Срещу вербалната агресия: Да спрем псуването на майка!

Агресията и нетолерантността са станали част от живота ни, смята доц. Гого Лозанов
6 фев 2018 17:00,
84

Истанбулската конвенция предизвика разгорещени дебати и спорове в цялото българско общество. Сред всички обсъждания обаче експертът по медии и журналистика доц. Георги Лозанов предложи един по-различен поглед - а именно към конвенцията да се приложи допълнение за забрана на псуването на майка.

Още по темата

Според журналиста Истанбулската конвенция трябва да ограничи не само физическото насилие, а и вербалното такова зад стените на всеки български дом.

"Псуването на майка вече е нещо нормално и е влязло в ежедневната ни реч. Нали все пак физическото насилие започва с псувни и закани. Късно е обаче на старите поколения да се обясни това. Тази идея трябва да се вкара в главите на по-младите", сподели Лозанов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му агресията и нетолерантността са станали част от живота ни.

"Не може нецензурните думи да бъдат забранени със закон. Промяната трябва да почне с мисленето. Защо, когато говорим в някоя медия не псуваме, а като излезем след това навън и започваме да превръщаме частната ни комуникация в някакво бунище", коментира журналистът.

Актьорът Сашо Дойнов е на мнение, че вече, когато псуваш някого на майка е доста опасно в днешно време, защото не знаеш тя какъв точно пол е.

"С новите полове за това предложение за спиране на псуването е късно. Освен това, на какво да се научат децата, като нито ходят на училище, нито учат. Изгуби се основата на възпитание и колкото повече глупости се измислят, толкова повече губим новото поколение", обясни Дойнов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
7
 
! Отговори
Dublin преди 6 години
i kato za kapak mi vika-tazi subota letia za Londo-NISTAN...Na brata peto cave mu se e rodilo....;))P.S. da ne zabravia...pozdravi na makJata i na Lozanov i na Stanishev i na Cecki vsiakakvi tretopolovi...
36
1
 
28
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Тея искат да въведат закон който да ни забранява да общуваме с политиците ни.Това е цензура
35
4
 
3
 
! Отговори
Dublin преди 6 години
Dnes se zagovorih s ohranata na sgradata ni,pakistanec i slucaino zasegnah temata za tretopolovia paskvil, koito ni natiskat da ratificirame.Inace iako go buzikam za Kashmir i otnosheniata im s India...,no tozi put napravo me zatapi, kato mi kaza, ce e gledal obsuzdane ot strana na tehnite duhovnici/molli/za tretpolovite izvrastenia,koito zakonovo ni se opitvat da nalozat v EU.Kaza mi VSICKO, koeto nia tuk obsuzdame s izkliucenie na pravata na gejovete-imigranti...,samo tova be NOVO za nego...
34
1
 
20
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ТОВА НЕ Е ПСУВНЯ ,А УВЖЕНИЕ ! ДА Е... *** , ОЗНАЧАВА ,ЧЕ УВАЖАВАШ МАЙКАТА НА ТОЗИ ЧОВЕК ! ВСЕКИ ПРАВИ СЕКС С ХОРА КОИТО УВАЖАВА И ОБИЧА !ТЕЗИ ПРОФЕСОРИ И ДОЦЕНТИ МНОГО НЕПРАВИЛНО ИНТЕРПРЕТИРАТ ДУМИТЕ !
33
1
 
16
 
! Отговори
Зуйо преди 6 години
Малиии, ка че спреме да се псуеме на майка бе?!! По-добро ни земете рИкията!
32
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ли е най-големия проблем в държавата, че много се псува?! Ами като има такива управляващи така ще е
31
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този тумбак защо въобще го канят? Той не може да дебатира, пълна пародия.
30
1
 
20
 
! Отговори
Е КАК ЩЕ СТАНЕ ТАЯ преди 6 години
ЧЕ ТО АКО НЕ ТЕГЛИШ ЕДНА БЪРЗА ...... ТЯ РАБОТАТА НЯМА ДА ВЪРВИ.....
29
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
жените псyват на ум, мъжете поне си го изказваме, а в женската глава такива сочно псувни и клeтви се въртят че ни е бедна фантазията
28
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Почваме всички да носим папионки и оправяме работата.
27
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Специално тоя Гого Лозанов ако е пред мен бих го псувaл на майкa по цял ден!
26
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добрe! От утре само на баща и на победител от Евровизия ще се псува!За братчедите роми дето майките са 12-13 годишни да не се самосезира някой, че ги обиждаме. Или те са си бам башка и както се казва: "Айше, кво нещу е животъ! Ду вчеръ бееме мъж и жинъ, родиеме се брат и сестръ, а сега ще ми ставаш тъща!"
25
8
 
5
 
! Отговори
Анонс до 3 преди 6 години
Бъркаш се мъжете кълнат повече. Те са долни и подли.
24
3
 
18
 
! Отговори
Хрхрхр преди 6 години
Българите ползват псуването на майка като запетая :D
23
1
 
26
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 6 години
Склонен съм да спра с псуването на майка. Но ако видя на улицата това недоразумение, Лозанов, едва ли ще се въздържа.
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Против ИК съм, но предложението на Лозанов ме замисли. Наистина използвам въпросното пcyване и ще се опитам да го спра, ако не - поне да го огранича!Свикнали сме да го ползваме, без да се замисляме над значението, а то е много грозно и лично на мен смятам, че не ми отива!
21
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е, няма само майки, вече има и джендари. Псувайте на ***, бе!!!
20
2
 
20
 
! Отговори
10 преди 6 години
Главният източник на езика на омразата е парламента.Вижте декларацията на ГЕРБ от новата година-само злоба и омраза!Това провокира младежите към насилие по примера на депутатите.Страната е нашарена с нацистки свастики повече отколкото преди 9- септември!Има ли Конституция и органи да озаптят тази група от гамени?
19
2
 
20
 
! Отговори
НЕ сме добре преди 6 години
В София подставени на власт начело с Цветанов и Борисов имат невероятна толерантност към крадците на милиони..Даже им дават бонуси от милиарди годишно за крадене..ЗА над 5 600 000 живи българи тази нагло корупционна толерантност носи МИзерия и смърт..
18
1
 
24
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Строеж в близост до детска градина , от скелето по цял ден се чува:- Кироо, дай вар бе , ммммти дйба!Възпитателките говорят с бригадира, че така не е хубаво, че дечицата ги слушат, да кажат като са изнервени - не си прав..!На другия ден:- Кирооооо дай вар бе...- И ти не си прав...и *** не е права!