Борисов сам следял как пазят оборудването за АЕЦ "Белене"

Енергийният министър провери условията на площадката
Обновена: 21 окт 2017 18:13 | 21 окт 2017 18:11, Веселина Йорданова
133
Борисов сам следял как пазят оборудването за АЕЦ "Белене"
Снимка: Министерство на енергетиката

Оборудването за АЕЦ "Белене" се съхранява при спазване на всички изисквания на производителите. В това увери отново енергийният министър Теменужка Петкова пред журналисти по време на инспекция на площадката.

Към момента половината оборудване за проекта за втора атомна централа е доставено.

Още по темата
"Всяка част е разположена точно там, където са преценили производителите. Лично министър-председателят Бойко Борисов се ангажира с казуса по съхранение на оборудването", каза министър Петкова.

По думите й шахтата, чиято опаковка бе нарушена при транспортиране, е преопакована. В склада на закрито са поставени тези части, които производители са определили да са там.
 
Преди да започнат доставките, има изготвени схеми за разположение на пристигащото оборудване в съответствие с изискванията на заводите производители за консервация, транспортиране и съхранение. Спазват се всички разпоредби съгласно техническите паспорти на елементите от оборудването, обясни министърът.
 
Съгласно подписано споразумение между Националната електрическа компания и "Атомстройекспорт" се предвижда останалата част от оборудването, предназначено за проекта „Белене“, да бъде доставено у нас до края на годината.

Петкова бе категорична, че решение за бъдещето на оборудването следва да се вземе при широк консенсус.

В проверката участваха изпълнителните директори на "Български енергиен холдинг" ЕАД Петьо Иванов и на "Национална електрическа компания" ЕАД Петър Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една държава е независима ако има собствени източници на приходи. Колкото по - значими са тези източници, толкова по - независима е. Не разбирате ли, че демократите помагат на евроатлантиците да ни отнемат източниците на благосъстояние като големи промишлени и транспортни проекти с регионално значение? Южен Поток = евтина газ = промишленост. АЕЦ Белене = евтина енергия = промишленост = независимост. Продажници като Бойко няма да разрешат това да се случи. Трябва да се разкараме от ЕС веднага.
42
0
 
17
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
До ВасилевЯ ми посочи нещо, което през последните 30 години не е поскъпнало в пъти. Само кибрита май остана 5 стотинки, но това едва ли ни топли. Въпреки е направен да топли.
41
21
 
1
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво!Ето това е истински лидер! А не като някои предишни...Браво!
40
0
 
20
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Единствената държава, дето се отказа от ядрената енергия , е Германия, под давлението на Меркел и общественото мнение. Но пък знаем, как Меркел покани имигрантите едно време, и как "общественото мнение" ги послещаше с плющени мечета, а после ревеше в Кьолн и други градове.Дали няма да реват за централите си, ако случайно спре руската газ за топлоцентралите им?
39
0
 
20
 
! Отговори
Некъф луд преди 6 години
Ехххх *** колко сте глупави. Ще ревете един ден за атомна енергия ама ще е късно.
38
12
 
3
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Бойко е прав да следи изкъсо как се съхранява оборудването за АЕЦ-а. Защото , ако нещо се извърти, пак той ще го монтира и пусне в експлоатация. И ще го поддържа докато е жив. Просто няма кой друг.
37
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов, Костов, Паси - все изявени демократи и евроатлантици. Това са главните действащи лица, които ще носят вината за унищожаването на енергийния сектор в България. Наред с гаражната лейди Надка Общата дето цяла европа я шляка където свари. И с бабата - снаха, дето от изявена комунистка снаха стана върла евроатлантическа капиталистка - банкерка. Запада няма да остави в ръцете на България значими средства за печалба. Така ще загуби контрола над Българите. А Борисов им помага за стотинки.
36
0
 
24
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Тази централа, отдавна трябваше да е построена, и то-с руски средства, от нас само работната ръка и строителните материали.Има трайност 40 години, 20 години трябваше да им я изплащаме с част от печалбите от продадения ток, и 20 години да работи за нас.Има няколко интервюта на руския посланник, разясняващ това, преди време. Лъжат ни, че трябваха милиарди заеми.Първия реактор, продадоха на чехите, и то-почти без пари, и сега ония печелят от него...
35
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следи за да знае кога да го открадне.
34
0
 
21
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
И още нещо-чудя се, много се чудя, как ли сме живяли до сега, преди Баце да се ангажира с каквото и да било??? Много ми се вдигна мнението за факултета по пожарна безопасност в Симеоново.Подготвя направо всестранно развити хора! Освем за пожарникари ставали и за охранители, кметове, шефове на ЕООД партии, министър -председатели, пощенски гълъби, международни политици, владеещи и английския и френския, футболити, а разбирам сега-склададжий-консерватори.Браво!!!
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде си вярна ти любов народна? Май не всички обичат Райън, пардон - Боби!
32
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То хубаво пази оборудването, ама реакторите могат да стоят консервирани до 2 години, което означава, че скоростно трябва да построи Белене, което можеше да направи вместо да пропилее няколко години в безсмислена битка с Атомстрой, в ухажване на вече фалиралите Уестингхаус... Баце е завършен *** от.
31
0
 
19
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Василев, този път няма да се съглася с теб...Защо Франция не се откаже от ядрената си енергетика, мисля, че тавм имаше около 56 централи май? Защо те не сложат слънчеви панели и вятърни перки? А за това, дали е безумие Белене-само след 10-тина години, ако доживеем,и изтече срока на реакторите в Козлодуй, ше разберете какво са искали да кажат, когато са планирали 2-ра Атомна едно време.
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце не сме длъжни да купуваме новитв или некои в булсат ни мета по астмата с хд плащаме пълен пакет години наред е жаллки измамници
29
0
 
21
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
Пазвантин на един "гьол"! според висш държавник.
28
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лично Тиквун внимателно следи как се развиват магнолийте !
27
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега Баце ше им сложи соларни панели, ветрогенератори, ше им сипе газ от Азербайджан, ще покани специалисти от фалиралата преди няколко месеца Уестингхаус и ще заработят на пълна мощност върху централата, чиято производство спря.
26
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И в крайна сметка някои хора се оказаха прави, заявявайки, че поръчаните от нас реактори вече са били готови, когато ГЕРБ прекрати проекта, заявявайки че не били започнати.
25
0
 
19
 
! Отговори
teko преди 6 години
*** виии ко си мислите ве, *** виии ко си мислите ве! Авеее ей! Един е Буда и Винету е негов пророк! Авееее ей! къде сте вииии къде е той! Под морковите на сянка сте ей!!!Ми къ!
24
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една шепа комунистически престъпници (не само от БСП) продължават да държат отечеството ни на ниво болшевишко-комунистическа ***.