?340 заплата, а? Свалиха протестния билборд на полицаите. Кой?

Синдикалистът Илия Хрисимов каза, че утре ще има нов протест
10 яну 2018 09:10,
339

Синдикалната федерация на служителите на МВР използва интересен подход, за да информира за ниските си заплати европейските чиновници, които ще пристигат у нас.

Билбордът, който беше поставен в центъра на София обаче вчера е бил премахнат. Това сподели Илия Хрисимов, заместник-председател на СФСМВР.

Още по темата

"Вчера, късен следобед, получихме съобщение от фирмата, с която имаме сключен договор, че билбордът ще бъде свален", обясни Хрисимов пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че на фирмата е платено, има договор, но синдикалната организация не е получила обяснение за премахването на плаката.

Контрактът е бил сключен за две седмици, като организацията на служителите в МВР са планували след 15 януари да бъдат поставени и още подобни билбордове.

Илия Хрисимов обаче обясни, че не се знае дали това ще стане.

"Обществото ще си даде своя отговор защо е свален този билборд. Утре е откриването на председателството, планирали сме протест от 18 часа - ще бъдем пред телефонната палата", информира Хрисимов.

Той припомни,  че полицаите протестират още от лятото и че техните искания все още не са удовлетворени.

По думите му, ниските заплати правят професията на униформения все по-непривлекателна.

Във връзка с тежките престъпления от началото на годината, Илия Хрисимов обясни, че служителите не са спирали да работят и няма как да спрат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
293
1
 
1
 
! Отговори
Тасе преди 6 години
Ами тя заплатата е 340 евро почти навсякъде ,че даже и по-ниска и при много по тежки условия от тези на полицаите .Защо им позволяват да протестират ,на който не му харесва да си подава молбата и да се омита - така казват в нашата фирма.Ама като гледам някой познати полицаи как разпускат и какви коли карат,не ми се вярва много да са 700лв заплата. Нека държавата регулира малко и частния сектор и да помисли и за обикновения човек ,а не да гледа и се грижи само за нейните си хрантутници .
292
0
 
4
 
! Отговори
до Маги преди 6 години
Уважението се печели или се губи.Аз не уважавам полицаите от година и половина ,защото тогава при криминален инцидент по време на работа пострадах,извършителят на деянието бе покрит от МВР и разследване няма и до ден днешен.За подобно деяние оня дето бутна жената в берлинското метро е осъден на 3 години затвор.А тук -нищо.Нашите полицаи се проявиха когато трябваше да пазят Орешарски -биха и млатеха протестиращите като за световното.Още има клипове в YOUTUBE с такива сцени.
291
0
 
2
 
! Отговори
да бе да преди 6 години
Ако разгледате паркинг на РПУ и видите личните автомобили на работещите в РПУ-то много бързо ще стигнете до извода какви заплати получават.Това важи и за всяко друго предприятие.Но в последните години полицаите удариха и митничарите от земята!
290
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак стана на тяхната, отпускат им 100 млн. Пак ще им вдигат заплатата с по 150 лв на човек. 100 млн от нашата мъка на тия прасета. Свещи да си купят с това овеличение.
289
0
 
2
 
! Отговори
Маги преди 6 години
Не съм анонимна, Маги съм и коментар 300 е мой!
288
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е,че трябва безкомпромисна реформа в МВР със съкращения на ненужно раздутата администрация и отделянето на Гранична полиция,ПБЗН,Гражданска защита,МВР болниа,Научно-изследователски и научно-приложни институти.С уволнение или пенсиониране на залепени за бюрата чичковци със закостенели угоднически мозъци.Цялата система е порочна,а ние се огледахме в заплатите на редовите полицаи. И никой няма интерес или желание да променя нещо.Особено ББ, Цв.Цв.и компания-мафия която превзе държавата.
287
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Рай за бандитите" казваш...Ами да, след като начело на държавата са бандити, какво друго очакваш освен Рай за тях? Останалите се самоизяждат, мразят и си вредят един на друг.
286
1
 
3
 
! Отговори
Маги преди 6 години
"Няма ли уважение към армията, полицията и парламента - горко му на този народ. Първо хората трябва да си изпълняват задълженията си, а после да търсят правата си. Ако в Парламента заседават умни, делови, сериозни хора, те няма да протакат заседания и да говорят глупости. Светът се крепи на закона." Та да питам аз, тези стряскащо актуални мисли на Атанас Буров актуални ли са и днес? Въпросът ми е риторичен.
285
1
 
5
 
! Отговори
инспекторат преди 6 години
Правителството на ГЕРБ подготвя чисто нов законопроект за реформа и премахване на 1-ва категория труд в МВР и орязване всички раздавани в държ.адм. привилегии на по нисшия ешелон служители.С това привилегиите на повечето всички държ.служители вкл МВР ще отпаднат.МВР и МО отдавна говорят ,че пари няма и затова някои се усетиха взеха си парите и стажа и отидоха да работят в частният сектор.Останалите-пенсиониране на 70г.ГЕРБ подготвя закон където дори осигуровките сами ще си плащате.Баце ви обича
284
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само лежачи, ***, натегачи и службари. Сега с пак ще има наливат маса за европейското представителство за да висят като сополи. Ще лапат само извънредни и едва ли някой ще взима под два бона заплата.
283
5
 
6
 
! Отговори
Петя преди 6 години
Разбива ни 2 пъти апартамента. На приятелката ми и откраднаха колата.Мой познат го арестуваха защото пееел.А в училище ври от наркотици,а тия се разхождат само.Откраднаха ми леновото и телевизора и ми счупиха аквариума с рибките- убиха ми рибките. Нищо не работят мърчляк-чичковците те дойдоха за нищо и нищо не откриха- Само ми се сваляха и и зцапаха всичко у нас с мастило и мама ги изгони.Взимат 100лв и нищо не правят
282
2
 
8
 
! Отговори
Петя преди 6 години
.Трябва да бъдат закрити .Виждала съм истински полицаии ,а това тук приличат на настъпени парчета със сланица..За какво са им заплати като са по 100 кила.Мама взима 580 лв и дава нощни смени.
281
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези куките много ми е интересно полагали ли са клетва да СЛУЖАТ на Род и Родина армията ако протестира се зове преврат тези куките също под върховенството на закона Конституцията протестират -опит за метеж та нали и те използват оръжие за масово поразяване от калашник са избити милиони
280
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като са им малки заплатите да напускат - никой не ги държи насила в полицията.И без това няма голяма полза от тяхната работа.
279
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плюйте, плюйте, нещастници! А после си хванете първият полет за чужбина. Не сме народ, а ***!
278
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е рай за бандитите, те искат високи заплати.............но хората не са глупави, нито слепи.
277
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо наркодилърите без проблеми продават дрога на децата около училищата?Защо ромите ограбват като скакалци БГ-села?Да отговорят полицаите, после да реват за високи заплати.
276
1
 
0
 
! Отговори
Toto преди 6 години
Каза всеки да си слага квото си иска.
275
1
 
0
 
! Отговори
Маги преди 6 години
Телефонът ви ми пише вместо мен :D Обединението, вместо обединеното
274
1
 
0
 
! Отговори
Маги преди 6 години
Моля, четете обединението, вместо ограничено.