Омбудсманът за българите: Роби на "Топлофикация" - оковани с парно на крака!

Жители на Перник се оплакват – топла вода често няма, или пък е хладка
Обновена: 7 дек 2017 09:06 | 7 дек 2017 09:04,
87
Омбудсманът за българите: Роби на "Топлофикация" - оковани с парно на крака!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

16 градуса на парно и включени печки в стаята. Така живеят част от жителите на Перник, които плащат високи сметки за парно и въпреки това мръзнат.

Хората разказаха, че проблемът е от години. Парното и топлата вода ту се пускат, ту се спират, споделиха жители на града пред "Нова тв".

Още по темата

Според местната "Топлофикация" проблем е в един от котлите на инсталацията. От Общината в Перник също обясняват, че звънят всеки ден във връзка с проблема.

"Редно ли е да плащаш нещо, което не получаваш", запита една от засегнатите.

"Българите са ходещи роби на "Топлофикация", които си ходят с едно парно, закачено на крака. Идеята е да направим по-евтин този товар и по-прозрачен. Да е ясно за какво е плаща”, коментира омбудсманът Мая Манолова.

Тя се ангажира да помогне на хората в Перник да получат обезщетения за дните, в които не са имали парно и топла вода.

Междувременно омбудсманът успя да осъди "Топлофикация София". Делото, което спечели, е за юрисконсултските възнаграждения, които дружеството събира от своите длъжници.

"Оказа се, че "Топлофикация" може да бъде осъдена. Аз поисках изпълнителният директор да ми отговори за какво е похарчил събраните през 2015 г. пари за юрисконсултски възнаграждения. Става въпрос за около 15 милиона лева", посочи омбудсманът.

"Топлофикация" трябва да бъде дисциплинирана и да дава информация за това как харчи парите на столичани”, каза Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
проблема не е в 80-те процента де би лиа това че са в министерски съвет и парламента и са нагли и алчниама хак ви е сами си ги докарахтеи са като тежка болест - лечението е трудно - трябват радикални мерки
10
14
 
3
 
! Отговори
СА преди 6 години
До АнонименПо тръбите да не минава студена вода бе?!!Нали минава топло и ти малко или много се топлиш!
9
1
 
3
 
! Отговори
SA преди 6 години
В Сливен може да сме най-бедните,ама проблеми с ТЕЦ-а нямаме-максимум 140 лева на месец,8 лева кубик топла вода и парещи радиатори!!
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в Перник, ако си изчистиш задълженията към Топлофикация може да сключиш договор където се плаща според квадратурата на жилището. По този начин Топлофикация събра не малка част от просрочените си задължения. Не искам да съм конспиративен, но си мисля, че тази политика не се е харесала на някого...
7
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не ползвам парно, но плащам за скапaните им тръби. Манолова, това е важният наболял въпрос- кога ще осъдиш Топлофикация за рекета който упражнява над хората които не желаят услугата им, но плащат заради тръбите преминаващи през жилищата им- сградната инсталация? Кога ще спре този рекет, Манолова?Кво ме топли мен и такива които не ползват парно, че си осъдила тия мафиоти заради консултанските им възнаграждения, а?
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе другари, така сме си организирали държавата. Такъв ни е продукта - това получаваме.Докато в едно общество усещането за почтенностт не надмине дозата на тарикатщина(която вече почвам да си мисля, че е вродена), ни Мая, ни леля и ще ни оправят.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алтава държава.
4
5
 
20
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Топлофикация трябваше да се закрие преди 20 години. Най-големият крадец в България е държавата.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато тецовете са частно така ще е. Миналата година в те с на Ковачки в Перник каваха, че въглищата били замръзнали, та не могли да горят. Как така от 20 година на миналия век не замръзваха, чак сега успяха... изедници! Да не забравяме, че освен топлото, тецовете произвеждат ТОК.. демек двойно се плаща за едни и същи изгорели въглища или газ. А митраците гепат ли гепат. Но нека, щом всеки си седи и блее.
2
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мая Манолова е може би единственият човек на отговорен пост, който наистина си върши работата.
1
3
 
41
 
! Отговори
Ss преди 6 години
Браво на Мая!!! Нека продължава в същия дух!