Руското посолство у нас: Народът ви спаси българските евреи!

Признават "безспорния героичен принос на българския народ"
Обновена: 4 ное 2017 20:19 | 4 ное 2017 20:15,
417
Руското посолство у нас: Народът ви спаси българските евреи!
Снимка: Facebook

Не Съветската армия, а българският народ спаси българите евреи, призна във Facebook посолството на Русия в България.

"Ние признаваме безспорния героичен принос на българския народ, включително представителите на интелигенцията и православната църква в борбата с нацизма, включително за спасяването на живеещите в страната евреи от лагерите на смъртта, гласи позицията на посолството.

Още по темата

Тя е в отговор на официалното становище на Министерството на външните работи на България по повод изявлението на говорителя на руското външно министерство, че Съветската армия е спасила българските евреи.

"Почитаме паметта на всички загинали за спасяването на света от фашизма. Русия, която понесе най-големите загуби в тази война, ще продължи твърдо и последователно да се противопоставя на всякакви опити за преразглеждане на историята и оскверняване на военни паметници", се казва още в позицията.

Oт посолството изразяват надежда, че българските власти ще предприемат мерки за да се спре с вандалските прояви срещу паметника на Съветската армия.

Скандалът и спорът около спасяването на българските евреи възникна вчера, след като говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че спасяването на 50 000 души от неминуема гибел се случило благодарение на Червената армия.

На брифинг, коментирайки оскверняване на паметника на Съветската армия в София, станало през нощта срещу 31 октомври, тя настоя България да пресече актовете на вандализъм срещу паметниците на съветските воини, „които са дали живота си за спасяването на европейския континент от нацизма“.

Според Захарова този път „вандалите са надминали себе си – поставили са на мемориала лозунги с открито антисемитски характер“. Този акт „е особено циничен предвид това, че в годините на Втората световна война благодарение на нашите воини е било предотвратено депортирането на евреите от България и по този начин са били спасени около 50 000 души от неминуема гибел“, каза Захарова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Описание:
Файл:
Име:
E-mail:
Възраст:
 
Въведете показания код * 
 






417
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
341
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 352 В посочените страни също има руски слуги,но слава Богу,те се очистиха с по-голямата част от тях.
340
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ludoto Lenche351 СССР изнасяше на безценица българските суровини,като почнемв от урана,та до зеленчука.Каквото и да си говорим,парите от ЕС са реални и с тях сме направили много,продължаваме да го правим,за една разбита и оплячкана от руснаци и комунисти България.Русия заграби цялата ни енергетика,нодявам се,един ден,да се освободим от замвисимостта,ат руския рекетьор.
339
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам защо цапачите си мислят, че с оскверняването на паметник на съветската армия дразнят само Русия. Реално това е гавра и с Украйна, Литва, Латвия и още една камара републики влизащи в състава на СССР.
338
16
 
15
 
! Отговори
ов. народ преди 6 години
Това посолство трябва да бъде сринато и до крак тая *** вътре да бъде изритана от България.
337
7
 
6
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 6 години
...do 355 ! ...Bedni mi zabludenii ,nerazumnii "kolega " po forum ,zapomni che na zapada ne mu dreme za tova ti kakvo si mechtaesh !!!...za zapada ti si novopridobita kolonia i evtina rabotna raka !....zapada ne dava i ne pomaga !!!...zapada polzva(izpolzva ),grabi kade kakvoto dokopa i iznasia navan!...ogledai se ...vsichkite ni prirodni bogatstva sa dadeni na kontsesii na chujdi firmi,koito dori ne plashtata za tova!...stranata ni be razdadena sreshtu tlasti podkupi!...
336
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 353 Това просто не е вярно,много силен направи "българският окупатор",който си бе на своя земя всъщност.Ако бяхме толкова силни,щяхме да си върнем отнетите земи и да прогоним Тито,който хвърли стотицихиляди в "Голи оток"само затова,че са демократи и се наричат Българи.Велика Сърбия,маскирана като Югославия се срути с гръм и трясък,а сърбите стъписаха света със своите зверства."Гордей се"
335
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 349 364 Това просто не е вярно,много силен направи "българският окупатор",който си бе на своя земя всъщност.Ако бяхме толкова силни,щяхме да си върнем отнетите земи и да прогоним Тито,който хвърли стотицихиляди в "Голи оток"само затова,че са демократи и се наричат Българи.Велика Сърбия,маскирана като Югославия се срути с гръм и трясък,а сърбите стъписаха света със своите зверства."Гордей се"
334
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РУБЛАДЖИ.ЙСКИТЕ ПОД.ЛОГИ И СЛУГИ СА ВЪВ ВЪЗТОРГ ОТ ПИЕЩИТЕ ЛОСИОН, КЛАНЯЩИТЕ СЕ НА ИЗГНИЛИ МУМИИ СЕСЕСЕРЕЙЦИ. ТОВА Е ЕДНА РЕТРОГРАДНА СОЦ ДЪРЖАВА, НАРЕД С БАНАНОВИТЕ РЕПУБЛИКИ - КУБА, ВЕНЕЦУЕЛА И ДР. БОЛНИ ОТ ЧЕРВЕНАТА ПРО.КАЗА
333
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Nai bednata v eu e bg jalko oschte prebojadisanite komunjagi ot jivkovo vreme sa po varhovete
332
1
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
мола ви се, пак ли бот като минко и кремена? малко творчество плз. поне боби пуснете да разясни тт данните на Захарова, с цел проучване разбира се.
331
0
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Таман се бях зарадвал че Руснаците са допуснали тази грешка!
330
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ludoto Lenche362 Не искаме да ни приемат за "равни",равни имаше при комуниЗъма,но някои бяхте по-равни.Искаме да ни помагат да изградим,разрушената от комунистите държава,да ни отпускат пари за проекти от европейските фондове,както правят и да са тук,когато ни нападне руският агресор.
329
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОТ РУСИЯ ЧУВАМЕ САМО ЗА ФАЩИЗЪМ, СЪБИТИЯ ОТ ПРЕДИ СТО ГОДИНИ И Т.Н. ТЕЗИ ХОРА ЖИВЕЯТ В МИНАЛОТО. ТЕ НЯМАТ БЪДЕЩЕ. ТЕ НЯМАТ ТЕХНОЛОГИИ. РАДВАТ СЕ НА СТАРИ ЖЕЛЕЗА И СЪВЕТСКА ЕСТРАДА. А *** *** ИМ *** Г.ЪЗОВЕТЕ ЗА НЯКОЯ ПОДХВЪРЛЕНА КОПЕЙКА ИЛИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКА ***-ОТИЯ
328
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен359 Защо да опазваме символ на съветската окупация,който хората с основание ненавиждат?Тъй като "***"стана повод за раздори,време е да се премести извън София в музей на открито,на съветсата история.И без това,под него няма нито един съветски войник.Всичко е руска,антибългарска истерия,в която участват и руските слуги в България.Никога БСП на власт!
327
4
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 6 години
....do zapadnite ibrikchii !!!...vie vsichkite ste uj "zapadni " ...pak veche i ibrikchii !!! ...Tova e v saotvetstvie s novite tolerastki tsennosti !!!...Zapomnete ...zapada nikoga ...ama nikoga niama da vi prieme za (ravni,drugari,priateli....) !!!...moje mnogo da vi se iska ama za zapada ste samo obslujvasht personal,prostitutki kriminalni !!!...tova e neusporim fakt !...obslujvashta periferia ....selianite na ES !!!....nabiite si go tova v prostite kratuni i sprete da hrachite sreshtu Rusia!
326
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва тоя кирлив паметник на сАвецката помия да бъде премахнат за да няма руските *** за кво да се цупят!
325
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само един отявлен и откровен про3так може да е фен на СССР и омразния, античовешки режим м/у 1917 и 1991. А уро.дите от рашкото посолство може ли да обяснят защо са писали "СоветскаяАрмия" с главни букви, а "български народ" с малки?!? Мразим ви руски пра.сета гнусни!Това е истината, целия български народ ви мрази с изключение на 1000-1500 луди с объркана самоличност.
324
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За мен руснаците са прави да се сърдят за оскверняването на паметниците! Егати Тиквенската негодна държава сме, като неможем да опазим едни паметници! А изказването на Захарова е за да ни обидят, както ние обиждаме тях - не ние, а ония от америка за българия дето боядисаха памитника! Това е тайно подстрекаване от еврейският соросчо, за да увеличи русофобите в България! И кой пичели, пичели сащ!
323
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея скапани *** - сесесерейците живеят век назад, дрънкат ръждиви железа, кланят се на сифилистични мумии и пият лосиони
322
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъй като повечето руски слуги цапащи форума ,са на преклонна възраст,съветват се,да си изпият хапчетата,да седнат удобно,да вдишват правилно,или просто,да изключат компютъра.Тъй като от антибългарската истерия,може да получат инсулт,или друго сериозно заборяване.Специално предупреждение има към непрекъсато смеещият се...