Над ?800 млн. от гастербайтерите ни за... мама и тате у нас

Данните на БНБ до ноември показват ръст спрямо 2016 г.
Обновена: 6 фев 2018 15:31 | 6 фев 2018 15:30, Екип на Investor.bg
66
Над ?800 млн. от гастербайтерите ни за... мама и тате у нас
Снимка: архив, Ройтерс

Близо 813 млн. евро са пратили сънародниците ни зад граница на роднините си в България от началото на 2017 г. до края на ноември. Това показва справка на Investor.bg в информационните масиви на Българска народна банка (БНБ).

Спрямо същия период на 2016 г. парите са с 12 млн. евро повече.

За сравнение, от януари до ноември в българската икономика са влезли чуждестранни инвестиции в размер на 883,7 млн. евро, което пък е с 2,4% по-малко, отколкото за 11-те месеца на 2016 г. Трябва обаче да уточним, че данните на БНБ са предварителни.

Основните парични трансфери на българите продължават да идват от САЩ, Испания, Италия и Гърция.

Добре е да отбележим също, че парите, които идват от българите, работещи в чужбина, всъщност са доста повече от отчитаната от БНБ статистика, тъй като в нея не се включват донесените пари в брой, а освен това БНБ отчита само преводите над 2 500 евро.

Продължението четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И двете му деца са в САЩ. Добре платени и образовани. Да, не е приятно да ги чакаме но като знам как се срива България, тотално разядена от Бойковата корупция и предателства, от перманентните лъжи за растеж, най-добре е да работят навън.Държавата, ако може да се каже, че още съществува се е превърнала в Герберска кло/ака.Навсякъде Калинки, необразовани но верни на Падишаха. Всичко е проядено от шуробаджанащина, уреждачество, кражби от всеки и всичко.Да, децата не са ни оставили,но работят за САЩ
13
6
 
28
 
! Отговори
Циник до Влади преди 6 години
Тези които работят навън - сигурен съм няма да чакат ТИ да им плащаш пенсиите!Апропо - гледай да изкараш до пенсия...че както е тръгнало...лекари мед.сестри ...всичко се изнася...а тези дето остават са заети да лекуват роми!PS.Ромите...ромите - ще ти плащат пенсията - не се притеснявай!
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това добра новина ли е или не? На мен ми се струва, че не говори добре за управляващите, които броят пари, но губят народ!
11
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да има за мама и тате, който без проблем ги хвърлят през балконите. Хвала на такива родители.
10
5
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ са измекяри преди 6 години
До Влади, ми ще пратиш децата в чужбина алаанкоолу и те ша ти пращат кеш че ко чакаш на баце ще си жив погребан
9
16
 
11
 
! Отговори
Влади преди 6 години
За мама и тате, на джоб. Хубаво, ама тези родители получават пенсии наравно с моите, а само аз , балъкът, останал тук, внасям пенсионни осигуровки за всички тях. После, пенсиите били ниски.А, аз какво ще получавам след години, когато моите вноски са отишли за пенсии на родителите, на всички, дето са в чужбина???...
8
3
 
15
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Алооу, Днеса, вие изобщо не знаете значението на думата Гастарбайтер. Това обаче не очудва никой, защото всеизвестен факт е, че вашите творители на публикации за пълни невежи, а в мнозинството си и абсолютно неграмотни!
7
6
 
18
 
! Отговори
ГЕРБ са измекяри преди 6 години
Герб партийо води към светли бъднини, с това темпо ще надминем и държавният бюджет . Искате по големи доходи - да терминал 2 заминаващи на летище София . Нека политиците се самиизядът от глад . Предпочитам да плащам данъци в Европа отколкото да пълня хазната на държавата на Боко
6
6
 
15
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Чакам ръбовете - с "родоотстъпник"..."Салаткоракиените СПАСИТЕЛИ НА НАЦИЯТА"Да ми ояснят пак как ще спасят България от Борисов , Доган, Курсланинова, Пеевски ...и останалите ИМ ГОСПОДАРИ И ЩЕДРИ РАБОТОДАТЕЛИ!:-)
5
1
 
27
 
! Отговори
Anon преди 6 години
800 милиона ама не броят кеша и броят само над 2500 трансфери.... значи цифрата спокойно е х3.
4
12
 
11
 
! Отговори
ГЕРБ са измекяри преди 6 години
Инвестициите за този период пък са в пъти по малко !!! Споменавайте Боко до 9 коляно и Герб ,че ако не бяха те нямаше да видим Европата нито пък добре платена работа там а щяхме да седим диванча прас в България
3
5
 
16
 
! Отговори
Интелект преди 6 години
До АнонименАми *** народ видно ... но това е целта на всички правителства от 1944 г насам до ден днешен !!!! *** народ лесно се управлява, *** народ слаба държава ... видно.
2
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И после ще ми става някакъв дупедавец да ми обяснява как видиш ли като върнем хората страната ще печели.Че това са 813 милиона евро чиста инвестиция в страната, в хората!толкова не са дали чужди фирми за последните 10 години!
1
3
 
17
 
! Отговори
Шерлок преди 6 години
До АнонименКОРУПЦИЯ НА ВСИЧКИ РАВНИЩА И ЗА ВСИЧКО!!!!