живот.Никой не го интересуват туристките придружаващи политиците,а решенията който те взимат за тези които са гласували за тях."Първа дама " е измишльотина само гълтаща парите на данъкоплатеца.
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно има някой, който се интересува от такива новини
47
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е,имаме си скромна първа дама.Тоалет назаем за единичен случай.Правилно.Сега тролчетата даже и в това ще намерят кусур.
46
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 51 Мммм..Макрон се усмихваше леко на просташкия стил на Тиквата, но преди това беше напълно сериозен когато Радев със студен дисциплиниран военен изказ на пресконференцията говореше на журналистите за какво са си приказвали. Макрон беше респектиран от Генерала. Факт!
45
5
 
25
 
! Отговори
психолог преди 6 години
Макрон влиза с лекота в просташкия стил на наште политици,а те си мислят,че папата ги гали по голото теме.
44
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди малко слушах Тиквата с Макрон и след това Радев с Макрон на запис. Малеееее...тоя Тиквата по-голям чобанин може ли да е? В сравнение с Радев е като шимпанзе пред ядрен физик.
43
0
 
22
 
! Отговори
65 преди 6 години
С чорапи,без чорапи,с *** ,без гащи_все тая.Пускате ни по пързалката да не мислим как по френски ще ни изработят.Хем с любов.Ама това са те французите.
42
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Дупчо 27Горката, с рокля под наем...да я ожали човек!...по скоро прагматизъм бих го нарекъл.
41
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едва ли се е загрижил за нашите работници.Гледа си техните интереси,а нашите по навик рапортуват "Винаги готов !"Защо се озъби на поляците?Въпрос с понижена трудност.
40
2
 
30
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
Плевнелиев беше постоянно обвиняван, че не показва жена си и с това лишаваше медиите от тази доходоносна за тях тема-да коментират "Първата Дама" Сега, когато имаме активна президентша, вече са във вихъра си и тепърва предстоят "изхвърляния" на родните "спецове" по етикет, маниер и облекло, които ще се плюнчат в ефир до изнемогване и припадък...
39
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Две грозни дърти кранти
38
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 40 Макрон го каза... но Генерала Първо го каза на пресконференцията заедно с Макрон. Впрочем много силна реч на Генерал Радев.
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Макрон е правМакрон като е прав да се обърне с идеите си към френските работодатели, а не да търси начини да изолира Източна Европа.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 39 Ти маллоумен ли си, бе? Ми един професор в наше училище взима 1000 лева, а един наш тираджия 1500 лева най-малко и то само да кара в България.
35
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо журналистите да коментират, че Макрон идва с намерението да ни превърне окончателно в европейско гето и да се гаври със съдбата и бъдещето на стотици хиляди българи, те ни занимават със скъпите тоалети на две гъски. Чак ми става гадно като чета.
34
0
 
17
 
! Отговори
Макрон е прав преди 6 години
Макрон е прав - еднакво заплащане за еднаква работа! Не може ние да работим като западняците, а да ни плащат с трохи!
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой френски журналист си измислил, че френски тираджия взимал 6000 евро заплата? Защото френски професор взима около 5000.
32
1
 
16
 
! Отговори
ЧУДЯ СЕ преди 6 години
Ако влезем в ерозоната,ще плащаме ли гръцкия дълг,вкл. и гръцките пенсии,чийто МИНИМУМ е 450 евро????
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до шматка Тук е далаверата за франсетата, че нашите тираджии се осигуряват сами в България. И точно тук ти казвам къде е примамливото...Наши фирми дават 1000 евро, а френски 2000 евро на нашите тираджии за същата работа за същите часове и маршрут.