Една версия, втора версия... протести. Ще пуснат ли д-р Димитров от ареста?

Изтича 72-часовата мярка за неотклонение на задържания пловдивски лекар
Обновена: 6 мар 2018 09:13 | 6 мар 2018 09:00, Петя Славова
248

Изтича 72-часовата мярка за неотклонение на задържания пловдивски лекар Иван Димитров, който застреля Жоро Джевизов-Плъха, влязъл в дома му с взлом посред нощ.

Вчера се проведоха протести в защита на д-р Димитров в Пловдив, София и други градове. Към недоволните граждани се присъединиха таксиметрови шофьори и привърженици на двата големи футболни клуба в Пловдив - "Ботев" и "Локомотив".

Още по темата

Фенът на "Локомотив" (Пловдив) Никола Спасов изрази надеждите си пред репортер на Bulgaria ON AIR, че днес в 17:30 ч. на д-р Димитров ще му бъде позволено да се прибере при семейството си. Той поиска подробностите по случая да бъдат представени на обществото, за да не бъде то поляризирано, както и да се обясни защо "изпечени рецидивисти влизат в нашите домове".

"В момента тече циганизация на държавата. Докато се крием зад думи като ромско асоцииране ние ставаме малцинство. Няма такова нещо като превишаване на неизбежна самоотбраната. Нека не си заряваме главата в пясъка", каза той.

Пловдивчанка, която познава и също застава зад д-р Димитров призна, че не се чувства в безопасност в града, а нейният син е бил нападан и обиран два пъти на улицата. Тя настоя, че протестните действия няма да спрат, докато не бъде променен законът.

В квартал "Столипиново" пък близките на убития Жоро Джевизов-Плъха заподозряха, че е възможно политически интереси да стоят зад протестите в защита на д-р Иван Димитров. Според тях лекарят е стрелял с незаконно оръжие.

"Признавам - брат ми е лежал в затвора 4-5 пъти за кражби. Но не вярвам, че той е влязъл в дома на доктора. Много медии му казват крадеца, Плъха... много го нападат. Докторът трябва да си получи заслуженото, все пак има убит човек. Умишлено го е убил, затова се е крил", каза братът на убития Жоро Джевизов - Илия в "България сутрин".

Близък на почерненото семейство отправи молба към "държавните институции да си гледат работата" и изрази притеснение от изказването на евродепутата Ангел Джамбазки, който по думите му призовава за незабавното освобождаване на един убиец.

Недоволните роми отправиха молба към главния прокурор да бъде спрян натискът, който според тях се оказва над МВР и прокуратурата. По думите им разпалването на огъня трябва да бъде спряно навреме и конфликтът да не бъде прехвърлян от болната на здравата глава, пораждайки етнически проблем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доктора ако се е обадил в полицията, за извършена кражба, какво следва? Следва разпитване и след това освобождаване. Тогава има ли смисъл да се вика полиция?
175
19
 
1
 
! Отговори
Aми преди 6 години
А ако наистина е нямало неизбежна самозащита и всичко се е случило по расистки подбуди? Спонтанни протести против Димитров ще има ли?
174
1
 
24
 
! Отговори
111 преди 6 години
А бе журналята, защо изобщо давата трибуна на тези ***??!!! Не ви разбирам!!! Да влезат 15-20 полицая в Столипиново и за една нощ всякакво напрежение може да се потуши, но за жалост властта няма интерес да защитава правата на нормалните хора! Вече не се търпи! Разберете! Айде ние младите сме по големите градове, но родителите ни оставят светнати лампи на двора, заключват с катинари, сложено манарчето/ брадвата в ъгъла зад вратата! По малките градове и села положението е страшно!
173
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива като този крадец и престъпник с ножове са по улиците и пътищата на всички градове и села в България. ПРАВИТЕЛСТВОТО, ако искат да има България незабавен закон за ромския етнос ! Ако не ще се стигне да гражданска война и тогава ще има народен съд не ца *** а за днешните управници и прокурори - на стената .. точно както Елена и Николай Чаушеско в Румъния. Народа няма да търпи безкрайно ! Разберете !!Пускането на доктора и смъртта на престъпника не решават големия проблем- закона и
172
11
 
6
 
! Отговори
Видео преди 6 години
Нали има запис на убийството, какво се упражнявате в законодателство и талкуване на закони?!?!Май ще се окаже,че всичко е заради един фар за 100лв!Ако доктора е стрелял с незаконо оръжие - лошо за него.Ако не се е обадил в полицията след това и се е опитал да се скрие - още по лошо за него!Това,че са му влизали в къщата 3 пъти преди това,не му дава право да се въоражава незаконно и да гърми на улицата за един фар!
171
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви са версиите кат този плъх е бил доказан крадец,а доктора няма специалност да лови крадци и още умишлено да ги стреля,че да се крие що вика родата на плъха,още казва,че техния плъх спрял да пикае на това място пред дома на доктора,не е това мястото определено за пикане има си градски тоалетни къдет закъдет и да се забързал плъха ще се върне да се изпикае за 50 ст.и ако е в нея посока продължава да се изпикае пак за 50ст,не оттуй,че е плъх да скача от направена забележка,че бил още с 2 плъх.
170
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работа на разследващите е да установят фактите по случая, но ние като граждани трябва да настояваме за по-строги закони и възможност за на всеки гражданин да защитава частната си собственост!
169
0
 
12
 
! Отговори
Чл. 12 НК преди 6 години
ал.3 Няма превишаване пределите на неизбежната отбрана,ако нападението е извършено чрез насилие или взлом в жилище.ал.4 Деецът не се наказва когато извърши деянието при превишаване пределите на неизбежната отбрана,ако това се дължи на уплаха или смущение.Пожелавам успех на доктора,почти съм сигурен,че няма да има присъда!
168
0
 
14
 
! Отговори
ДО КОГА.. ?!! преди 6 години
Той го е убил в къщата си, но е сгрешил че не е телефонирал веднага на полицията че е бил нападнат . Той може да го убие и на улицата ако бъде нападнат с нож. Малко ли бяхя старците убити от роми в домовете им ? Те нямаха оръжие и умряха. Студентка нападната и убита с цел грабеж пак от ромМомче нападнато и убито на улицата от...... защото не дало цигара..Племеничката на генерал Чочоолу изнасилена и убита от...... а годиника и който я защитил заклан от същите....До кога ?!!
167
0
 
11
 
! Отговори
мдааа преди 6 години
Нямя да е лошо да разгледат и всички стари дела,да се разбере защо е бил на свобода и всички виновни за това ,да бъдат подведени под отговорност ,като съучастници на Плъха!!!
166
0
 
8
 
! Отговори
избирател преди 6 години
На никого не му пука,как и защо е станало. Народа си намери повод да въстане.Време е всъщност..........
165
11
 
0
 
! Отговори
Шматка преди 6 години
Защо трябва да бъде освободен един убиец? Убива го на улицата с незаконно оръжие и се укрива. Той е убиец и трябва да бъде осъден за това.
164
0
 
11
 
! Отговори
1991 преди 6 години
Лично аз се срамувам да кажа че живея в българия.За сега просто нямам избор.Ще дойде ден когато и аз ще емигрирам в чужбина както направиха над 2 млн.бг граждани.
163
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е просто доктор Димтиров, това е редовият българин,никому непознат, беименният.И ако властта се направи, че невижда проблема, значи отиваме на зле,защото всячески се стараехте да стигнем до тук. Това беше неизбежно и Катуница ще ви стори неделна разходка...Аз лично не го искам, но ни тикат натам от години...
162
0
 
8
 
! Отговори
mm преди 6 години
Сега трябва да гръмнем и останлите членове от семейството на тая ***, като почнем от брат му.
161
0
 
12
 
! Отговори
111 преди 6 години
Честно да ви кажа, дори и да не е влизал в имота му, дори и да не е хванат точно на мястото на кражбата, докторът е свършил едно добро дело! Кажете ми, този "швед" с криминална история, защо е бил на свобода? Колко ли бели е направил? А колко ли кражби, побоища е щял да направи? Така че- БРАВОС ДОКТОРЕ! Превенция е нужна! Така се действа! Да видим, някой негов събрат, дали скоро ще влезе в квартала ви да прави мизерии!!!! СВОБОДА за д-р Димитров!!!
160
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
165, тогава защо господарите не отворят собствените си затвори? Нали сме в съюз, няли имат пари за всичко? Или може би те дават сбсидии и за затворите, но пък те потъват в нечии джобове, чийто деца вече отдавна не живеят в България.
159
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тази държава и трябва партия която ще прочени България от към законова гледна точка. Само така може да започне промяната.
158
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В случая постъпката и образът на доктора е събирателен за българския народ. Той съдържа в себе си десетилетия мрак и тормоз, беззаконие, безнадежност, в които живеят обикновениет хора, тези "спазващи закона" Защото всъщност, всеки опит да се озапти престъпността, всяко новъведение срещу престъпницитие САМО УВЕЛИЧАВА ТЕГЛОТО НА НЕВИННИТЕ. КАТО ПОЧНЕШ НАПРИМЕР ОТ ОБИКНОВЕНА БЕЛЕЖКА ЗА ОТСЪСТВИЕ В УЧИЛИЩЕ И СТИГНЕШ ДО УБИЙЦИТЕ И РОДИЛКИТЕ НА 12 ГОДИНИ, КОИТО СА СИ ИЗНАСИЛЕНИ ПО СМИСЪЛА НА НК
157
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе що се занимавате с глупости. Важни са само Западните Балкани. И ако може оттам далаверка да падне.. Нови проектчета за нашите фирмички, че що не един Аец да спретнем. Па тия тука за престъпността, убийства, корупция, ЧЕЗ, бедността ми говорят. Ай сектир. Не виждат колко сме напред със Западните Балкани, а за дреболии се кахърят