Срещу вербалната агресия: Да спрем псуването на майка!

Агресията и нетолерантността са станали част от живота ни, смята доц. Гого Лозанов
6 фев 2018 17:00,
84

Истанбулската конвенция предизвика разгорещени дебати и спорове в цялото българско общество. Сред всички обсъждания обаче експертът по медии и журналистика доц. Георги Лозанов предложи един по-различен поглед - а именно към конвенцията да се приложи допълнение за забрана на псуването на майка.

Още по темата

Според журналиста Истанбулската конвенция трябва да ограничи не само физическото насилие, а и вербалното такова зад стените на всеки български дом.

"Псуването на майка вече е нещо нормално и е влязло в ежедневната ни реч. Нали все пак физическото насилие започва с псувни и закани. Късно е обаче на старите поколения да се обясни това. Тази идея трябва да се вкара в главите на по-младите", сподели Лозанов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му агресията и нетолерантността са станали част от живота ни.

"Не може нецензурните думи да бъдат забранени със закон. Промяната трябва да почне с мисленето. Защо, когато говорим в някоя медия не псуваме, а като излезем след това навън и започваме да превръщаме частната ни комуникация в някакво бунище", коментира журналистът.

Актьорът Сашо Дойнов е на мнение, че вече, когато псуваш някого на майка е доста опасно в днешно време, защото не знаеш тя какъв точно пол е.

"С новите полове за това предложение за спиране на псуването е късно. Освен това, на какво да се научат децата, като нито ходят на училище, нито учат. Изгуби се основата на възпитание и колкото повече глупости се измислят, толкова повече губим новото поколение", обясни Дойнов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
15
 
! Отговори
еби си майката преди 6 години
лозанов
16
3
 
22
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 6 години
Живял съм в БЪлгария достатъчно за да видя че не е имало насилие над жените и децата. навсякъде едно патриархално уважение ..Целта на тази полемика е отвличане на вниманието на народа и политиците от ограбването на десетки милиарди живи левове годишно през бюджета/по нагло корупционни обектчета...
15
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тоя далавераджия малко ли се наяде от псевдоцифровизацията, че сега и от третия пол иска да се нагуши някак? Що ли не му бeм мaй..та?
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама то ми идва отвърте... импулсивно и подсъзнателно. Как да го спра? Как да изразя отношението си към триполовите освен като ***, мамка ви.
13
2
 
33
 
! Отговори
12 преди 6 години
Докато старото поколение сме живи ще оправяме жените, после няма да има кой.Само обратни толерантни гейзери и лесбийки, както и някакви си от трети/пети пол. И така ще се затрие земята.
12
1
 
8
 
! Отговори
тровят с хлор преди 6 години
стотици хиляди са отровени с хлор токсични/натриев хипо хлорид/ разтвори и сектански демонизиращи американски спец наркотици подадени им с вносни сладки пакетирани..жертвите са видимо обсебени от демони неадекватни и са готови да набедят всеки в сексуални посегателства вкл при поздрав добър ден..
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да те..... и джендъра такъв? Не се радвай, не се радвай.Аз те псувам *** не ти правя предложение за секс.
10
5
 
11
 
! Отговори
цакат милиони преди 6 години
десетки хиляди момчета от детските градини и ясли са облъчвани обемно обсебващо проникващо с цел превръщането им в ПАСИВНИ ГЕЙОВЕ..жертвите се разпознават отлично видимо и при ирисо диагностика..имат видимо искривяване на тн"Кудналини"..Около милиони и половина жени са трайно отровени със спец сектански добавки с цел внушаване на омраза към мъжете и блок лечебни живото творни сексуални контакти..чрез черен терор по турски сериали.
9
2
 
22
 
! Отговори
хахах преди 6 години
Няма нещо във вселената, което българинът да не може да напсува
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо, редица изследвания асоциират псуването с интелект.Второ, първи по смъртност в световен мащаб сме, с два пъти свалено правителство и плачевни доходи, на Европейски стандартТрето, ако ще сме демокрация , па дайте някое гласуване (референдум) на подобни...конфликтни теми, засягащи Нашите деца и от не се спрете, да критикувате Нашето изконно право, за свободата на словото?
7
3
 
24
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Време е да започне и псуването на татко!
6
14
 
1
 
! Отговори
JJivanov Geolog преди 6 години
Лично проучвам този проблем от много години..Българите псуват на майка недопустими създания вкл тн"Извънземни" които им пречат усещат ги несъзнателно.. /центрират ги звуково/ много от тях имат генератори за невидимост на коланите си..миришат на урина.За първи път диагностика на такива направихме в село Татари / на мост до долната чешма .Извънземни /2/ се подиграваха на местен с магаре и каручка.Напсува ги на Български охраната на хората ги откри и хоп магарето тръгна смело.
5
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще трябва да забранят филмите на Холивуд първо. Пълни са с псувни и насилие.
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не рядко и майка псува детето си на майка.
3
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жените кълнат и псуват повече от мъжете.
2
2
 
24
 
! Отговори
аз преди 6 години
а тозе има ли си мамка
1
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най - големият мошеник!~