Борисов: За пример сме в ЕС в борбата срещу контрабандата!

Премиерът пита Брюксел защо някои евространи не се справят с нея
189
Борисов: За пример сме в ЕС в борбата срещу контрабандата!
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че България е за пример в борбата с контрабандата на цигари в целия Европейски съюз.

По думите му, освен че се отчита най-ниското до момента ниво - 6 на сто, още по-удовлетворителното е, че тази тенденция е трайна. "Това вече тримесечие след тримесечие върви, което е най-радостно. Затова и приходите в бюджета са такива", заяви премиерът, който участва във форум срещу незаконната търговия.

Той добави, че когато се защитава европейският бюджет, ще попита в Брюксел защо резултатите от борбата с контрабандата не са добри в много европейски държави.

Според него около 100-200 млрд. евро са несъбраните приходи от контрабанда в бюджета на Европейския съюз и добави, че това са "черните пари", които директно отиват някъде, а не влизат в бюджета.

Борисов даде пример, че във Великобритания има 35% контрабанда, а във Франция тя е 23,7 на сто.

Премиерът се възмути, как може в България да има само 6 на сто контрабандни цигари, а в същото време да питат дали в страната ни се води ефективна борба с корупцията. "Има борба - ето я", допълни Борисов, цитиран от БТА.

Той добави, че само за януари приходите в бюджета от горивата са с 12% повече. По думите му същата схема се прилага и за горива, меса, алкохол, захарни изделия. Премиерът е категоричен, че в борбата с контрабандата се използва цялата сила на държавата.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев каза, че през 2017 г. са иззети над 50 млн. къса цигари, а над 40 млн. тона е иззетият нарязан тютюн.

Той отбеляза, че само от структурите на МВР са иззети 13 млн. къса цигари и 32 тона нарязан тютюн. Спрямо 2016 г. се отчита намаляване на количествата иззет тютюн с около 20 процента, а при цигарите - 65 на сто. Радев добави, че по този начин са предотвратени щети за държавния бюджет за над 16 млн. лева.


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
1
 
! Отговори
ЛЪЖЕЦ преди 8 месеца
БОРИСОFF
171
0
 
2
 
! Отговори
ДОЛУ! преди 8 месеца
ДОЛУ БОЙКО БОРИСОВ ДОЛУ БОЙКО БОРИСОВ!!ЗАВИНАГИ!
170
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Долу Бойко Борисов V
169
0
 
12
 
! Отговори
опааа преди 8 месеца
Честит Първи Април и на вас другарко Борисов и все пак уточнете коя от двете дати : 2 февруари или 1 април ще е официалният празник на Джендър партията ви ГЕРБ-БОСТАН и двете са подходящи,а най-добре изберете и двете,това ще е най-удачния избор :)
168
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Винету е луд.
Клоуна на Европа.
167
0
 
4
 
! Отговори
ГРОБ преди 8 месеца
Остана ли някой, който да вярва, че ГРОБ могат да бъдат каквото и да е "по-малко зло"?
166
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За пример и по делото Магнитски.
165
0
 
7
 
! Отговори
Шефа преди 8 месеца
Добре че си знаем какъв патологичен лъжец ги разправя тия смешки!
164
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Той Баце контрабандата я умее до съвършенство.Това цигари-мигари,бензини-минзини,и още много екстра стаф,и сега даже изнася и лекции.Расте но не старее, ще каже човек.
163
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нема ден тоа да се не изплющи за нещо.
162
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 155 и още са прегнати полицаи търсят и по спирките фасове, от нарязан тютюн, кутии без бандерол и пр . Смешна работа. Направете заплатите и пенсиите нормални и никой нема да пуши цигари без бандерол.
161
0
 
23
 
! Отговори
nqkoi преди 8 месеца
Преди години се възмущавах на наглите лъжи на управляващите, то сега вече положението дори не и за коментар.
160
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Извънредна новина: Боко се самопохвали
159
0
 
20
 
! Отговори
WTF!!! преди 8 месеца
"...Министърът на вътрешните работи Валентин Радев каза, че през 2017 г. са иззети над 50 млн. къса цигари, а над 40 млн. тона е иззетият нарязан тютюн."

40 млн. тона иизет тютюн? Демек около 2-3 милиона камиона, пълни с тютюн? Аз се чудя кви са тези опашки от тир- ове по нашите граници... А те били контрабандисти на тютюн.
158
0
 
9
 
! Отговори
То6 преди 8 месеца
Ако не друго разбрахме, какво е корупция. Не е даването на пари под масата, даването на роднини, да правят далавери и .... , а купуването на контрабандни цигари, алкохол, бензин. Браво ???
157
0
 
10
 
! Отговори
Баце преди 8 месеца
На 22.12.2017 преминава камион през МП Кап Андреево със цимент след няколко дни в София хващат същия камиона със цигари. Колко камиона са били? Няма да научим. На Кой са цигарите, кога ще се сбори някой с него.
156
0
 
10
 
! Отговори
Ликуй народе преди 8 месеца
Те сега ще решим проблемите с боклука, главният боклучар Боко е взел кофите на отчет.
155
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Чух как Баце по новините обяснява, че обръшат кофите за смет и броят хвърлените кутии от цигари с бандерол и тези без бандерол. Баце не отчита факта, че нелегалните цигари не се продават в кутии, а в полиетиленови пликчета, дори на нашия пазар съм виждал 20 къса прехванати само с ластиче за коса.
154
0
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 8 месеца
Естествено, същото е като да си счупиш ръцете сам.
153
0
 
18
 
! Отговори
бааа го преди 8 месеца
Откровено изкукуригал!