Паркетни размисли: Г-жо Радева, спрете да лордеете във Facebook

Време е Първата дама да си смени съветниците
Обновена: 6 мар 2018 13:25 | 6 мар 2018 13:25, Александър Попов
237
Паркетни размисли: Г-жо Радева, спрете да лордеете във Facebook
Снимка: БТА

Всяка изява на първата ни дама Десислава Радева се следи под лупа. Нормално, четири години преди това си нямахме такава. И понеже функциите са й предимно протоколни, затова погледите са насочени към нейната визия и представителност. В което няма нищо ненормално.

Досега тя бе подложена на критики и похвали, модните спецове също се възползват и коментират тоалетите й.

Последният случай бе на 3 март, когато Радева и вицепрезидентът Илияна Йотова се появиха в сходни тоалети. И отприщиха вълна от коментари в социалните мрежи. Голяма част - иронични, което би засегнало всяка суетна жена.

Още по темата

Има обаче една голяма разлика - Десислава Радева не е всяка жена. Първа дама е. Независимо дали го иска. Всъщност видимо се радва на вниманието към нея, но има крещяща нужда от съветници. Защото е нелепо да влиза в обяснителен режим за каквото и да било. Независимо дали е засегната или не.

След масовите нападки тя използва профила си във Facebook да зададе въпроса дали тоалетите са най-важната тема в държавата?

"Така ли ще оцелеем като нация - ядящи се помежду си? Това ли са ни проблемите? Ако да - с мед да ги намажеш! Не вярвах, че това ще се превърне в поредното отвличане на внимание от истинските проблеми на България. И все още не вярвам, че дотолкова сме отвикнали да мислим и да отсяваме важното. А всички мои критици искам да уверя, че за мен е важно как ме оценя човекът до мен. Защото съм негов избор. Не ваш! Не градете образ, който няма нищо общо с действителния. Ще рухне - рано или късно. (Правило на маркетинга)", написа тя.

Не, г-жо Радева, не са това проблемите ни. Но и вие влизате в общия тон, който не ви подхожда. За всеки човек е важно как го "оценят" най-близките. Но пак да припомня - вие не сте всеки.

Трябва ли да обяснявате избора си? Паднахте на нивото на паркетни размисли и страсти с Евгени Минчев. Той също не хареса тоалета ви и изказа мнението си. Явно се вълнувате от неговите критики, за да му отделяте време.

"Мила-недрага госпожо. Тоалета, който се коментира е напълно ужасен, неприемлив и унижаващ временната Ви стойност на Първа дРама. Жалко. Често хвалите Невена, чиито претенции са по-скъпи и от на Валентино. Надявам се, не плащате за тях. Дантелите, кройката, всичко което се вижда е стил кипърска абитуриентка 1991 година. Очаквах повече от Вас", написа Минчев.

"Мерси боку за оценката, г-н Минчев. Първа дама не е мойто амплоа, надявам се сте разбрали. Вашият пост е важен за мен и ще го взема под внимание при следващ повод. Все пак Вие сте лорд, а аз - простосмъртна бургазлийка. Бест регардс, дето се казва", отвърна Радева.

Дори няма да коментирам правописа, защото може да сте писали под афект. Аз лично сега разбрах, че да бъдете Първа дама не е вашето амплоа. Първата дама в България може спокойно да отсъства, справка - бившата г-жа Плевнелиева. След като не е вашето амплоа - винаги имате избор. Държавата няма да спре да функционира. А вашият избор засега е да бъдете до президента Румен Радев. Като Първа дама, макар и простосмъртна бургазлийка.

"Сарказмът Ви е като роклята - неубедителен. Бургас Ви подхожда. Не се лордея с Вас в този кадър. Трябва да поработите върху много неща - грим, прическа, стил, дори и когато говорите с лорд", отвърна Минчев.

Големият въпрос е защо Радева лордее.

Ироничната битка с Евгени Минчев е обречена. В тази област той е на светлинни години от вас и има далеч по-голям опит. Друг е въпросът, че нямате място в подобна кореспонденция. А ако наистина е толкова важен за вас - наемете го. Мисля, че ще бъде достатъчно разумен да ви посъветва да изтриете профила си във Facebook, за да не се изкушавате да отговаряте на всяка критика. Поне докато не стането отново простосмъртна бургазлийка. Всъщност, това вече е невъзможно, дано сте го осъзнали.

Бест регардс, дето се казва...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
31
 
23
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Ей, ще се задавят от злоба *** на ГЕРБ, че хората избраха Румен Радев за президент, а не Цецка Цачева. Няма да се промени отношението на хората към президента, от това, че някои се опитват да оплюват жена му.
13
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма първа дамаНяма вицепрезидентска институция, има вицепрезидент, който е сянка на президентаТова е по конституция
12
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо авторчето сметна за необходимо да ни информира за писаниците у фейса между Радева и лорда?!Някакъв посредник ли се явява? Да внимава да не се доближи много до лорда, чееее ... може да му сложат паркета.
11
17
 
39
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
От задръстена ***, която си мисли, че за една нощ е станала със синя кръв, друго не очаквайте. На президентшата никоя фирма или организация няма да и откажат пари или съдействие. Но откъде толкова акъл у една селска буца. Пази боже, сляпо да погледа!
10
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5 анонимник. Абсолютни глупости си написал, Жалкото е, че май не ги осъзнаваш.Това, че някой не харесва президента или неговата съпруга, означава автоматично, че е гербер ли? Твърде елементарно - не пиши повече, ставаш смешен.
9
3
 
8
 
! Отговори
annybody преди 6 години
"Ние с теб да не сме пейнкЕлъри?" - стайлиш, дето се вика.
8
12
 
51
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Първата дРама...много точно!Проста бургазлийка ..Служих с бургазлии.... аз си перях джинсите...а те си перяха дънкиту... и Радева...и тя!Уит бест регардс ...дет се казва!
7
15
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решетников и Нинова вместо да му изпишат вежди на Радев му извадиха очите като назначиха любовницата му за съпруга.А той се съгласи и това само доказа не само че има лош вкус но и че е послушко и под чехЪл,та даже под три чифта чехли.
6
37
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май има спусната опорна точка - като няма за какво да се критикува президента Румен Радев, по повод и без повод да се критикува жена му. Колко ли плащат за това?! Заслужава ли си?!
5
45
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грешката на Радева е, че отговаря на разни герберски кифли.Които са строени там от Баце да я плюят. Дано да му свалят рейтинга на президента.Борисов! Не се пълни толкова. За всичките си мандати и фалшиви победи не можа да стигнеш рейтинга на президента.Предателството ти към България е очевАдно.Дали Радева ще е с тоя или друг тоалет това няма да се отрази на сделката с ЧЕЗ и ограбването на КТБ.
4
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Александър Попов вкуса го знаем: плейгърли, порноиперсони, холиводски нарковеличия, родни чаРгари. На кой каквото му е на сърце, това хротува.
3
8
 
64
 
! Отговори
Няма Първа дама преди 6 години
Цитат: ...Десислава Радева не е всяка жена. Първа дама е.*Е, не е Първа дама. Първа дама е статут записан в закони, наредби и т.н., а не просто жената на президента. В САЩ има Първа дама, но в Европа никъде няма Първа дама. За да има Първа дама, това трябва да е записано в закон, да има собствено финансиране, законово регламентирани права и задължения и т.н. В Европа, вкл. и в България, такова нещо няма. Някои май са прекалили с гледането на американски филми
2
9
 
73
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
Стига с това първа дама! Колко пъти трябва да ви се казва, че няма такъв статут в България за жената на президента. Плюс това тя е втора.
1
8
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По конституция България няма първа дама,така че госпожата е само съпруга на президента и като такава да си изпълнява съпружеските задължения и да не се навира в медийното пространство.