Една версия, втора версия... протести. Ще пуснат ли д-р Димитров от ареста?

Изтича 72-часовата мярка за неотклонение на задържания пловдивски лекар
Обновена: 6 мар 2018 09:13 | 6 мар 2018 09:00, Петя Славова
248

Изтича 72-часовата мярка за неотклонение на задържания пловдивски лекар Иван Димитров, който застреля Жоро Джевизов-Плъха, влязъл в дома му с взлом посред нощ.

Вчера се проведоха протести в защита на д-р Димитров в Пловдив, София и други градове. Към недоволните граждани се присъединиха таксиметрови шофьори и привърженици на двата големи футболни клуба в Пловдив - "Ботев" и "Локомотив".

Още по темата

Фенът на "Локомотив" (Пловдив) Никола Спасов изрази надеждите си пред репортер на Bulgaria ON AIR, че днес в 17:30 ч. на д-р Димитров ще му бъде позволено да се прибере при семейството си. Той поиска подробностите по случая да бъдат представени на обществото, за да не бъде то поляризирано, както и да се обясни защо "изпечени рецидивисти влизат в нашите домове".

"В момента тече циганизация на държавата. Докато се крием зад думи като ромско асоцииране ние ставаме малцинство. Няма такова нещо като превишаване на неизбежна самоотбраната. Нека не си заряваме главата в пясъка", каза той.

Пловдивчанка, която познава и също застава зад д-р Димитров призна, че не се чувства в безопасност в града, а нейният син е бил нападан и обиран два пъти на улицата. Тя настоя, че протестните действия няма да спрат, докато не бъде променен законът.

В квартал "Столипиново" пък близките на убития Жоро Джевизов-Плъха заподозряха, че е възможно политически интереси да стоят зад протестите в защита на д-р Иван Димитров. Според тях лекарят е стрелял с незаконно оръжие.

"Признавам - брат ми е лежал в затвора 4-5 пъти за кражби. Но не вярвам, че той е влязъл в дома на доктора. Много медии му казват крадеца, Плъха... много го нападат. Докторът трябва да си получи заслуженото, все пак има убит човек. Умишлено го е убил, затова се е крил", каза братът на убития Жоро Джевизов - Илия в "България сутрин".

Близък на почерненото семейство отправи молба към "държавните институции да си гледат работата" и изрази притеснение от изказването на евродепутата Ангел Джамбазки, който по думите му призовава за незабавното освобождаване на един убиец.

Недоволните роми отправиха молба към главния прокурор да бъде спрян натискът, който според тях се оказва над МВР и прокуратурата. По думите им разпалването на огъня трябва да бъде спряно навреме и конфликтът да не бъде прехвърлян от болната на здравата глава, пораждайки етнически проблем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
7
 
1
 
! Отговори
до ИСКАМЕ преди 6 години
абе то това дето го искаш и сега го има в закона!!! Проблема с този случай е, че май ще се окаже,че не е нахлуване в дом, а кражба от автомобил, че крадеца е застрелян на улицата с незаконо оръжие ... това е "малко" различно от това което искаш, нали?!?!
155
0
 
5
 
! Отговори
маке преди 6 години
и я кат докторо имам си чифте пищови верно кремъклий и една пушка от тия с предно пълнене ама е кат снайпер над 300 метра фърля и кат ми влезе некой пуцам па после ке мислим дека ке го копам има едни урви по балкано там и вуците не смеят да минат чиста работа
154
0
 
7
 
! Отговори
До 165 преди 6 години
Трудови лагери и смъртни присъди ли рече?Ако те чуят господарите от ЕС ще ти дърпат ушите.Хахахахахахах.Каквото кажат господарите това става.
153
11
 
2
 
! Отговори
Миро преди 6 години
Като нахлуят в дома ти се защитаваш и звъниш на полицията - тогава новината щеше да е - Плъха нападна семейство в дома им,мъж го застреля при самоотбрана". Но първата новина е "Откриха мъртъв мъж върху капака на кола", После - убития в Пловдив е Плъха" - опитал се да открадне фар на кола,убийството е заснето от охранителни камери" и чак след това "Лекър е задържан за убийството на плъха" Хронологията и действията на лекъря,не ми говорят за чак такава невинност!!!!
152
1
 
15
 
! Отговори
ИСКАМЕ, преди 6 години
... не само да осводят доктора ., а незабавна промяна в закона !! Всеки да има право да защити дома и семейството ! Всеки проникнал в чужд дом може да бъде и убит.Ако това не стане *** ще получат още по голям хъс за нападения, кражби и убийства на българите. Днес ромите отлично знаят че закона не позволява на българите да се отбраняват и спокойно крадат по домовете, убиват старци за една пенскя, убиват младежи за една цигара.Тази сила им я даде подкупното управление и български съд .
151
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 161Знаете ли, другарю, защо "крякат жабите"?Защото щателно и обективно разследване НЯМА да бъде проведено. Нито кукерите, нито началството им, съда или прокуратурата имат желанието или кадърността да извършат такова.Може да ти изглежда като едно нищо жабешкото крякане, ама тия жаби (ако желаеш - гадове) теглят хомота на тая псевдодържава. И свалят правителства. И правят граждански войни. Българина дълго търпи, ама като му писне, става страшно. Плъха си е получил заслуженото.
150
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако няма място и пари за затвори, още по-добре: промяна на конституцията, трудови лагери и смъртна присъда. Какво се правят, че проблемът не съществува. Става страшно, след няколко години ще сме покафенели съвсем, тогава как ще се овладее проблема?
149
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България мозъка на престъпника е светилище.
148
1
 
5
 
! Отговори
До 160 преди 6 години
България държава ли е????Виц на деня:))
147
0
 
8
 
! Отговори
До 145 преди 6 години
Правителството да отделя повече пари за тях, ОК, но кой отб тях услажда се учи и труди, да спазва законите, да живее по правилата? Ако има и 5% пак ще е добре. Останалото смуче от бюджета, ражда деца на 12-13, което е безумно престъпление, властта си затваря очите и размножаването продължава.И какво се получава, 5-600 000 непотребни, ненужни, незнаещи и неможещи, но с претенции за права. Задълженията остават за българите. Докато им се плаща от ГЕРБ да им гласуват ще е така.Без тях Тиквара е аут.
146
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
161, какво блато те мъчи? Умрял рецидивист, който хладнокръвно краде и убива за пари. Сега нормалният народ, където всеки поне веднъж е бил ограбван да седне да тъжи за него ли? Късно е пукнал, ако питаш мен, трябвало е да го абортират.
145
1
 
5
 
! Отговори
Държава на хартия преди 6 години
До 160 АнонименЗатворите са препълнени.Храната в затвора не става за ядене,лекарства няма,лекар няма,нищо няма.Всеки един задържан в затвора означава пара/разход/ за тази БЕДНА и ИЗОСТАНАЛА държава.За това престъпниците са на свобода.
144
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тази държава и трябва нова конституция.Бг конституцията е соц време. Тогава нещата са били различни.
143
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прос..т човек от нет се пали най-моного. От недоизяснени факти и от митинги. Българинът не се отличава с особено много акъл. Нека си се проведе раследване и ако деецът е действал в условията на неизбежна отбрана, ще бъде осободен от носене на наказателна отговорност. Но до тогава трябва да се проведе професионално разселдване, а не да слушаме крякане на блатни жаби.Дотук само виждаме и чуваме блато.
142
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До евророма...ИМАМЕ И РЕЦИДИВИСТ НА СВОБОТА. КЪДЕ Е СЪДЪТ И ПРОКУРАТУРАТА? АКО СИ БЯХА НА МЯСТО И СИ ВЪРШЕХА РАБОТАТ, ХОРАТА НЯМАШЕ ДА СЕ ВЪОРЪЖАВАТ...
141
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато не се проведе щателно разследване и не се установи механизмт на смъртта, не може да се говори за неизбежна отбрана. Не и на този етап. Независимо кой е убит и кой е убиец. Уличният произвол и журналистическият натиск никога не са били водени от разум и морал. Това е поведение на тълпа, а тя е безумна, престъпна и немислеща. Сори. Знам, че мнението е непопулярно, но в един нормален свят, в държава, подчинена на закона, е така. Нашата, разбира се, не е такава. И хората не са особено умни.
140
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** nationТочно в това е въпроса - няма значение дали е ром, евреин, скандинавец или венецуелски зороастриец с филипински баща. Въпреки че не всичко е изяснено, се знае, че:1. Убитият е бил осъждан многократно и очевидно опасен рецидивист.2. Лекарят е с чисто съдебно минало и определено не е излязъл на улицата в нацистка униформа да трепе "роми" 3. "Ромите" са обичайно безнаказани и толерирани от властта, защото са електорат.
139
1
 
14
 
! Отговори
До Сидни преди 6 години
Нямал си късмета да те набарат смръдливи шведи, да те пребият жестоко, гаврят че си българин, ограбят каквото намерят и накрая се изпикаят отгоре ти. Тогава не пистолет а картечница ще купиш. Шведите по природа са страхливи, подли, долни и когато са много, страшно нагли! По-силен ли си и не се ли страхуваш, треперят. Ето защо никой никъде не ги харесва, а както се вижда от реакцията в обществото, омразата към тях вече е огромна. Поставени са в превилигеровано положения, защото гласуват за ББ.
138
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не се криминализира рждането на деца от малолетни и напълнолетни? Дайте по 20 години на педофилите, а на раждащите под 18, също по 20 години. Да видим колко ще могат да се размножат тогава. Защо се позволява това ужасно маргинализиране? Как не се вижда, че това е пагубно за обществото ни в дългосрочен план? Какво очаквате да излезнат от ц..ските махали, доктори и астронавти ли?
137
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 151Д Т Е М Ц !!!Да ти преведа ли съкращението манray?