Обрат с версиите и истината наяве... нищо изненадващо!

Явор Нотев смята, че не е редно версиите да изтичат в обществото
7 мар 2018 10:30,
43

Информацията, тиражирана в медиите по случая с убийството в Пловдив, се обърна на 180 градуса.

"Няма нищо изненадващо в обрата, както наричаме изясняването на някои факти, които са вече истина", бе мнението на юриста и зам.-председател на Народното събрание Явор Нотев в "България сутрин".

Още по темата

И продължи: "От една страна застават магистратите, правораздавателните органи, а от другата - медиите, които продължават да търсят информация за убийството, което правят в интерес на зрителите".

Гостът на Bulgaria ON AIR бе категоричен, че фактите, станали обществено достояние по случая, не е правилно да изтичат в пространството.

"Има санкции за този, който ги разпространява", подчерта Нотев.

Той обясни още, че много пъти по канала - отговорник "Връзки с медиите" и журналистите, минава информация, която впоследствие се оказва, че не е цялата истина.

През вчерашния ден съдът пусна от ареста лекаря, задържан и обвинен за убийството на крадеца Жоро Джевизов - Плъха с мярка "подписка".

Д-р Иван Димитров излезе от следствения арест със сълзи на очите и заяви, че "ако не е стрелял, той щял да бъде на мястото на убития Джевизов".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
с-в преди 6 години
Не прочетох ли НЯКЪДЕ обяснение НА СПЕЦИАЛИСТ, че ако докторът е изстрелял цял пълнител, при това и от упор, жертвата е щял да бъде на решето /или на кайма - нещо такова/, а не да измине на самоход пътя до колата, където е намерен... Ние тук специалисти ли сме?
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма оръжие -няма убийство....!!!Обвиняемия е невинен до доказване на противното!
20
0
 
3
 
! Отговори
До 22 преди 6 години
Няма селяни вече сега всички са едни *** гражданчета. :D
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен А защо не помислиш, че по намерените гилзи и по куршума в тялото , по белезите върху гилзите и по белезите от нарезите по куршума не са определили марката на оръжието? И ако го е убил от упор, защо е изстрелял цял пълнител? Можело е само с един истрел?
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадецът е убит от упор и това е факт. Оттук нататък всяка версия как стрелял от не знам къде си, как предупредително стрелял във въздуха рухват. Плъхът е застрелян от упор, при такава стрелба в някои случаи дулото на оръжието дава щанцмарка върху кожата и чрез нея се определя вида и модела на използваното оръжие. От прокуратурата едва ли ще изнесат чак такива подробности, но щом знаят вида и модела на оръжието е ясно, че или има такава щанцмарка или имат информатор относно оръжието или и двете.
17
7
 
17
 
! Отговори
ба преди 6 години
Властта толкова се е панирала да не вземе тоя народ да се вдигне пак на протести, че очаквам версия в която доктора всъщност е бил в дома на плъха, там го е убил и после го е носил на гръб до вкъщи за да инсценира нападение.
16
9
 
19
 
! Отговори
... преди 6 години
Сори ама доктора не му е мноо чиста работата.Първо не е бил в тях, второ гледал го е половин час, трето притежава незаконно оръжие?!?, четвърто семейството му не е било там, пето тръгнал е да си крие следите, отричал е първоначално и се е правил, че не знае за какво става въпрос и тн...А иначе закон за защита на собственоста е КРАЙНО НЕОБХОДИМ! Влезе ли ми някой вкъщи - трепя! Със и без закон!
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, какъв е обрата ? ...че Плъха се е самоубил с четири куршума, а после е събрал гилзите и скрил пистолета !!!
14
3
 
10
 
! Отговори
Бау преди 6 години
До РазбиращДоктора си е признал всичко, но крие пистолета.
13
7
 
23
 
! Отговори
Мислеща преди 6 години
Не вярвайте безрезервно на прокуратурата. Много често между истината се прокарват и някои лъжи. В правото всичко е въпрос на интерпретация на фактите.
12
7
 
36
 
! Отговори
Разбиращ преди 6 години
Ор ъжието липсва, гилзи няма, един куршум в убития , как се разбра, че пистолета е ВАЛТЕР 9 мм. и са изстреляни всички патрони, колко са били в пълнителя , много въпроси няма конкретен отговор?
11
5
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нас ни интересува най накрая ще се приеме ли закон според който да мога свободно да смажа тиквата на обиращия ме у дома бушмен?Останалото е лаладжийство и размиване на плоблема!
10
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
важното е да се манипулира
9
3
 
61
 
! Отговори
ЗА КОНЯ преди 6 години
Абе Ясно е че доктора си е превишил правата, но тук има по-важни неща първо защо го е направил второ Къде е държавата трето какво става по селата с беззащитните възрастни над които ромската *** непрестанно издевателства четвърто Защо битовата престъпност непрекъснато расте и пето Защо Законът е несъвършен и човек реално няма право да защити неприкосновената си собственост...Нужни са законодателни промени в полза на защита на частната собственост'
8
2
 
15
 
! Отговори
до снайперистЪТ преди 6 години
Не се прави на разбирач! Ти ли измери разстоянието и денивелацията? Кой ти каза, как точно и от къде е стреляно? Какво чудно има при изразходване на цял пълнител (не зная модела, но не е с по-малко от 6 патрона) един куршум да е попадне в достатъчно голяма мека цел? Е, можеше и да не бъде в убойна зона, защото само 15% от човешкото тяло е такова, но късмет...
7
1
 
27
 
! Отговори
Фак...т преди 6 години
Какво означава "...някои факти, които са вече истина" ??? Фактът може ли да бъде нещо друго, освен истина?!
6
4
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За убитите безпричинно беззащитни бабички по селата - нищо! Нито журналистите търсят подробности, нито разни експерти се развяват по медиите... Но когато е пострадал ром и то закоравял престъпник лелеееее....
5
2
 
52
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
аз не вярвам на прокуратурата
4
38
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жената на доктора лъжеше през цялото време, изобщо не е била в семейния апартамент. Другият въпрос е: Какво прави Плъха там? Не разбирате ли, че нещата не са чисти, ама никак, доктора има лоша слава, каква работа има той с плъха, защо има незаконен пистолет и то боен? Въпросите са много. Не оспорвам в никакъв случай това, че хората трябва да имат право да се защитят от крадци в дома си, но случая тук не е такъв.
3
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде видяхте обрат? В сценария ала Стивън Кинг, дето го изръсиха от прокуратурата?