Паркетни размисли: Г-жо Радева, спрете да лордеете във Facebook

Време е Първата дама да си смени съветниците
Обновена: 6 мар 2018 13:25 | 6 мар 2018 13:25, Александър Попов
237
Паркетни размисли: Г-жо Радева, спрете да лордеете във Facebook
Снимка: БТА

Всяка изява на първата ни дама Десислава Радева се следи под лупа. Нормално, четири години преди това си нямахме такава. И понеже функциите са й предимно протоколни, затова погледите са насочени към нейната визия и представителност. В което няма нищо ненормално.

Досега тя бе подложена на критики и похвали, модните спецове също се възползват и коментират тоалетите й.

Последният случай бе на 3 март, когато Радева и вицепрезидентът Илияна Йотова се появиха в сходни тоалети. И отприщиха вълна от коментари в социалните мрежи. Голяма част - иронични, което би засегнало всяка суетна жена.

Още по темата

Има обаче една голяма разлика - Десислава Радева не е всяка жена. Първа дама е. Независимо дали го иска. Всъщност видимо се радва на вниманието към нея, но има крещяща нужда от съветници. Защото е нелепо да влиза в обяснителен режим за каквото и да било. Независимо дали е засегната или не.

След масовите нападки тя използва профила си във Facebook да зададе въпроса дали тоалетите са най-важната тема в държавата?

"Така ли ще оцелеем като нация - ядящи се помежду си? Това ли са ни проблемите? Ако да - с мед да ги намажеш! Не вярвах, че това ще се превърне в поредното отвличане на внимание от истинските проблеми на България. И все още не вярвам, че дотолкова сме отвикнали да мислим и да отсяваме важното. А всички мои критици искам да уверя, че за мен е важно как ме оценя човекът до мен. Защото съм негов избор. Не ваш! Не градете образ, който няма нищо общо с действителния. Ще рухне - рано или късно. (Правило на маркетинга)", написа тя.

Не, г-жо Радева, не са това проблемите ни. Но и вие влизате в общия тон, който не ви подхожда. За всеки човек е важно как го "оценят" най-близките. Но пак да припомня - вие не сте всеки.

Трябва ли да обяснявате избора си? Паднахте на нивото на паркетни размисли и страсти с Евгени Минчев. Той също не хареса тоалета ви и изказа мнението си. Явно се вълнувате от неговите критики, за да му отделяте време.

"Мила-недрага госпожо. Тоалета, който се коментира е напълно ужасен, неприемлив и унижаващ временната Ви стойност на Първа дРама. Жалко. Често хвалите Невена, чиито претенции са по-скъпи и от на Валентино. Надявам се, не плащате за тях. Дантелите, кройката, всичко което се вижда е стил кипърска абитуриентка 1991 година. Очаквах повече от Вас", написа Минчев.

"Мерси боку за оценката, г-н Минчев. Първа дама не е мойто амплоа, надявам се сте разбрали. Вашият пост е важен за мен и ще го взема под внимание при следващ повод. Все пак Вие сте лорд, а аз - простосмъртна бургазлийка. Бест регардс, дето се казва", отвърна Радева.

Дори няма да коментирам правописа, защото може да сте писали под афект. Аз лично сега разбрах, че да бъдете Първа дама не е вашето амплоа. Първата дама в България може спокойно да отсъства, справка - бившата г-жа Плевнелиева. След като не е вашето амплоа - винаги имате избор. Държавата няма да спре да функционира. А вашият избор засега е да бъдете до президента Румен Радев. Като Първа дама, макар и простосмъртна бургазлийка.

"Сарказмът Ви е като роклята - неубедителен. Бургас Ви подхожда. Не се лордея с Вас в този кадър. Трябва да поработите върху много неща - грим, прическа, стил, дори и когато говорите с лорд", отвърна Минчев.

Големият въпрос е защо Радева лордее.

Ироничната битка с Евгени Минчев е обречена. В тази област той е на светлинни години от вас и има далеч по-голям опит. Друг е въпросът, че нямате място в подобна кореспонденция. А ако наистина е толкова важен за вас - наемете го. Мисля, че ще бъде достатъчно разумен да ви посъветва да изтриете профила си във Facebook, за да не се изкушавате да отговаряте на всяка критика. Поне докато не стането отново простосмъртна бургазлийка. Всъщност, това вече е невъзможно, дано сте го осъзнали.

Бест регардс, дето се казва...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
6
 
23
 
! Отговори
Ани преди 6 години
И този грим... Няма ли кой да и обясни,че и 3 нюанса по -светъл кит да си сложи, цвета на кожата и мустаците прозират.
133
8
 
36
 
! Отговори
1 преди 6 години
До чистачка в ЛондонТази жена трябва да разбере, че професията и не е "Президентша"!
132
2
 
19
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименДа си носи чехлите!Не припознавам никоя политическа партия и не мога да приема т.н. политици да излагат цял един народ по света с неадекватните си действия! То не беше дупене, слагачество и какво ли още не, само да се обогатяват, а че унизяват цял народ не им пука! Едни си хвъркат със самолети докъдето им падне,други ползуват служебни автомобили да ходят където си поискат, всички си вдигат заплатите когато си поискат, а народа кучета го яли!
131
6
 
19
 
! Отговори
семпло но достойно преди 6 години
Слаба работа. То затова и президента го дава слабо.Всъщност как е била облечена президентшата ще остане в историята.Има една американска президентша дето е останала в историята с това че е ползвала торбичките за чай два пъти. Нека това да ни е проблема.Аз обаче очаквам президента да си вземе бележка, да се потегне и да изкара мандата си като достоен човек за който да казват:Бил неопитен, но бълзо се научил и направил нещо добро за България.
130
7
 
35
 
! Отговори
чистачка в Лондон преди 6 години
Нека жената да не се сърди, а да си вземе бележка, защото аз и др. мои колежки,когато отиваме на работа сме по-добре облечени. Въпрос на вкус..
129
11
 
19
 
! Отговори
Шеф преди 6 години
Щом модния лорд Минчев е критикувал значи работата наистина е била зле. Ще кажете кой е той и че не ви интересува, но на него още по малко му пука от такива като вас. На него богатите се избиват за да му плащат за да им организира партита и да ги облича модерно, а вие си бачкайте за 1200 лв заплата и 600 лв ипотека. Ха-ха-ха
128
16
 
3
 
! Отговори
ani преди 6 години
Миии, като са Ви паркетни мислите, търкайте си пода..., за да не се лъзне г-жа Плевнелиева... Я надращете нещо за нейното облекло!!
127
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като е първа дама какво.народа гладува ,тя всеки ден се накиприла с различни дрехи.ми тя друга работа си няма,освен да пише простотий във сайтовете.то пък една дама,думи нямам
126
14
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква Първа дама бе,тази е Втората жена на президента и си умира на ината да доказва ,че наистина е втора!Добре,че бяха изборите,за една седмица го ожениха за това чудо,иначе щеше да е само една парясница,разтури къща!
125
13
 
36
 
! Отговори
Не забелезал преди 6 години
Вторият мъж на Първата дама изобщо не е забелезал как го излагат.
124
10
 
21
 
! Отговори
Селска преди 6 години
Пръчка
123
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Посмешище
122
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази разхожда и развежда(в двата смисъла) президенти вие сте тръгнали акъл да и наливате...
121
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпроса е,че Радева го приема лично.А това не е лично.На мен са ми симпатични Радеви, но е факт,че така не се облича първа дама и трябва да се спазва етикет.Минджев... ууупс Минчев и той е попрекалил с критиката,а Бургас ми е любим град и не виждам с какво му пречи на Минчев,със сигурност Черноморието е по-добро от излющената София.Като не му харесва,да не ходи в Бургаско,лесно е.
120
16
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко я е бил Георги Свиленски от БСП тая простосмъртна бургазлийка, да си изостави детето и да хукне в чаршафите на женен мъж
119
10
 
39
 
! Отговори
емигрант преди 6 години
Деске, мама.....Ако и 50 дизайнери-моделиери да ти паднат в краката .....не става.... То се иска първо домашно възпитание, после училищно, след това университетско....или най-просто казано средата, която те обгражда.Как си расла....? кой те е възпитавал.....и. т. н. Летиция-кралицата на Испания е бивша журналистака, говорителка по телевизията и пр. Жена -наистина за чудо и приказ...А...помисли малко...., душицо. Нищо лошо иначе против!
118
1
 
36
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
В България няма първа дама. Има само съпруга на президента, която ако иска се появява редом с него, но не е задължително.
117
2
 
40
 
! Отговори
Спец преди 6 години
Никъде в Конституцията няма длъжност първа дама. На вицепрезидента мъжа й какъв е???? Втори мъж????? Стига с тая фърст лейди уонаби........
116
12
 
43
 
! Отговори
до Осман преди 6 години
Османе, тази жена Радева излага България. Тя е НАГЛА!!! Никой не е гласувал за нея, но наглите са така!
115
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И е права ... Искам, да дойде млемнта, в който най-големите проблеми са ми роклята на някаква жена, кой какво казал във FB и дали българите ще пътуват безвизово до Япония ...Мечтая си, за този момент, в който всичките ми проблеми са изчезнали, че гореизброените глупсоти ми взимат вниманието.