Нинова: Престъпленията – тежък удар по образа ни!

Лидерът на БСП настоява за бърза разкриваемост
Обновена: 9 яну 2018 18:58 | 9 яну 2018 18:58, Веселина Йорданова
64
Нинова: Престъпленията – тежък удар по образа ни!
Снимка: архив, БТА

Случващото се в последните седмици е тежък удар по образа на България, особено в началото на Председателството. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента Румен Радев.

Още по темата

Това е била общата позиция, изразена по време на заседанието.

Темата му бе за ролята на България за развитието на Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС в контекста на Българското председателство.

Според нея всички институции трябва да се обединят и да положат максимални усилия за бърза разкриваемост и процес, за да изчистим лицето на България на прага на Председателството.

Нинова разкритикува правителството, което според нея фатално закъснява и изпуска възможности за развитие на българската икономика, производство и фирми в контекста на общата политика за отбрана на Европа.

"Настоях в крайната декларация да бъдат сложени срокове какви конкретни мерки да предприеме правителството, макар и закъсняло да се даде възможност на българската икономика", посочи тя, цитирана от "Фокус".

"Заявих на министър-председателя, че ще го подлагаме на парламентарен контрол всеки ден за това какво прави правителството по тези срокове", изтъкна Корнелия Нинова.

Тя посочи, че в някои от изнесените доклади е пишело, че България по време на Председателството, обсъждайки общата отбранителна политика, ще бъде безпристрастен посредник на разговорите.

"Европредседателството не е само посредничество, трябва да сме активен участник във воденето на тези разговори", коментира лидерът на БСП.

Нинова не се съгласила и че ще бъдем защитник на общата позиция на Съвета. Според нея Председателството е възможност да бъдеш не само защитник, а участник в изготвянето на обща позиция.

Тя попитала премиера Бойко Борисов и с какво самочувствие ще бъдем посредник на големите за отбранителна способност, като не сме си приели собствената национална стратегия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Така е, като хора /ако могат така да се нарекат/ спят върху печката, чакат с канче в ръка пред цистерна с надпис "квас", пробиват дупка в леда да си набавят храна... - ни учеха на ценности...
14
3
 
4
 
! Отговори
Така рисува Чьорни преди 6 години
*** на Европата.
13
6
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Най - голямият аргумент на комунистите за кражбите на ГЕРБ... - е, че съдят по себе си и не могат да си представят, че може да се управлява и без да се краде...
12
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова, образа на твоята партия е образа на сатаната, който поднесе Родината ни като жертвен агнец на руската мечка.Това българският народ никога няма да забрави и никога няма да прости. Амин !
11
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарко Нинова кой създаде престъпните групировки? Или така наречените по народно му Мутри с дебели вратове! Знаеш ли че твойта партия ги създаде начело с една Луканка който им раздаде народни милиони и им узакони борческият бизнес! След това един ***.нго от Драгалевци ги премени с нови имена бели якички и костюми и в момента ни застраховат законно. Колко може да е законно мутри да те застраховат. Най лошото е че органите на МВР им съдействат да ни зактраховат незаконно. Това държава ли е?
10
6
 
15
 
! Отговори
До Бож. преди 6 години
При атентата на св. Неделя, комунистите избиват повече офицери отколкото през войните които води България тогава.
9
6
 
11
 
! Отговори
ББ преди 6 години
Няма ли най-накрая някой да запуши устата на тази пачаа ?
8
0
 
9
 
! Отговори
има още компири преди 6 години
най-голямия грях на БКП-б е че създадоха такива компири като Будката, Цуцката, Лила Половата, Кофчегова , Федоската и една камара още бустански ръпони
7
8
 
18
 
! Отговори
Западноевропеец преди 6 години
Герб е най-великата партия, Бойко е най-интелигентният и способен политик. Комунистите скърцат със зъби от яд, че не могат да крадат.
6
6
 
17
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 6 години
тази само плямпа .......
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По кой образ по тоз дето западната преса говори за корупция, кражби, мутри, беднотия, безработица, престъпност. Ми това е за съжаление образа на България вече в чуждите очи. И вие дето сте в парламента и като опозиция имате голема вина. Уютно ви е в парламента, бонусчета и заплатки , нови цени на ток, вода, газ, храна не ви засягат.
4
3
 
23
 
! Отговори
Бож. преди 6 години
Най-тежките престъпления на БСП са разкрити- остава само да чуем вашите извинения и вашето покаяние. Най-жестоките престъпления на вашата партия,които са тежък удар по вашия образ са следните:1. Избиване на Българската интелигенция и национални водачи през 1944-1947 г.2. Ликвидиране между 1944-1970 г. на Българското селячество,което бе гръбнак на нашата раждаемост и последващото падане на България в страшната демографска криза,в която е и сега.3. Насилственото помакедончване на 1 млн.Българи
3
5
 
22
 
! Отговори
Антикомунист преди 6 години
Първият терористичен акт в европа е в България.БКП(БСП)взривяват църква и убиват стотици българи ....а в последствие като идват на власт още десетки хиляди са избити без съд и присъда .......*** скрий се някъде
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KORNI TI LUDA LI SI?BSP SAZDADE GRUPIROVKITE--UBIIZITE SA BIVSHI I SEGASHNI CLENOVE NA BKP*BSP.ZASRAMETE SE I V ZEMYATA DA POTANETE.
1
9
 
19
 
! Отговори
истина е преди 6 години
А по времето на комунизма хранеха прасетата с хора !!