Без война, без катаклизъм: За 27 години България се стопи с 1/3

Демографската криза трябва да бъде преодоляна преди България "да умре"
29 авг 2017 10:45,
485

"България е с най-лоши демографски показателия в целия ЕС, а и в целия свят. За около 27 години сме изгуби 1/3 от населението си без война, епидемия или природен катаклизъм, което е прецедент", алармира пред Bulgaria ON AIR председателят на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов.
Още по темата

По думите му България се оголва и демографската криза трябва да бъде преодоляна, тъй като страната ни "ще умре".

Според Костадинов има 3 мерки, които трябва да бъдат приложени - поредица от политики с цел завръщане на емигриралите (около 1,5 млн. души); традиционната българска диаспора (около 120 хил. души) да се завърне у нас; политики, които да стимулират демографския ръст в страната.

"Повече от 50% от новоредените у нас не са българчета, което означава, че след около 20 години няма да имаме демографското основание да твърдим, че това е нашата държава", категоричен бе гостът в "България сутрин".

Костадинов посочи, че основният проблем на младите хора е, че няма къде да живеят.

По думите му в България няма сигурност и законност, по тази причина българинът отива в уредените западни държави.

"Европа си отива пред очите и ръцете ни. Европейското общество не се възпроизвежда, то изчезва. На негово място се настаняват хора, които нямат нищо общо с европейските ценности и налагат своя цивилизационен модел доста агресивно", каза още лидерът на "Възраждане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


485
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
10
 
! Отговори
Комуняга преди 6 години
Дайте да затворим границите, да пуснем ток и да се стреля на месо! Как така някой младеж ще бяга в прогнилия запад! Роднините на избягалите в лагери и да копат чакъл!
34
6
 
31
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ УМИРА преди 6 години
но на "ЕЛИТА" не му пука, защото има като СДС активиста ЛЮБО ПЪПКАТА по 2 имота на РИВИЕРАТА на 1 линия. КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН. Нали така бе Се.дерасти.
33
4
 
36
 
! Отговори
до 18 преди 6 години
И откъде го измисли това,че до 89 г съм нямал право да се веселя,да се смея,да се уча и да определям живота си -сигурно си го сънувал тази нощ.Вижте какво като ни поучавате по разните форуми поне почакайте още малко -още 20 години докато умре и последния човек свидетел на онези "зловещи" времена преди 89г.Защото сега да ме учат мене живял през това време и да ме поучават какво е било хора още неродени тогава е глупост.Сега извращенията са много повече от тогава -болни,убити,просяци,психари.
32
6
 
5
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
До ДЪНДИ ПРЕШЪСНаписал си 30 години, което значи, че работят у нас от 1987 година? Тоест, бае ви Тошо още ги е пуснал у нас, нъл тъй? :))))))))))
31
5
 
33
 
! Отговори
Оцко преди 6 години
При бай тошо 10 млрд. $ дълг , При бибитко 37 млрд. Евро. Държавата е съсипана, институциите не работят, няма план, няма визия. Толерира се посредствеността и слагачеството. Е как да стане ?
30
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредния клоун, открил Америка, дрънкащ популистки простотии - браво Костадинов. Проблема с раждаемостта е в целия западен свят - защо? Въпрос на ценности - жените днес не са домакини раждащи и отглеждащи деца, на тях им втълпено като основна ценност правенето на кариери. Жилищен проблем в България няма, проблема с престъпността е силно преувеличен, типично нашенски комплекси. В крайна сметка, дали ще имаме положетелен естествен прираст зависи от всички нас, а не от някакви популистки политики.
29
3
 
26
 
! Отговори
?! преди 6 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
28
4
 
10
 
! Отговори
ЗА НЯКОИ СУДЖУК и $ преди 6 години
за други аргатлък в таз опустяла ЧУЖБИНА
27
3
 
32
 
! Отговори
Читател преди 6 години
Управлението през тези години не го ли броите за катаклизъм?
26
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3-тата НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА
25
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета коментарите в тоя сайт, по-добре да се затрием.
24
5
 
26
 
! Отговори
СКЪПИ БОЙКО преди 6 години
Мнооого скъпо струваш на българския народ. ТИ и твоите лакеи от ОПГ ГЕРБ
23
2
 
44
 
! Отговори
митко преди 6 години
Имам съседско момиче вече семейно което заедно със съпруга си отидоха да работят в Англия за да роди тя там защото последиците от това раждане им носят огромни приходи същото е и в Италия ами както децата на управляващите търсят по добър живот така и беднотията търси по добър живот
22
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на Тодор Живков нямахме тоалетна хартия и банани и не можехме да бегаме на запад, а сега при демокрацията имаме тоалетна хартия и банани и можеме да бегаме на запад.
21
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото гласувате за хора, на които децата и парите са им на вън. Пука им, че им дреме за нас и България.
20
6
 
37
 
! Отговори
ДЪНДИ ПРЕШЪС преди 6 години
е американска фирма, базирана в КАНАДА. За 30 години изнесе ЗЛАТО за 2 МЛРД $ и плати концесионни такси за 18 млн....
19
5
 
39
 
! Отговори
А кои са виновните? преди 6 години
Виновна е простотията и алчността на народа, който позволи да го лъжат нагло и безотговорно и да му обещават светло капиталистическо бъдеще в ЕС.
18
1
 
56
 
! Отговори
реалист преди 6 години
България загуби най - важната война - с алчните и продажни политици.
17
4
 
48
 
! Отговори
НАРОДНАТА РЕПУБЛИКА преди 6 години
се грижеше за 9 млн българи и имаше войска с 300 самолета. МЕЖДУНАРОДНАТА КОЛОНИЯ не може да осигури препитание за 7 млн и ражда неграмотни Ц. . И има 10 самолета, останали от БНА
16
16
 
8
 
! Отговори
Ирландия за пример преди 6 години
Няма особено място за притеснение - Ирландия е преживяла подобни емигрантски вълни и както виждате все още я има и се развива доста успешно.