Новите патрулни кораби за ВМС – от българска фирма

МО съобщи, че зададените технически изисквания са надхвърлени
63
Новите патрулни кораби за ВМС – от българска фирма
Снимка: архив, БулФото

Българската фирма МТГ "Делфин" АД е удовлетворила изискванията, поставени за придобиване на патрулни кораби за Военноморските сили.

Такъв е изводът от работата на междуведомствената работна група по проекта за придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб, назначена със заповед на министър-председателя.

В състава й са включени представители на министерствата на отбраната, финансите и икономиката, съобщиха от МО.

Техническите предложения на фирмата удовлетворяват и в значителна степен надхвърлят зададените технически характеристики.

Качественото изпълнение на проекта и трансферът на високи технологии се гарантират от рамковите споразумения на МТГ „Делфин“ с 5 водещи компании, чиито продукти са утвърдени на световния пазар. Това са „Thales“ с нейните клонове в Холандия, Франция и Германия, немската „Diehl Defens“, италианската „Leonardo“, френската MBDA и „Rheinmetall“ (Швейцария и Германия).

Системният интегратор е „Thales“ с опит в изграждането на повече от 160 кораба. Корабните силови установки (двигатели и дизелгенератори) се доставят от САЩ.

За постигане на международните стандарти за строителството на такъв клас кораби отговорност носи класификационната организация „Bureaeu Veritas“ (Франция), която ще осъществява независим контрол на реализацията на всички етапи.

Така българският бизнес създава своеобразен прецедент – за качеството на резултата са ангажирани европейски компании с над 38 милиарда евро оборот за 2016 г., посочват от ведомството.

Инвестиционният проект за придобиването на 2 многофункционални модулни патрулни кораба за ВМС е с прогнозна максимална стойност 820 милиона лева и ще се реализира в период от 5 години. Той беше приет с решения на Министерския съвет от 1 април 2016 г. и на 43-ото Народно събрание от 2 юни 2016 г.

С придобиването на нов тип многофункционален модулен патрулен кораб ВМС ще постигнат способности, необходими за участие в широк спектър от морски операции на НАТО и ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Български са патентованате от управляващата Мафията корупция и директен грабеж на данакоппатеца.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСамо КОРУПЦИЯТА
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До кво искате бе?Свиняров ли? Той направи още много белички. Купи швейцарските "Пилатус", които биха били гордост за всеки аероклуб, но не са за бойната ни авиация. Унищожи ракетите ни - единствения ни гарант срещу читаците. Унищожи изтребителите МиГ-23 - великолепни машини, както и летищата за тях.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Здравейте има един сериал Морски патрул с 5 сезона супер е Чудесен е и е великолепен
30
1
 
7
 
! Отговори
кво искате бе? преди 6 години
Имаше един министър на отбраната... ..Свинаров..... ..Плати няколко стотин милиона евро! За 2 престарели френски корвети! без въоръжение! А то струва още толкова, отделно доставките и обслужването! Не говорим изобщо за комисионните!
29
1
 
5
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
Колчем нещо се направи в интерес на Българската държава и народ, веднага яростно се нахвърлят демоните на нашата съдба Турция и Кремъл ( СССР)! Не случайно ДПС, ДОСТ и БСП са в сговор и движат преврат! Останалите *** като соро соидите и лаборантите на Костов гледат да се нагодят белки ги огрее... ..щото иначе едва ли някой ще ги избере!
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Корумпелв Индонезия пък правят 40 метрови САМО за 700 000 долара------Онзи, за тия пари евентуално ще ти направят само метална черупка без нищо вътре и без надстройка
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кнуд Расмусен е патрулен катер с макс скорост 17 възела.
26
1
 
4
 
! Отговори
Стерегущий преди 6 години
Класс и тип судна:Корвет
25
7
 
4
 
! Отговори
Корумпел преди 6 години
Защо датският ХДМС Кнуд Расмуссен е само 76 милиона долара ,а нашите 800 милиона лева,в Индонезия пък правят 40 метрови САМО за 700 000 долара,а ние бедните даваме 800 000 000 лева за корита с незнайно какво качество и възможности ?
24
6
 
3
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 6 години
Не знам дали цената е реална или е надута но гаранция че около 100милиона ще си гушнат тиквата и оня бандит , ако не и повече.3143
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да , "Стререгуший" си е *** главно според дизеловата си енергетична установка , съвременните фрегати са газотурбинни и с двойно по-голям обхват . Иначе по размер и въоръжение си е по-близо до фрегатите
22
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 34Не бе обикновен гврбаджия съм....
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големи специалисти писали тук, а всичко е една голяма корупционна сделка на Борисов и Домусчиев Делфин чия фирма е?
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
23- далеч си от шосето ти , "Дръзки" е фрегата с 2200 т. и 106м . Повечето корвети всъщност са между 500 и 1500 т . Руските клас "Стерегущий" са 1800-2200 т и по НАТО-вската класификация са си фрегати . По принцип корветата си голям катер , а ако това нещо е 3000 т и си е чиста фрегата
19
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че русия няма флот, по точно разполага само с черупници които не стават за нищо. Така че и с такива едни доста повехнали кораби можем да им строшим зъбите.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-яките са Висби, извънземни са.
17
2
 
10
 
! Отговори
ДА ВИ СВЕТНА: преди 6 години
ГОЛЕМИТЕ ПЛАВАТЕЛНИ СЪДОВЕ В ЧЕРНО МОРЕ ---НЯМАТ БЪДЕЩЕ И МЯСТО!БАВНИ , НЕПОВРАТЛИВИ И БЕЗКРАЙНО ЛЕСНИ МИШЕНИ ЗА ПРОТИВНИКА!ИСТИНАТА Е В --БЪРЗИТЕ И ДОБРЕ ВЪОРАЖЕНИ ТОРПЕДНИ КАТЕРИ ,ГЛИСЬОРИ И ХЕЛИКОПТЕРНИ ОТРЯДИ !
16
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко пак ще се облажи със стотина милиона евро, нали олигарха Домуса..ага му е първа дружка от амфетаминовите далавериЕ...ти престъпниците
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
лека фрегата с водоизместване около 1500-2000 т. и дължина 90-100 м .------Нещо си далече от шосето..,2000 т е мнооого лека фрегата, даже и за *** е малко. А при дължина 100 м водоизместимостта няма да е под 3000 т