Паркетни размисли: Г-жо Радева, спрете да лордеете във Facebook

Време е Първата дама да си смени съветниците
Обновена: 6 мар 2018 13:25 | 6 мар 2018 13:25, Александър Попов
237
Паркетни размисли: Г-жо Радева, спрете да лордеете във Facebook
Снимка: БТА

Всяка изява на първата ни дама Десислава Радева се следи под лупа. Нормално, четири години преди това си нямахме такава. И понеже функциите са й предимно протоколни, затова погледите са насочени към нейната визия и представителност. В което няма нищо ненормално.

Досега тя бе подложена на критики и похвали, модните спецове също се възползват и коментират тоалетите й.

Последният случай бе на 3 март, когато Радева и вицепрезидентът Илияна Йотова се появиха в сходни тоалети. И отприщиха вълна от коментари в социалните мрежи. Голяма част - иронични, което би засегнало всяка суетна жена.

Още по темата

Има обаче една голяма разлика - Десислава Радева не е всяка жена. Първа дама е. Независимо дали го иска. Всъщност видимо се радва на вниманието към нея, но има крещяща нужда от съветници. Защото е нелепо да влиза в обяснителен режим за каквото и да било. Независимо дали е засегната или не.

След масовите нападки тя използва профила си във Facebook да зададе въпроса дали тоалетите са най-важната тема в държавата?

"Така ли ще оцелеем като нация - ядящи се помежду си? Това ли са ни проблемите? Ако да - с мед да ги намажеш! Не вярвах, че това ще се превърне в поредното отвличане на внимание от истинските проблеми на България. И все още не вярвам, че дотолкова сме отвикнали да мислим и да отсяваме важното. А всички мои критици искам да уверя, че за мен е важно как ме оценя човекът до мен. Защото съм негов избор. Не ваш! Не градете образ, който няма нищо общо с действителния. Ще рухне - рано или късно. (Правило на маркетинга)", написа тя.

Не, г-жо Радева, не са това проблемите ни. Но и вие влизате в общия тон, който не ви подхожда. За всеки човек е важно как го "оценят" най-близките. Но пак да припомня - вие не сте всеки.

Трябва ли да обяснявате избора си? Паднахте на нивото на паркетни размисли и страсти с Евгени Минчев. Той също не хареса тоалета ви и изказа мнението си. Явно се вълнувате от неговите критики, за да му отделяте време.

"Мила-недрага госпожо. Тоалета, който се коментира е напълно ужасен, неприемлив и унижаващ временната Ви стойност на Първа дРама. Жалко. Често хвалите Невена, чиито претенции са по-скъпи и от на Валентино. Надявам се, не плащате за тях. Дантелите, кройката, всичко което се вижда е стил кипърска абитуриентка 1991 година. Очаквах повече от Вас", написа Минчев.

"Мерси боку за оценката, г-н Минчев. Първа дама не е мойто амплоа, надявам се сте разбрали. Вашият пост е важен за мен и ще го взема под внимание при следващ повод. Все пак Вие сте лорд, а аз - простосмъртна бургазлийка. Бест регардс, дето се казва", отвърна Радева.

Дори няма да коментирам правописа, защото може да сте писали под афект. Аз лично сега разбрах, че да бъдете Първа дама не е вашето амплоа. Първата дама в България може спокойно да отсъства, справка - бившата г-жа Плевнелиева. След като не е вашето амплоа - винаги имате избор. Държавата няма да спре да функционира. А вашият избор засега е да бъдете до президента Румен Радев. Като Първа дама, макар и простосмъртна бургазлийка.

"Сарказмът Ви е като роклята - неубедителен. Бургас Ви подхожда. Не се лордея с Вас в този кадър. Трябва да поработите върху много неща - грим, прическа, стил, дори и когато говорите с лорд", отвърна Минчев.

Големият въпрос е защо Радева лордее.

Ироничната битка с Евгени Минчев е обречена. В тази област той е на светлинни години от вас и има далеч по-голям опит. Друг е въпросът, че нямате място в подобна кореспонденция. А ако наистина е толкова важен за вас - наемете го. Мисля, че ще бъде достатъчно разумен да ви посъветва да изтриете профила си във Facebook, за да не се изкушавате да отговаряте на всяка критика. Поне докато не стането отново простосмъртна бургазлийка. Всъщност, това вече е невъзможно, дано сте го осъзнали.

Бест регардс, дето се казва...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
12
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-жа Плевнлиева е грижовна майка! Не може да се каже същото за сегашната госпожа, развела господина и оатавила без баща деца на тийнейджърка възраст! Но...виновен е и мъжът! Той зарязал семейството си, а ние сме му гласували доверие за държавата!
113
8
 
37
 
! Отговори
жена преди 6 години
Само Гинка от Пазарджик , че я оправи таа. Жилетка, лятна рокля през м. март......Това на майтап. Другарката жена на президента Радев е най-добре да си мълчи, защото е НИКОЯ!
112
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Османе, ако не си разбрал жената на Плевнютю не си падаше по светски събития, служебни мерцедеси и засукани парцалки. Тя даже не искаше Росен да става президент именно заради това, така че не виждам къде е проблема с нея.
111
7
 
28
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
не мога да повярвам,че е написала думата МОЕТО като МОЙТО
110
12
 
32
 
! Отговори
Се тая преди 6 години
Деси мъж няма ли, да и набие кофата, че го излага из социалните мрежи :)
109
18
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тия двамката са лицето на България за пред света? Не случайно ни мислят за аборигени!
108
34
 
21
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Не ми пука нито за Радева нито за останалите но искам да попитам ако не е нагло от моя страна къде беше съпругата на бившия Президент Господин Плевнелиев когато той беше президент на Р.България. И защо това не направи впечатление на автора. Ама много сте ми интересни. Беновска "пита" Радев ама не пита Борисов. Постоянно критикувате тези които не са от Герб ама за Герб мълчите като риби.
107
10
 
27
 
! Отговори
Класинов преди 6 години
Другарю Радев замисли се и вземи пример от колегата си Плевнию, хубави синоптички има бол.
106
15
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Деса завесата и Радев потника - каква идилия!
105
7
 
5
 
! Отговори
до 109 преди 6 години
не е един *** - много са! Има няма 80% ахахах
104
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Генерал Десислав на науката е слънце, с мисъл разбива всички, не може да има съветници. Тя фуражката съветва, вие очаквате нея да съветва! Няма как да не обръщаме внимание на втората дама, защото харчи държавни пари. Ако си харчи нейните, не би ме интересувало, ако се яви по шорти и цвички, това си е нейна работа, но уви генералът няма собствени пари.
103
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
някав *** давал оценки - а стига уе, демократи такива
102
5
 
17
 
! Отговори
до 105 преди 6 години
И що тогава Деса си пише с него бе, колхозник? хахахаха
101
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забравила е да си пришие пагоните на роклето
100
9
 
5
 
! Отговори
Петьо Плочкаджията преди 6 години
До Киро кофражистаСамият ти си излагация, че въобще съществуваш. ако не съществуваш, никой нямаше да го интересува, какво ще кажат комшиите. И нямаше да съществувай ГЕРБ. отивай и ***, както намериш за добре.
99
16
 
18
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Какво сега? Статия, за да четем за гнусняра, Евгени Минчев, колко е велик? Видният представител на джендърството? Гнусно е, че такъв тип, като Минчев, въобще съществува.
98
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Аз съм ***, вие сте прости, за това се разбираме."- Премиерът-любимец на възмутения фейсбук-народ
97
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знае Деса как да е съблазнителка - барва се в малко завеса, малко дантела и на Радев лигите му потекли
96
11
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Прав си Кире, но всеки народ си заслужава управниците! Тези, които гласува за този президент, те да му се любуват, барабар с жена му!
95
20
 
36
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 6 години
Каква излагация самосмешника фуражкаджия случайно станал Президент, и самовлюбената му ***, не спират да ни излагат пред света