Вежди с призив: Време е за прошка, дори на политиците!

Голямо усилие беше да ограничавам думите си, каза той
26 дек 2017 12:30, Петя Славова
121

През почти изтеклата година няколко народни представители куриозно категоризираха обществото като предимно изградено от "идиоти", които "не стават дори за чеп за зеле". Някои от тези управляващи се извиниха за думите си. Какво е да осъзнаеш, че грешиш и да поискаш прошка?

"Човек бързо може да обиди някого, но много повече усилия отнема да се извиниш и да поискаш прошка. Никому не съм сторил зло. А тези, които са ми сторили зло, се опитвам да ги забравям. Политиката е нещо неприятно за някои хора. Тя е отговорна професия. За мен голямата битка бе вътрешната - между политика и артиста. Голямо усилие беше да се ограничавам в думите си", отбеляза Вежди Рашидов.

В интервюто с водещата на "България сутрин" Лора Инджова той разказа и за борбата си с рака.

"Съпътства ме страх, тъй като диагнозата е смъртна присъда в повечето случаи. Опитах се да погреба омразата към хората. Погребах младините си. Но не съм погребал мислите си. Влязох в политиката здрав, но излязох болен. Прекрасно съм работил с премиера Борисов. И му благодаря, че и в този мандат съм негов избраник. Но трябва да се даде път на младите", сподели политикът пред Bulgaria ON AIR.

За финал на разговора Рашидов подчерта дебело колко много обича съпругата си, която е неотменно с него в борбата с болестта още от самото начало.

"Тя е изключително интелигентно същество. Половината от моя живот. Прекрасен лекар. Изграден човек. Безкрайно я обичам. Цял живот съм мечтал да имам семейство, тъй като на 10-годишна възраст останах сирак. Исках да обичам и да ме обичат", категоричен бе бившият министър на културата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние сами решаваме кога и на кого прощаваме доносник Вежди, скривай си гнусната дърта мутра, нито е време нитo ви прощаваме, крадци със крадци.
50
1
 
19
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Докато Бойко иска прерзглеждане на приватизацията, Нинова иска цялостен преглед на прехода, този иска прошка. Да не би нещо да е гузен?
49
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
след 11 годи ще има "40 Години Стигат"-втора серия
48
3
 
15
 
! Отговори
Нормално мислещ човк преди 6 години
Една малка извадка от текста по - горе: "Никому не съм сторил зло". Сега една друга извадка: "Полицай със счупен нос след скандал с Вежди Рашидов и Емил Додов " - "Не съм посягал на Вежди Рашидов", каза пред Би Ти Ви сержант Венцислав Павлов. Той отрича да се е държал арогантно с Вежди Рашидов и Емил Додов.Помолих го да си свали стъклото на колата. Той не ми обърна никакво внимание и се мотаеше вътре. После аз му казах, че при това положение ще се наложи да му се вдигне колата с паяк. Той ми каза да му се махна от колата, защото ще ме пребие, разказа пострадалият, Аз отидох при него, а
47
17
 
0
 
! Отговори
Християнин преди 6 години
Вместо да се ругаем нека да простим всички грехове на всички и нашите грехове, ще са простени, а простения грешник получава виза за Небесата, да бъде цяла вечност със Създателя си, НАШИЯТ ГОСПОД
46
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гузен -негонен бяга Чувал ли се е ,тази ?!Грешка ,грешка ...,колко да е грешка ?!30 години !Как не те срам ,да дрънкаш глупости ?!?
45
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
те не спират да крадът и ограбват народа а за нас е било време да им прощаваме ..е да такива са Евопейските ценности. За революция е време Вежди, за революция
44
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това (вежди) е най големия провал на ДС
43
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никаква прошка.
42
0
 
31
 
! Отговори
Скопен овен преди 6 години
Прощавам ти, г-н политик, че за стотинки продаде род и родина. Земята даде на чужди хора да богатеят от нея, а нашите деца слуги да станат в странско. Прощавам ти, г-н политик, че всеки ден изпълваш ефира и ме лъжеш как хубаво живея и как досега такъв живот не съм имал. Прощавам ти г-н политик, че след тебе по таз земя от кръвта на дедите ни пропита, чуждоверци ще се разхождат навеки, а ти, децата ти, кървави пари ще лочите нейде из света.
41
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че ние нямаме политици бе мултак каква е политическата ви цел да ограбите хората и да ги пратите в ЕС да берат ягоди и да стават там селяни. ЕС може и да е хубаво нещо ама БГ не е хубаво нещо. cъс унищожено земеделие и нула производство, тука дори бежанец не иска да остане правете си сметката Май само по празниците се сещате, че освен политици има и народ, клоуни.
40
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Христос го е казал-Прости им господи,те не знаят какво вършат.Но кои сме ние,да се сравняваме с Христос!Ако е за прошка,ще им го прости който и където трябва.И на тях и на нас.
39
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква прошка за хора откраднали милярди разрушили хилади животи и прокудили цйл народ да се скита немил недраг ро света не прошка а съд
38
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веждито е един артист... Артист, колкото и политик. Перфектен *** за зеле.
37
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам Мая Манолова за министър-председател.Ванга е казала, че ще ни потръгне, когато руса жена стане премиер.
36
1
 
22
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Бог прощава, Аз не!
35
0
 
22
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Никога няма да простим на политиците, Тангра иска изтреблението им, заради престъпленията срещу Българската Държавност, Държава и Народност. Те трябва да бъдат изтребени! Никога няма да простим на политик, който като личност е предпочел да бъде мултак, а не калтак! Ако не го застигне земната казън, настига го Небесната!
34
0
 
21
 
! Отговори
Медиите, преди 6 години
защо и на тези светли празници ни ги навирате в очите?!Пощадете ни,ето една истински сериозна причина да не гледам ТvДали ще ме изтрият?!?
33
0
 
29
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
На айдуците никаква прошка ,Веждю !!! Никаква !!!
32
0
 
32
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
Прошка на въжето!