Борисов: Даваме хубави резултати. Има грешки - хора сме!

Премиерът нареди министрите лично да работят за е-управлението
125
Борисов: Даваме хубави резултати. Има грешки - хора сме!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов нареди лично министрите да отговарят за въвеждането на електронното управление.

"Никакви заместници, никакви други хора. Ако нещо хубаво направим в този мандат да остане, това е електронното управление. Всички партии от коалицията го имат в програмите си. Това е най-сериозната тема за борба с корупцията, то максимално ще облекчи бизнеса и хората и да пращаш някой друг, който да трябва да те чака да му кажеш какво да направи… Лично! Всеки да го сложи в календара си и ден по ден да следи докъде е придвижено", заявява Борисов пред министрите на днешното заседание, според стенограмата.

Още по темата
Той допълва, че това ще им е оценката.

"И не си мислете, че като дойде септември, някой ще ни е забравил. Това е нещо много значимо и ако има някой против, да каже: "Против съм, считам, че това е харчене на ресурс, време и т. н.“. Щом сме го приели, трябва да го докараме до край", коментира премиерът.

Вицепремиерът Томислав Дончев допълва, че за успешното приключване на процесите ще са необходими много неща, но и "политически натиск, в най-добрия смисъл на думата".

"Няма опция административната реформа да се движи от самите администрации, те просто нямат интерес в тази посока. Суровата действителност е, че към момента само за ограничен кръг ведомства може да се каже, че са създали необходимата организация за въвеждане на електронно управление – Министерството на финансите, НАП, НОИ и Агенцията по вписванията. Това е. Всичко останало не отговаря на необходимите изисквания, включително имаме четири или пет звена, които нямат титуляри на ІТ отделите – Министерството на здравеопазването, Министерството на труда и социалната политика, Министерство на образованието и науката. И то от половин година нямате титуляр", казва той.

"Ананиев, вземете мерки. При вас за колко електронни дейности – и за електронни рецепти, и за други, сме говорили!", нарежда премиерът на здравния министър Кирил Ананиев.

Дончев уточнява, че персонално с правосъдния министър Цецка Цачева последните дни се опитват да задвижат нещата и по отношение на електронното правосъдие, което е специфична част от целия процес.

Финансовият министър Владислав Горанов предлага да има звено за споделени услуги в "Информационно обслужване", което по заявка да обикаля администрациите и да работи. Колежката му Екатерина Захариева подкрепя идеята, защото по думите й няма специалисти, които да дойдат за тези пари да работят.

Премиерът Бойко Борисов пък отново напомня, че това е едно от най-важните неща, които правителството може да предложи на обществото.

"Ето тези гривни – колко време не можем да въведем тези гривни за домашни арести? Държим полицейски коли пред къщите им и си ги охраняваме! Две години не може да мине обществената поръчка, Валери, две години! Сега е подписан договорът и имат шест месеца да ги правят, говорете с тях.

Примерно, регионалното и АПИ съм ги дал на Горанов да ги следи непрекъснато, за да може ТОЛ системата и с ден по-рано да стане. Ден по-рано е милион и половина събрани приходи! Както се казва, и една събота и неделя не трябва, Нанков, да се губи. Защото, ето до преди една-две години, ми викаха: "Не се яде асфалт", а сега Видин иска магистрала, и с право искат хората, и ние ще им направим, но трябва да завършим "Хемус", да дозавършим "Струма", паралелно с пътя Ботевград – Мездра ще я направим. Тръгнат ли тези основните…

И там като се виждаш с тях им дай тази схема с трансевропейските коридори, която дадох и на Рюте, и на Меркел, и която поискаха от Европейския съвет, лично Туск, за да си я запишат и те в програмата. Единият от тези коридори излиза на Видин, нали така? Там са Солун – Видин, Солун – Белград, София – Белград, София – Истанбул", казва Борисов.

"Просто им кажи на хората, че е не просто приоритет, а много важен приоритет. Тези, които ги лъжат, че ще я направят, да са я направили преди четиридесет години, преди тридесет години, преди двадесет години, преди десет години. При нас ще стане, сигурно е, че ще стане. Те не вярваха, че и до Бургас ще има магистрала – и до Истанбул има, и до Солун, до две години, две години и половина ще я има и магистралата Белград – София. Другата неделя и понеделник в Лондон и Европейската банка за възстановяване и развитие се включва. Сиреч, трите най-големи банки в света – Световна банка, Европейска инвестиционна банка и Европейска банка за възстановяване и развитие, три банки искат да вложат пари в тези три коридора и единият от тях е точно този. Така че, кажи на хората, че могат да ни вярват за това. Стои на бюрото на всички, които финансират, за да се случи такова нещо", уверява той.

Премиерът казва още, че другите дават само обещания, а това правителство дава реални резултати и в голямата си част са хубави. "От време на време сигурно и ние правим някоя грешка, но това показва, че сме хора", обобщава той.


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
19
 
! Отговори
пешо преди 8 месеца
да държиш народа гладен и да увеличаваш заплатите на антинародните дупетати хубав резултат ли му казваш?
109
1
 
21
 
! Отговори
Пътя към властта преди 8 месеца
До избягала от комуняги

на комунист власт да не се дава! Ще затрие семейството си по нареждане на БКП!!!!!!!
108
0
 
19
 
! Отговори
избягала от комуняги преди 8 месеца
До Анонимен: Абе тоя не беше ли и той комунягя ?
Да, със сигурност е бил. Не отричам. Оценявам хората които се "лекуват" . Да дадеш 2 шанс и оцениш по дейност качествата и привилегиите..това означава да растеш и помъдряваш.
107
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абетоя не беше ли и той комунягя ?
106
0
 
22
 
! Отговори
избягала от комуняги преди 8 месеца
До Анонимен:Само да събера малко пари и емигрирам! Този нека си говори...

Аз пък, само да си взема пенсията от Италия и се прибирам в България, благодарение на него!
105
0
 
20
 
! Отговори
също от Герб преди 9 месеца
До ГЕРБ
Напълно подкрепям мението ти. За жалост това е червен комунистически ...да го наречем вестник от сорта на бивш "Работническо дело". Малко хора биха те разбрали. Дори не са живяли в годините на комунистическата ни агония..
104
0
 
21
 
! Отговори
Пътя към властта преди 9 месеца
До Анонимен

Да убиеш Танов и бирата. По този път няма да стигнеш далеч - слуга на СССР и САЩ!!!!
Езновременно на двама господари да служиш? Това са двойни роли и игрички......
103
0
 
20
 
! Отговори
Луков марш преди 9 месеца
Ти няма да се откажеш от куршума и локановата компания!!!! В името на народа!
Това ще е дело на твоите господари - световните ционисти след като те изчерпат...
102
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Или да се увеличат вноските на страните членки или да се спрат еврофондовете на държавите от Източна Европа В това число и на България. За Западните Балкани пък изобщо да не говорим.За тях ще има само сладки обещания. И нищо в наличност.
101
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Курц посочи, че ако се увеличат вноските в бюджета на ЕС, огромната част от новата финансова тежест ще падне върху плещите на страните от Западна Европа,чиито икономики отдавна не са в най-блестящото си състояние заради голямата финансова криза от преди 8 години, безсмислените санкции срещу Русия и мигрантското нашествие в западните държави.На практика има само два варианта да се излезе от финансовата криза, предизвикана от Брекзит, посочва той.Или да се увеличат вноските на страните членки или
100
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
.................Поради тази причина Австрия, Холандия, Германия и Франция не искат повече да финансират българските феодали. И преди две години обявиха, че през тази, 2018 г., еврофондовете за Източна Европа ще спрат.
99
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само да събера малко пари и емигрирам! Този нека си говори...
98
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Борисов започна вече да говори за себе си в множествено число.
97
4
 
23
 
! Отговори
До гербера преди 9 месеца
Този пасквил дето си го измъдрил по интелектуална дълбочина може да се сравнява само с бисерите на кандидат-студентите и умозаключенията на турската тролска дружина.
От Банкя ли ви ги спускат или направо от Козяк?
96
14
 
21
 
! Отговори
ГЕРБ преди 9 месеца
До Анонимен
Ако си прочел предишните ми постове ще ти стане ясно, че към настоящия момент ние нямаме равностоен поне противник на политическата арена.
Ние винаги ще печелим изборите и ще сме управляващи.
Това е преимущество, но и отговорност. Междувременно трябва да се грижим и за пропагандата, така че обществената подкрепа за нас да ке налалява.
Липсата на истинска опозиция вреди и на нас.
Още не е дошъл моментът в който да си създадем опозиция, защото без достоен противник партията мързелува.
95
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тикво, можеш да говориш за хубави резултати когато България мине от последно място в ЕС по доходи на предпоследно. Дотогава си трай ако имаш поне малко срама.
94
13
 
20
 
! Отговори
Нинова преди 9 месеца
Браво Борисов!
93
3
 
28
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 месеца
Абе вижте кратерите по улиците на столицата,по улиците на другите градове,по евро.ейските ни пътища.Стига плямпа.хте небивалици.
92
19
 
19
 
! Отговори
ГЕРБ преди 9 месеца
Отговарям на всички, които сте ми писали.
Разбирам, че на всички ни се иска по-бързо да станем като развитите западни стани, но всичко по реда си. Трябва време.
Пърео трябваше да създадем работещи и дисциплинирани партиини и държавни структури. Машина.
Сега вече я има и се казва ГЕРБ.
За тези години ние бяхме и ще бъдем гарант за стабилност в управлението и обществения живот. Има и малко автотаризъм - така е, но у нас не става по друг начин.
Не мислете, че ни е лесно.
91
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Баце баце или ти си зле или твоите хора те лъжат относно електронното правителство. Махни ел. услугите на НАП и остава едно голямо НИЩО.
Ако Търговския регистър беше частна фирма до сега никой нямаше да си спомня за нейното някогашно съществуване.
По другите институции услугите са пълна скръб.