Симеонов видя клеветническа кампания срещу него, иска извинение от медии

Той смята, че критиките срещу него са грозна лъжа и сталинистко заклеймяване
Обновена: 7 окт 2017 18:13 | 7 окт 2017 17:55,
196
Симеонов видя клеветническа кампания срещу него, иска извинение от медии
Снимка: Архив, БТА

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че е подложен на мащабна организирана клеветническа кампания от най-големите медии в страната и поиска извинение от Нова телевизия, bTV, БНТ и БНР.

Още по темата

Повод за реакцията му е разговорът вчера с телевизионния водещ Виктор Николаев. Симеонов предупреди водещия да не се опитва да клати държавата заради въпросите му по "Кумгейт", което предизвика коментари в медиите.

"За втори път от приемането на вицепремиерската длъжност съм подложен на мащабна организирана клеветническа кампания от най-големите медии в страната", пише в позицията на Валери Симеонов, разпространена от правителствената информационна служба.

"Не мога да приема, че някой друг, освен органите на правосъдието, ще раздават присъди, оценки и квалификации или пък ще си присвоят правото да говорят от името на цялата журналистическа общност", заявява Симеонов.

По думите му е организирана срещу него клеветническа кампания и всеки зрител може да види, че "това е грозна лъжа и сталинистко заклеймяване".

"По тази причина, настоявам незабавно да получа извинения от Нова телевизия, bTV, БНТ и БНР. В противен случай ще защитя правата си по съдебен път", настоява Симеонов и им дава срок от 24 часа да го направят.

"Свободата на словото не е право само на журналистите, свободата на словото е право и на всички останали граждани в едно демократично общество, в т. ч. и на политиците. Никой не може да ме накара да говоря по въпрос, по който не желая да коментирам или който считам, че е глупаво или опасно за националната сигурност да се обсъжда в национален ефир. Това е мое човешко право и няма да позволя на никой да посегне на него", допълва вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
3
 
27
 
! Отговори
Търнокоп преди 6 години
Извини се бе, извини се бе, извини се бе. Сите сте еднакви за парче суджук и майките си ще продадете. Трябва тоягата да играе.
78
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** при това и нагъл. Но ние сме си виновни.
77
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Останахме без здравеопазване и армия той медиите захванал да оправя, абе тия въобще знаят ли за какво са там.
76
0
 
37
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Спомнете си за покойния Митко Цонев (бях дете когато той почна в телевизията). Цонев задава въпрос за Миро Мъpшата и режисьорката му крещи толкова силно в слушалката "ти добре ли си?! Нали се разбрахме, че това няма да питаш?".
75
5
 
41
 
! Отговори
damata преди 6 години
Защо ни занимавате с разни български прошляци, а не пишете за най-големия политик засега ,който днес има рожден ден-В В Путин? ЧРД и да е жив и здрав за много години!
74
4
 
17
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Добре е, че Кеворкян пише във Фейсбук. Това е "свободата на словото" в БГ. Чета Сега, Е-вестник бг и Кеворкян във Фейса. Тотална цензура.
73
3
 
35
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Българските политици са свикнали на медиен комфорт, режисирани въпроси и много суджук. Модела ни е сбъркан, Симеонов просто е достатъчно нагъл да иска извинение.
72
2
 
34
 
! Отговори
Жена преди 6 години
Измийте позора си, с болницата във Враца. Срам и позор за България лекар да дължи сметка за вода. Правете си одита, но заради кражбите на определена прослойка не могат да страдат лекари и пациенти. Целият БГ народ трябва да се вдигне в защита на лекарите във Враца. Вашият министър Дянков пренасочи пари от НЗОК.БГ народ умира.Срам и позор за БГ, няма линейки и достойни заплати за спешна помощ..Срам и позор за населението на Враца, което не защити болницата си.Българи защитете лекарите!!!
71
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валери Симоенов иска българския народ да му се извини, че не го е разбрал.
70
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изправя ми се косата като гледам какви хора са начело и са се разпасали нагло и агресивно. Пълна простотия и разпад на нравите.
69
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аеее мммааннгооо мястото ти е в духовия оркестър, ъи що не се извиниш на пенсионерите дето ги излъгахте за пенсиите а после се направихте на ударени
68
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеонов иска извинение от най-големите медии, папата, главния мюфтия, Далай Лама, президентите на САЩ, Русия и Китай до 24 часа. Другите извинения може да дойдат и по-късно през седмицата.
67
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя нема очи!!!!Как вижда????
66
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЗ СЕ ОКАЗА ГОЛЯМА СМЕТ БЕ!НАЛАПА КОКАЛА И ДРУГА ПЕСЕН ЗАПЯ!БОЙЧУ СИГУРНО С ДОСТА ТЛЪСТА ПАЧКА ГИ ПРЕВЪЗПИТАВА!?
65
4
 
22
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Турските медии споменаха България когато тая мутра буташе бабички на границата. Тази вечер турските телевизии показаха кадри от България (случая от бензиностанцията когато бензинджията ползва пожарогасител срещу нагъл пушач). Трябва им пожарогасител в лицето на тия нагли политици.
64
5
 
41
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Никой не е завел Валери Симеонов насила в телевизионното студио, и никой не го е държал насила там. Но да разпитва водещия има ли роднини, и да го заплашва от позицията си на вицепремиер с това, че някой ще му организира "Викторгейт", това вече не е свобода на словото а натиск върху свободата на журналистиката. За такива издънки в други държави щяха да му поискат оставката. А той, представете си, чакал извинения
63
4
 
33
 
! Отговори
ОСТАВКАТА 3 преди 6 години
ОСТАВКА на неграмотни ПАТРИДИОТ Бай Варели!!!!! Моето семейство гласувахме за Вас и сега се проклинаме, защото бяхме предадени и продадени от тия некадърници - Бялата Златка, Шкембе войвода и дон Винкелони!!!! ОСТАВКАТА 3 е спасението за България.
62
4
 
17
 
! Отговори
вУйник преди 6 години
Само един апологетит на Валери е на пост! По минуса ще го познаете!
61
1
 
25
 
! Отговори
Корумпел преди 6 години
Управляващите масово използват съдебната система за разчистване на сметки,натиск и заплахи- защо ли!?
60
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой да напомни на Симеонов, че муха и министър се убиват с вестник. Ако не го разбере навреме, няма да му искат оставката, а ще го изгонят с гръм и трясък. Все още има читави журналисти.