Почина хотелиерът Стефан Шарлопов, издъхнал в съня си

За кончината потвърдиха от компанията му
Обновена: 5 фев 2018 10:45 | 5 фев 2018 10:44, Александър Попов
198
Почина хотелиерът Стефан Шарлопов, издъхнал в съня си
Снимка: Булфото

Почина бизнесменът Стефан Шарлопов, собственик на верига хотели "Шарлопов комплекс".

Той е издъхнал тази нощ в съня си, съобщиха пред Дир.бг от "Шарлопов Груп".

Стефан Шарлопов е роден е на 14 октомври 1962 г. в Бургас. През 1986 г. завършва висшето си образование във Великотърновския университет, специалност "Българска филология".

След това започва работа като журналист в София и в изданията, в които работи, се занимава с икономическа тематика. 26-годишен издава първата си книга с художествена документалистика. През 1989 г. започва частен бизнес.

Шарлопов се занимава със стокови и финансови операции до 1993 г. През 1995 г. създава „Роял Фуудс“ АД – компания за производство на трайни пакетирани сладкиши с фабрика в Елин Пелин. Освен на четирите индустриални предприятия, Стефан Шарлопов повече от 10 години е мажоритарен собственик и председател на Съвета на директорите на фирмата за бутилиране на минерална вода „Девин“ АД, „Санел“ АД, „Роял Стоун“ АД, „Роял Инвестмънт“ ООД, „Роял Холидей“ ЕАД и др.

55-годишният Стефан Шарлопов е един от учредителите на Национално движение „Българско наследство“. Той също така бе председател на Българския съюз по балнеология и СПА и собственик на веригата „Шарлопов хотелс“. Един от последните му проекти бе комплекс „Созополис“, който е замислен като реплика на стария град Созопол с неговата уникална архитектура и стил.

Шарлопов има пет деца, като дъщеря му Ева Шарлопова-Гергинова е изпълнителен директор на "Шарлопов Груп". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човекът не е виновен,че е обичал парите,ние всички сме жертва на тази матрица.Така ни се внушава,така правим.
98
3
 
16
 
! Отговори
шментикапели преди 6 години
До шментикапелита така ... блажени верущите ;))
97
2
 
38
 
! Отговори
шментикапели преди 6 години
Ами не е виновен Шарлопов за неравенството и несправедливостите, те са продукт на системата (обществена и икономическа), продукт на тази система са и такива като Шарлопов. Същността на тази система се състой в свръх-концентрация на ресурси (в това число и богатство), в ръцете на незначителна по численост прослойка от индивиди. Биографията на такива като Шарлопов е сиренцето в капана, който лови мишките : обяснява им се, че с труд, воля и преследване на целите си ще се радват и те на такива блага
96
5
 
49
 
! Отговори
икономист преди 6 години
До Анонимен 97Образованието и квалификацията на човек, нямат нищо, ама нищо общо с неговата успешна реализация. Образованието е само едно допълнение към иначе важните неща - интелигентност, умения, връзки(да познаваш точните хора, в точния момент) и късмет! Който няма тези неща, никакво образование не може да му помогне! При капитализма, оцеляват само най-силните индивиди, също както и в джунглата. Не случайно, тази система е най-човеконенавистната, която е съществувала някога.
95
12
 
30
 
! Отговори
. преди 6 години
Гледам тука, някой писал че образованието няма нищо общо с успеха, може и така да е било едно време, но сега е все по- рядко. Може би не в България, но със сигурност извън страната, има много общо. И не, Зукърбърг не е без образование . 2004 завършва Харвард, и даже от там основава Фейсбук...Нека сме коректни. Това, че в България образованието няма тежест в кариерата, не означава че по цял свят е така.
94
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
обръчи от фирми на ДПС въртяха Доган знае
93
1
 
68
 
! Отговори
123 преди 6 години
Абе некъде яко окъсява, щом главни бушони почнаха да гърмят. Или веригата съвсем се е скапала или едните са почнали другите, че са гладни.
92
26
 
29
 
! Отговори
Ioanna преди 6 години
Чета ви и се чудя ... - вие за безсмъртни ли се мислите?! Знаете ли, че някои от вас няма да стигнат дори и неговите години?! Или си мислите, че някой при раждането ви е обещал да станете столетници... Недейте така - има болести, има катастрофи, има нещастни случаи... не се знае на кого кога и как ще му дойде края. Със смъртта шега не бива! Всички ще умрем - не само богатите, а и бедните. Затова бъдете хора и колкото и да не сте го харесвали преживе, не "яжте ципури" за мъртвец, защото Бог вижда
91
33
 
24
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
До ИвановВремето в което шофьори,миньори,стругари ,трактористи ,булдозеристи ,вземаха в пъти повече от лекари,инженери, учители ,архитекти ,свърши на 10 ноември 1989г...Ръководната роля на пролетариатът приключи и на преден план излязоха образованието,квалификацията и затова сега нискоквалифицираните пищите !
90
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГНЕВЕНИменно де ! Или имаш сиво вещество или нямаш.....
89
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както казва един известен американски афорист - "Основната цел в живота ми е да видя, какво ще се случи след това". Ами лека му пръст!
88
42
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе какво сте се зачепили за образованието на човека ? Лека му пръст ! Марк Зукербърг без висше образование стана милиардер !Образованието не е от значение... акъла в главата или го имаш или го нямаш....Може и до 4-ти клас да сте учили и да станете милиардери, въпрос на сиво вещество !
87
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошото е, че и с квалификация, пак се плащат 500лв.
86
44
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИвановКой за каквото учил работнико, нито родителите ми са ме отгледали са общак нито съм учил в чужбина за да съм "работник". Не разбирате ли, че като нямате квалификация и 500лв заплати са ви малко, защо някой директор не се оплаква тука или мениджър, а само работници хаха.
85
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е какви са тия изрази - на гости при червеите... всеки от нас като че ли няма да отиде рано или късно там, а и явно не вярвате, че душата е безсмъртна, вече къде ще отиде въпросният, е отделен въпрос, и не е наша работа...
84
3
 
41
 
! Отговори
Дам преди 6 години
Бог да го прости, пореден случай на странна смърт.
83
10
 
62
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
До Анонимен 93Точно заради такива като вас г-н и шарлопов българина мизерства и умишлено е натикан на дъното и в ъгъла. Защото комунистите като вас и починалия гледат да се налапат едно хубаво, а на работника казват нямам, бе откъде да взема за да ти увелича заплатата. Работника живее с 450-500 лв. на месец, а като вас и починалия казват остави ги тия мизерници мързи ги да гледат. А всъщност ние работниците му изкарваме парите за почивка и охолен живот за да не мисли за нищо.
82
8
 
47
 
! Отговори
Е, преди 6 години
Собствеността му се увеличи с още един имот... Роял Парцел в Централните Софийски
81
7
 
74
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Филолог назначен през 1989 за капиталист. Не се чудете защо сме най бедни.
80
4
 
67
 
! Отговори
ДА преди 6 години
За мъртвите или добро, или нищо!Ама Господ ще им прощава!С "българска филология" да станеш милионер и да стартираш 1989 година-на 27 години-е,на това му викам - бравос!Трябва да си бил велик комсомолски деятел по ония времена.Те всички станаха милионери,бившите комсомолци.После сатанах "СДС" и други некви!