Суджук на въдица, за правото на мъжете да правят салата...

Протестиращи с различни каузи посрещаха днес депутатите
75

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Суджук на въдица и протестиращи "За" и "Против" ратификацията на Истанбулската конвенция посрещнаха днес депутатите, които ще обсъдят на извънредно заседание вота на недоверие, внесен от БСП.

Месният деликатес беше част от изразите на недоволство на групата протестиращи срещу властта, които искат кабинетът да си отиде.

Още по темата

Около тридесетина души дойдоха на входа на Народно събрание, откъдето влизат депутатите, за да покажат, че третото правителство на Бойко Борисов не се справя със задачите си.

Според тях именно суджукът като символ на "Суджукгейт", заформен заради бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, изнудвал бизнесмен, показва стила на управление на настоящите властимащи.

Така че недоволните обясниха, че са пред парламента, за да подкрепят вота на недоверие на БСП.

Другите два протеста пък бяха "За" и "Против" Истанбулската конвенция, в деня, в който шефката на парламента Цвета Караянчева събра депутати, министри, посланици, представители на вероизповеданията, на неправителствените организации на широк дебат по темата.

Според тези, които настояват за ратификация на документа, настоящото законодателство не дава достатъчно гаранции за защита на жените от насилие.

"Любовта не боли", "Истинските мъже не бият", "За правото на мъжете да правят салата", "Уважавай жените" - с тези плакати те се опитаха да убедят  депутатите, че е нужно и България официално с ратификация да застане зад Истанбулската конвенция.

От другата страна на парламента обаче имаше група от десетина души, чиито опасения са, че ако се стигне до това, се отваря вратичка за признаването на т.нар. трети пол, какъвто според българската Конституция не съществува.

Тяхните послания са: "Запазете децата ни", "Не на Истанбулската конвенция", "Национални предатели, спрете се", "Без джендър постулати", "Народ и президент срещу правителството".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
17
 
3
 
! Отговори
Патладжан преди 6 години
Истанбулската конвенция все пак казва някои верни неща, например това че който не бие жена си е гей :)
32
0
 
28
 
! Отговори
@ преди 6 години
Ще приемат и Истанбулска, ако трябва и Марсианска конвенция. Всички са оплетени в някакви зависимости и сделки.Гледайте и ще видите.Нито църква ще ги спре, нито такива като нас дето пърпорим по форуми.Това е, сами сме си виновни.
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С декларация беше приета и Конвенцията за бежанците. Е да, ама никой не я бръсне таз декларация !!
30
19
 
1
 
! Отговори
18 преди 6 години
Узаконяването на друг вид социален пол не е предмет на конвенцията, това е отделна политика на всяка държава.Уф писна ми, пишете каквото си искате, явно срещу рубли и долари не може да се пише
29
3
 
6
 
! Отговори
q преди 6 години
Кой българин приема узаконяването на категории като ***, джендърна идентичност, полът като социално изградени роли, джендърно разбиране, нестереотипни джендърни роли и пр. ?В чл. 3 Определения в б. в се дефинира понятието пол (gender) за целите на Конвенцията пол означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете
28
10
 
4
 
! Отговори
18 преди 6 години
Велик народ сме, но такива коментиращи ... до 30, какво общо има това с темата? 29 - прочети я на какъвто език владееш, ако променят тази с някоя друга, тогава може и да не съм съгласен, но в този си вид аз не виждам проблеми. По ми е притеснителна темата за гей браковете да не ги узаконят. С конвенцията единствено може да секнеш накой който си е свикнал да си побийва женицата след 2-рата чашка (в този вид и текст на конвенцията!!!)
27
2
 
27
 
! Отговори
прочел преди 6 години
Според тази идеология биoлогичният пол на човека като мъж или жена няма значение за неговата идентичност, а представя "диктатурата на природата" над свободното самоопределяне на човека, диктатура, от която човек трябва да се освободи. Тази идеология, която при ратификация на Конвенцията се превръща в правов ред, задължителен за българските граждани, отрича основна библейска истина "И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори."(Битие 1:27)
26
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 18 - да я прочетем - хубаво, ама ЕС каза че превода ни бил калпав и за това щели те да ни я преведат по добре - белким я разберем "както трябва"? И интересно че половината от страните които са я подписасли са го направили както се казва 'с особено мнение" - с допълнителни декларации (както иска Тетка Цацева". Е значи не само ние (неинтелигентни балканци) не можем да разберем баш за какво става въпрос?
25
10
 
4
 
! Отговори
до 26 преди 6 години
Това дето постнах е ЕДИНСТВЕНОТО място в което се споменава социален пол, т.е. да осигуриш защита на ВСЕКИ. Понятие *** там НЯМА. пак ви казвам, не пишете за нещо което дори не сте си направили труда да прегледате (дори и да не я прочетете цялата)
24
2
 
6
 
! Отговори
18 преди 6 години
Прилагането на разпоредбите на настоящата Конвенция от страните, по-специалномерките за защита на правата на жертвите, трябва да бъде осигурено без всякаквадискриминация, основана на пол, социален пол, раса, цвят на кожата, език, религия,политически или други убеждения, национален или социален произход,принадлежност към национално малцинство, имуществено състояние, рождение,сексуална ориентация, идентичност, основана на пола, възраст, здравословносъстояние, увреждания, семейно положение, с
23
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В конвенциятa имa понятиятa " ***" и " социaлен пол"товa ни стигa дa я отхвърлим,хитростите ви нямa дa минaт!ПОЛA е сaмо биологично понятие!
22
14
 
6
 
! Отговори
18 преди 6 години
добре бе хора, прочетете я, 32 старнички е само, не се излагайте.
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Соро соидите изпитват патологичен сексуален глад.... ..затова искат да забранят на мужете да правят секс с жени... ...с времето доста ще се изпе де рас тят и ще ги сайдисват!
20
3
 
15
 
! Отговори
Феликс преди 6 години
До Закари, Те половината западноевропейци са против твойте безценни "ценности", тях също ли ги пращаш в северна корея?Не е ли по-просто тебе да те пратим в истамбул да им посмучеш ценностите и да се успокоиш.
19
4
 
25
 
! Отговори
Идва края на света! преди 6 години
Според библията предишния подобен опит за нормализиране на предерасттията е завършил със глобален потоп. Да видим този път какво ще стане.
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 18 - в смисъл че 'социален пол' за тебе не е споменаване на нещо друго?
17
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към преждепишещият колега: ако конвенцията е насочена "единствено и САМО към домашното насилие", тогава що щат в нея ***, социални роли и др.под.? И ако, както твърдят апологетите й "настоящото законодателство не дава достатъчно гаранции за защита на жените от насилие", защо просто то не се разшири със съответните текстове?
16
33
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В истанбулската конвенция, няма нито един ред за друг пол, освен мъжки и женски. Тя е единствено и САМО насочена към домашното насилие. Що не хванете да я прочетете преди да коментирате или я карате само на опорки!
15
4
 
28
 
! Отговори
Джендър е по- лошо! преди 6 години
Третополов- роден физически и з р о д ( психически може и дa е нормaлен,но тaкa се е родил)***- роден физически нормaлен,но сaм се трaнсгормирa във физически и з р о д,зaщото се е родил психически и з р о д.
14
3
 
37
 
! Отговори
Не! преди 6 години
Във България си има закони. Няма нужда да се приемат чужди измислици.А относно половете , те само два - мъж и жена.