Нинова: Престъпленията – тежък удар по образа ни!

Лидерът на БСП настоява за бърза разкриваемост
Обновена: 9 яну 2018 18:58 | 9 яну 2018 18:58, Веселина Йорданова
64
Нинова: Престъпленията – тежък удар по образа ни!
Снимка: архив, БТА

Случващото се в последните седмици е тежък удар по образа на България, особено в началото на Председателството. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента Румен Радев.

Още по темата

Това е била общата позиция, изразена по време на заседанието.

Темата му бе за ролята на България за развитието на Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС в контекста на Българското председателство.

Според нея всички институции трябва да се обединят и да положат максимални усилия за бърза разкриваемост и процес, за да изчистим лицето на България на прага на Председателството.

Нинова разкритикува правителството, което според нея фатално закъснява и изпуска възможности за развитие на българската икономика, производство и фирми в контекста на общата политика за отбрана на Европа.

"Настоях в крайната декларация да бъдат сложени срокове какви конкретни мерки да предприеме правителството, макар и закъсняло да се даде възможност на българската икономика", посочи тя, цитирана от "Фокус".

"Заявих на министър-председателя, че ще го подлагаме на парламентарен контрол всеки ден за това какво прави правителството по тези срокове", изтъкна Корнелия Нинова.

Тя посочи, че в някои от изнесените доклади е пишело, че България по време на Председателството, обсъждайки общата отбранителна политика, ще бъде безпристрастен посредник на разговорите.

"Европредседателството не е само посредничество, трябва да сме активен участник във воденето на тези разговори", коментира лидерът на БСП.

Нинова не се съгласила и че ще бъдем защитник на общата позиция на Съвета. Според нея Председателството е възможност да бъдеш не само защитник, а участник в изготвянето на обща позиция.

Тя попитала премиера Бойко Борисов и с какво самочувствие ще бъдем посредник на големите за отбранителна способност, като не сме си приели собствената национална стратегия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
7
 
! Отговори
Стефи преди 6 години
Другарке,не мога да ти схвана добре думите,но от твоето изказване,`българската икономика и фирми в контекста на отбраната`доста добре си работят.Износа на оръжие е огромен.И ти като заместник министър по онова време на БСП добре си печелеше от продажба на оръжие,къде законно,и повече не от твоя страна.Това председателство не се подготвя от вчера или утре.Ако някои българки фирми са решили,или искат помощ,те отдавна са получили тоя шанс.Не си ли чувала за Български търговски представителства?
34
4
 
12
 
! Отговори
факт преди 6 години
Историята показва, че, когато губят комунистите прибягват до терор, саботажи и убийства!
33
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата нито е на нивото нито на образованието на Корнелия .
32
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига ухажори че се изгерберастя
31
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе гербави, това което ви го написах за Гърция СА ФАКТИ!!!Не знам как се слагат минуси на ФАКТИ????????Аз не ви питам дали ви харесва или не, ТОВА СА ФАКТИ!!!Като не ви харесва, нека вашите големци да променят нещо в положителна посока, като ми слагате минуси показвате че сами не харесвате ФАКТА че в Гърция се живее много - много по-добре отколкото в управляваната от вас Бантускотия
30
4
 
11
 
! Отговори
лабораторен ад преди 6 години
Нинова и Костов не просто тикат, а ритат страната към пропастта!
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реалните стойности на заплатите и пенсиите в Гербава Бантускотия трябва да бъдат двойно и тройно по-високи, за да може народа да си поеме глътка въздух, да си плати натрупаните задължения, да посрещне огромните си сметки и разходи, и да живее що-годе някакъв нормален живот!!!Защо това не се прави, и кой има сметка да ви държи бедни, чакам отговор от гербавите мъдреци
28
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак в Гърция - 13 заплата за Коледа, бонус за Велик ден и още една заплата за лятната отпуска!!!В Гербава Бантускотия кретате със 700лв. заплата, чудите се кое по-напред да платите, ама иначе добре управлява ГЕРБА нали скодо-умници?
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Гърция 1000 евро коледен бонус за пенсионер (отделно от пенсията която средно е около 700 евро), в Гербава Бантускотия за цяла година пенсионерите не вземат толкова!Ама иначе добре ви управлява ГЕРБА, и БСП са виновни, ХАХАХАХХАХАХХАХА
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между другото, не само данъците на колите ще скачат рязко!Ако си мислите че увеличението на тока за бизнеса с около 60% няма да се отрази в цената на продуктите които произвежда този бизнес, и които вие ще плащате, значи сте по-големи де-били и от тези които гласуват за ГЕРБ
25
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ СЪСИПА БЪЛГАРИЯ - ФАКТ!Ако мало-умните българи знаеха как живее народа в другите нормални европейски държави щеше да вдигне въстание - ФАКТ!Всичко друго са празни брътвежи
24
3
 
4
 
! Отговори
така де преди 6 години
До Анонимен Тази също е "Нагла"!
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убиството е на "Наглите", а поръчителите са същите като на разните "протести" през последните месеци!
22
3
 
4
 
! Отговори
ха преди 6 години
Ами тогава спрете да ги извършвате бе... ...другарко!
21
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, да гербави ***, от 9 ГОДИНИ УПРАВЛЯВА (КРАДЕ) ГЕРБ, ама БСП и Корнелия Нинова са виновни нали така???Сега ще ви видя като използват ИЗМИШЛЬОТИНАТА ЗА МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ, КОЯТО НАРОЧНО УПОРИТО ТИРАЖИРАТ, за да ви вдигнат данъците на колите с 300 - 400% пак ли БСП ще са виновни!??Хахахах, нещастници, нещата толкова зле ще стават, че дори брътвежите за лошите БСП вече няма да хващат никакъв дикиш...
20
3
 
6
 
! Отговори
виден преди 6 години
много щтаслова е КУРнелиа че България се илага според нея
19
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като й видя мазния образ на *** и ми прилошава
18
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадеца вика:Дръжте крадеца!
17
4
 
8
 
! Отговори
С.Стоилов преди 6 години
Боооже гладно е това момиче за власт.болшинството не я иска.Аз пък не искам да чуя въопще за комонистите.Курнелке въри някъде в киргизтан белки ти се отвори парашута,колко пъти скачаш все не се отваря
16
4
 
13
 
! Отговори
како ма преди 6 години
С това минало нямаш право да говориш за престъпления тоно ти.