Нападат те с нож у дома: Всеки има правото и задължението да се защити

Ангел Джамбазки с призив: Незабавно освободете д-р Димитров
Обновена: 4 мар 2018 20:49 | 4 мар 2018 20:12, Красимир Ангелов
232
Нападат те с нож у дома: Всеки има правото и задължението да се защити
Снимка: Булфото

Незабавно да бъде освободен лекарят, който уби криминално проявения Жоро Джевизов - Жоро Плъха, в защита на собствеността си. За това настоя в своя позиция евродепутатът и  зам.-председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки.

Още по темата
Мъжът от Столипиново е стар познайник на полицията с дълго криминално досие, а д-р Димитров е уважават лекар – анестезиолог, който ежедневно спасява човешки животи. Достойният мъж, просто е действал в условията на неизбежна самоотбрана – един правен институт, който ние от ВМРО – БНД от години настояваме да бъде разширен, се чете в позицията на Джамбазки.

„Настоявам за незабавното освобождаване на Иван Димитров, анестезиолог -  задържан за убийство в Пловдив. Настоявам за незабавното снемане на всички обвинения срещу него. С удоволствие ще покрия всички разноски по организирането на възможно най-добрата адвокатска защита на доктор Димитров“, посочи евродепутатът.

Според него в случая става въпрос за класически случай на неизбежна самоотбрана. „Когато бъде нападнат с нож в дома си всеки български гражданин има правото и задължението да се защити със всички средства живота и здравето си, както и това на своите близки, имота и честта си“, категоричен бе Джамбазки.

„Частната собственост е неприкосновена и тази неприкосновеност трябва да бъде пазена от закона. Многократно сме настоявали за разширяване на пределите и обхвата на неизбежната самоотбрана в Наказателния кодекс, както и за чувствително облекчаване на режима за придобиване, носене и използване на лично, късоцевно нарезно оръжие за самоотбрана и самоохрана. Въоръженият мъж е свободен мъж.

Наглостта на престъпниците, комбинирана със слабостта на правоохранителните органи, изисква незабавно тези промени, за да могат гражданите да се защитават“, категоричен бе Ангел Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
До КрайДобре е да не се отваряш много на непознати, добре ще е и да го запомниш
33
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАко беше влязъл у дома щеше да се случи същото. Изобщо нямаше да се замисля.Да , ама и на него ще са дали законно оръжие и вероятно ще си умреш застрелян преди да си го видял или не си забелязал колко богаташи са убити въпреки въоръжената си охрана. Приятел , бандита идва с оръжията в ръка, а ти ще трябва да го търсиш, много американски филми гледаш.
32
1
 
19
 
! Отговори
гочев преди 6 години
миналата година имах посещение от Игнатиевски майстори на покриви едва ли не трябваше и предварително да им платя когато им откзах започнаха заплахи и тем подобни на помощт случайно ми дойде ижовката в ръцете и когато пуснах един фишек вече стана смешно за мене де . та при тоя случай с убития РОМ ли коняк ли? намерил си е майстора от панделата се излиза а от гроба не
31
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джамбазина видял ли е че убитият е влязъл в дома на доктора? И ако е влязъл защо е излязъл и легнал на капака на автомобила? Историята е доста мътна поне за сега! Ако е влязъл в дома на доктора как така е излязъл прострелян? За мен стрелбата е станала навън пред автомобила. Ще ги видиме органите как ще се произнесат след натиска на улицата! Да не стане като с Росен? Самоубил се и край на филма!?
30
3
 
27
 
! Отговори
Сладуранка преди 6 години
Конституция - член 32, алинея първа!Д - р Димитров трябва да бъде оправдан!
29
32
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв дом бе, мa--гoто е застрелян на улицата, не в дома на доктора! Ае стига сте си измисляли. Тука не е USA, където могат да те гръмнат безнаказано за щяло и нещяло. Цивилизована държава сме в Европа с 13000 годишна история.
28
1
 
39
 
! Отговори
Може би нормален преди 6 години
Подкрепям идеята за промяна на закона, в частност самозащита и защита на неприкосновенна собственост. Бидейки обиран няколко пъти и реакция от полицията "проверете дали откраднатите вещи не са прибрани някъде", какво да очаквам? В никакъв случай не искам да убивам, нито да осакатявам когото и да било, но как се гарантира моята сигурност? Ако сега някой влезе в къщи и ме нападне, било то с нож, пистолет,пушка и т.н. как мога да се защитя?
27
2
 
22
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Добре! Този автомобил, на който престъпникът се е опитвал да открадне фара/ и е паднал на предният му капак, след като е бил прострелян/ в хола, кухнята, банята или спалнята на домът доктора е бил паркиран? Ми пояснете го най-накрая, за да можем всички да изразим правилна гражданска позиция в защита или не!
26
1
 
20
 
! Отговори
koko преди 6 години
До Анонимен:Става въпрос само за защита в дама ти. От толко мислене сме на това дередже. Ако е ясно, че е влезнал неканен и последсвията са такива, само луд ако си ще влизаш, комо ли въоръжен.
25
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се разрешат оръжията в България, пенсионерите по селата няма да бъдат брутално пребивани и клaни от рaзни тъмни сyбекти !!!
24
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЗащитаОръжие за всеки българин в дома му! Това е единственото решение!Глупости, оръжие в ръцете на армията но с боеприпаси основно в склада на армията, оръжие с боеприпаси само за полиция и жандармерия по време на работа, ловни пушки за ловци под строг контрол, това е решението! То американците като са се награбили с оръжия та са прокопсали, а и много инциденти скриват.
23
1
 
50
 
! Отговори
Да попитам преди 6 години
Този Плъх като е с дълго криминално досие какво прави на свобода?
22
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И със закон и без закон, по-добре да го излежа отколкото да се оставя.Вчера се нагледахме на метани, привеждане, навеждане и т.н. от тези които трябва да ни водят.Трябва да минат още сто години докато се отърсим от тази ***.
21
35
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
До КрайБъдещите престъпници също имат дом, и те ще искат да го защитават, трябва ли да им се дава пищов и то законен?Това не е дивия запад момиче, или момче!!
20
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако беше влязъл у дома щеше да се случи същото. Изобщо нямаше да се замисля.
19
1
 
51
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Плъховете са вредители и трябва да се унищожават,когато влизат незаконно в чужд дом и застрашават семейството.
18
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки, който убие престъпник по време на извършване на престъплението, трябва да бъде награждаван, а не арестуван.
17
4
 
33
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
дано съдия мъж гледа делото, женските са буквояди-зубрачи.
16
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моят дом е моя територия. Всеки, който влезе неканен в нея, ще си получи заслуженото!
15
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно. Утре всеки от вас може да го нападнат. Сега незащитаваме само доктора, а всеки от нас. Утайките трябва да им е ясно, че това ще споходи всеки плъх.