Паркетни размисли: Г-жо Радева, спрете да лордеете във Facebook

Време е Първата дама да си смени съветниците
Обновена: 6 мар 2018 13:25 | 6 мар 2018 13:25, Александър Попов
237
Паркетни размисли: Г-жо Радева, спрете да лордеете във Facebook
Снимка: БТА

Всяка изява на първата ни дама Десислава Радева се следи под лупа. Нормално, четири години преди това си нямахме такава. И понеже функциите са й предимно протоколни, затова погледите са насочени към нейната визия и представителност. В което няма нищо ненормално.

Досега тя бе подложена на критики и похвали, модните спецове също се възползват и коментират тоалетите й.

Последният случай бе на 3 март, когато Радева и вицепрезидентът Илияна Йотова се появиха в сходни тоалети. И отприщиха вълна от коментари в социалните мрежи. Голяма част - иронични, което би засегнало всяка суетна жена.

Още по темата

Има обаче една голяма разлика - Десислава Радева не е всяка жена. Първа дама е. Независимо дали го иска. Всъщност видимо се радва на вниманието към нея, но има крещяща нужда от съветници. Защото е нелепо да влиза в обяснителен режим за каквото и да било. Независимо дали е засегната или не.

След масовите нападки тя използва профила си във Facebook да зададе въпроса дали тоалетите са най-важната тема в държавата?

"Така ли ще оцелеем като нация - ядящи се помежду си? Това ли са ни проблемите? Ако да - с мед да ги намажеш! Не вярвах, че това ще се превърне в поредното отвличане на внимание от истинските проблеми на България. И все още не вярвам, че дотолкова сме отвикнали да мислим и да отсяваме важното. А всички мои критици искам да уверя, че за мен е важно как ме оценя човекът до мен. Защото съм негов избор. Не ваш! Не градете образ, който няма нищо общо с действителния. Ще рухне - рано или късно. (Правило на маркетинга)", написа тя.

Не, г-жо Радева, не са това проблемите ни. Но и вие влизате в общия тон, който не ви подхожда. За всеки човек е важно как го "оценят" най-близките. Но пак да припомня - вие не сте всеки.

Трябва ли да обяснявате избора си? Паднахте на нивото на паркетни размисли и страсти с Евгени Минчев. Той също не хареса тоалета ви и изказа мнението си. Явно се вълнувате от неговите критики, за да му отделяте време.

"Мила-недрага госпожо. Тоалета, който се коментира е напълно ужасен, неприемлив и унижаващ временната Ви стойност на Първа дРама. Жалко. Често хвалите Невена, чиито претенции са по-скъпи и от на Валентино. Надявам се, не плащате за тях. Дантелите, кройката, всичко което се вижда е стил кипърска абитуриентка 1991 година. Очаквах повече от Вас", написа Минчев.

"Мерси боку за оценката, г-н Минчев. Първа дама не е мойто амплоа, надявам се сте разбрали. Вашият пост е важен за мен и ще го взема под внимание при следващ повод. Все пак Вие сте лорд, а аз - простосмъртна бургазлийка. Бест регардс, дето се казва", отвърна Радева.

Дори няма да коментирам правописа, защото може да сте писали под афект. Аз лично сега разбрах, че да бъдете Първа дама не е вашето амплоа. Първата дама в България може спокойно да отсъства, справка - бившата г-жа Плевнелиева. След като не е вашето амплоа - винаги имате избор. Държавата няма да спре да функционира. А вашият избор засега е да бъдете до президента Румен Радев. Като Първа дама, макар и простосмъртна бургазлийка.

"Сарказмът Ви е като роклята - неубедителен. Бургас Ви подхожда. Не се лордея с Вас в този кадър. Трябва да поработите върху много неща - грим, прическа, стил, дори и когато говорите с лорд", отвърна Минчев.

Големият въпрос е защо Радева лордее.

Ироничната битка с Евгени Минчев е обречена. В тази област той е на светлинни години от вас и има далеч по-голям опит. Друг е въпросът, че нямате място в подобна кореспонденция. А ако наистина е толкова важен за вас - наемете го. Мисля, че ще бъде достатъчно разумен да ви посъветва да изтриете профила си във Facebook, за да не се изкушавате да отговаряте на всяка критика. Поне докато не стането отново простосмъртна бургазлийка. Всъщност, това вече е невъзможно, дано сте го осъзнали.

Бест регардс, дето се казва...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
8
 
! Отговори
Я гледай.... преди 6 години
До Анонимен 10 Че то 2/3 от членовете на БСП не хареснат Нинова , ама кво от това.
33
23
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-жалък Президент от този *** Радев не сме имали досега
32
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мили Боже, отдавна не обдъщам внимание на този Александър Попов, но този път той направо удари дъното! Горкия, толкова е елементарен, повече даже и от този Минчев ли е или не знам какъв! Да обръщаш внимание на това човешко недоразумение.....сякаш се намирам в минали времена на пошлост, кич, падение на морал, интелект и въобще пълно човешко падение!!! И въобще се намират хора да го слушат и да вземат "акъл" от него!!!! УНИКУМ!!!
31
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евгени Минчев може да е всякакъв но е убийствено точен в коментарите си за известните в медийното пространство.Точно това му е работата.
30
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много са се активизирали *** на Борисов нещо.Дигна ви надника, що ли?Споко и тока Гинка ще ви го дигне. Вместо да съборим Мин съвет от протести ние се занимаваме с една рокля.Заслужавате си дережето. И по зле ще ставате.Как е 80%,-ните. Кефите ли се?
29
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако на Радева й плащаха за всяка глупост, дето изговаря, досега щеше да е построила АЕЦ Белене
28
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
комбинезонът е подходящ за други едни заведения, но щом дворцовата свита е във възторг, следващия път да сложи и пауново перо.а защо се е изрусила като първата му жена?
27
26
 
16
 
! Отговори
TURK преди 6 години
И ЗАЩО СЕ ЗАЯЖДАТЕ С ЖЕНАТА-ТОВА НЕ РАЗБИРАМ.....ХУБАВА-ЛОША СИ Е НЕГОВА.....ЗАВИСТЛИВО ПЛЕМЕ СТЕ,ЗЛОБНО БГРИТЕ
26
10
 
21
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 16,"Роклята е много зле"Тя роклята си е много готина, но за някаква интимна вечеря на Деса и президента. Но в никакъв случай не е подходяща за пред обществото.
25
6
 
27
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Аз бях абитуриентка през 1993 и бях точно такъв тип дантелена токля. Сигурно такава е била модата тогава?:)
24
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Евгени Минчев колко кипърски абитуриетки е видял през 91-ва? Как изобщо може мнението на един ватман да е меродавно ?!
23
10
 
17
 
! Отговори
мисия Лондон преди 6 години
Който беше позабравил Евгени Минчев ей сега си го припомни! Браво на Десислава Радева! Направи ПР и на него, и на дизайнерката в Лондон, която отвратена от България избягала там да пробие, овъртя в ПРа и съпругата на китайския посланик, че от нейното колие тръгва цялата работа. На това му се вика иновативна дипломация
22
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ нарочно предложиха неизбираем президент и подариха президенството на БСП.Първо за да не *** социалкапиталистите,че няма разделение на властите,второ защото от президента нищо не зависи.И трето защото знаеха че Радев и обкръжението му са карикатури.И всеки ден това се вижда.
21
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цитат: И понеже функциите са й предимно протоколни, затова погледите са насочени към нейната визия и представителност. В което няма нищо ненормално.*Напротив, ненормално е да се съди за човека по визия и представителност, а не по действията му. Не е нормално да се приема за нормално външната обвивка и изобщо да не се обръща внимание на същността.
20
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Харчи народна пара, а после се сърди че хората се възмущават. Ако мъжлето дава парата за роклята и я харесва - ок. Обаче парата я даваме ние, така че трябва да слуша народния глас и да се облича както трябва и подобава на най-бедната държава в Европа
19
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макиажа на съпругата на летеца да не е правен от гримьорите на "Като две капки вода"?Избелена е като Софка в имитацията и на Селин Дион.А и явно е прегърнала и мечтата на всяка куфла,че ...русо гладно нема...та се изсветлява все повече но джуревския и тен няма как да скрие.Манталитете вече и го видяхме.
18
19
 
15
 
! Отговори
Bibi преди 6 години
Александър Попов, журналистиката ти е същинска чалгия. С тези пумийни съчинения си за някой жълт вестник.
17
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не вярвах, че това ще се превърне в поредното отвличане на внимание от истинските проблеми на България.---ти си един от проблемите на България, а мъжът ти - другият.Пази Боже сляпо да прогледа!
16
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Роклята е много зле
15
10
 
26
 
! Отговори
светски беседи преди 6 години
Aми то така става като се прави кастинг кой да го правят зорлем политик. Радев го е докарал, ама булката му и в Армани да я изтипосат все тая. А иначе роклята за приема е много хубава. Сега направи и реклама на Евгени Минчев. Все пак, ако пише на фейсбук страницата на която и да е друга първа дама едва ли ще получи отговор, с който да се хвали по приеми. "Та представяш ли си, муцка, викам и аз на първата дама... Пък тя ми вика... Пък после аз... Е те така сме хай-лайфа!"