Докторът разплакан и пред съда: Стрелях, инак щях да бъда убит!

По думите му първи в схватката е посегнал Жоро Плъха
Обновена: 6 мар 2018 13:25 | 6 мар 2018 13:07,
597

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Доктор Иван Димитров излезе от следствения арест със сълзи на очите и заяви, че ако не е стрелял той е щял да бъде на мястото на убития от него Георги Джевизов.

По думите му първи в схватката е посегнал именно рома, известен като Жоро Плъха.

Още по темата

"Не се чувствам престъпник, но ако попадна втори път в такава ситуация, не бих повторил действията си", добави лекарят.

Д-р Димитров твърди, че Жоро Плъха е имал съучастник. При нападението Джевизов ранил лекаря с нож в крака.

"Това не е моят живот - да убивам хора. 6 пъти съм обиран досега", каза още медикът.

На излизане от ареста той бе посрещнат от съпругата му Жулиета.

Медикът обяви пред Bulgaria ON AIR, че казаното по-рано днес от прокуратурата е неистина и скоро той ще излезе с изявление пред медиите.

Въпреки решението на магистратите, Пловдив излиза на пореден протест в негова защита.

Преди "подписка"-та за Димитров от прокуратурата съобщиха подробности за убийството.

Ситуацията се обърна на 180 градуса и се оказа, че почти нищо от тиражираната информация в медиите не е вярна.

Семейството на доктора не е било в апартамента в нощта, когато той е станал обект на обир от Жоро Плъха. Оказа се също, че съпругата на медика живее в село Крумово.

Самият лекар е наблюдавал около 30 минути апаша, не е подал сигнал на тел. 112, а е решил да действа сам и e простреля крадеца с незаконно притежавания си пистолет "Валтер".

На д-р Иван Димитров ще бъде повдигнато обвинение за незаконно притежание на патроните и пистолета, с който е убил Жоро Плъха.

След като е застрелял рома докторът се обадил на двама свои приятели, които да му помогнат със заличаването на следите. С помощта на единия са събрани гилзи и е почистена кръвта на убития. Заличени са и други доказателства, уличаващи д-р Димитров, обявиха от държавното обвинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


597
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
429
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доктора е мечтал да стане убиец! Фебнал и застрелял плъхът като плъх! После де ужасил че плъхът го водят като човек! Либерастия!
428
0
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Фюрерът беше прав!
427
17
 
6
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Живея в Хасково , градът ни е пълен с плъхове , винаги в къщи е отключено никога не са ме обирали.Но виж на доктор ме е страх да ида ,питайте някой от града ,защо ходят на доктор в Пловдив !
426
23
 
15
 
! Отговори
Въпроси преди 6 години
Как се е сдобил с незаконен пистолет? - връзки с мафия умисъл30 мин. е наблюдавал? - умисълСтрелял е в двора? - там няма железа, табели, за да ги хвърля ПлъхаНе се обажда на полиция?Не се обажда на Бърза помощКрие гилзи,Подвежда към съучастничество познати- да крият пистолет- събират гилзи- ножът е негов и е махал кръв - самонаранил се е и подвежда следствие- подбуда към съучаст. да трие записи-заплашвал съседиЛекар? Това е криминален тип!Над Закона и връзки с Мафия, типичен БГ докт
425
0
 
23
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
Какво очаквате крадец да бъде съден от друг крадец!!!Та нали ако приемат закони против кражбите ,ще трябва да почнат от върха или от себе си!
424
1
 
23
 
! Отговори
Перото преди 6 години
Добре бе, глобите го за патроните и валтера. *** само да питам, ние кой да глобяваме ,че разни плъхове се разхождат с ножове в апартаменти с 9 висящи дела!?? Кой, вашата мама меркантилска такава.. ами место да го наградите човека, че ви е затворил всичките висящи дела, вие ще ми го глобявате. Сега аз питам: тоя плъх- е апартамента бил ли е? - бил е! Крал ли е -крал е; нападнал ли е с нож - нападал е! И в тоя момент почвам да се питам, незаконните патрони ли трябва да обсъждаме
423
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се търси отговорност от виновниците за оставяне на свобода на рецидивиста с 9 присъди-ако са го вкарали в затвора, нямаше да краде и напада и щеще да е жив. Решителен ремонт на наказателния кодекс за разширяване на пределите на неизбежната отбрана. Ако шест дрогирани непълнолетни невъоръжени нападателя по 16 години с умения по бойни спортове отключат жилището ми с шперц без разбиване на вратата и после кажат, че вратата е била отворена-каква е заплахата и какъв е обема на неизбежната отбрана
422
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСкоро и съдебна и полицейска и бсп и гроб ще видите идеи че към безсилни отиват нещата
421
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте ако ви ограбят не върши работа да викате полиция, но от случая се вижда че не върши работа саморазправата. Човека е знаел че първото не върши работа, просто е опитал вече, така че е търсел алтернатива , сега е ясно че и тази алтернатива не върши работа, така че трябва да се търси друга алтернатива, така че давайде идеи и на вас може да се случи, така че идеите ще се полезни на всеки.
420
2
 
25
 
! Отговори
Ризван преди 6 години
До най-точния коментар 475Навсякъде по света трудно би се намерил рецедевист с 9 присъди на свобода! Също така не е викнал Полиция защото реално погледнато е "българска"! А прокуратурата ни е толкова читава колкото самолет само с едно крило! Рибата замирисва откъм главата! Прокурватуратааааа.........
419
2
 
27
 
! Отговори
411 преди 6 години
В нас са влизали 3 пъти. Включително и в спалнята на родители ми докато спят. Няма да го гръмна ли.... ще стрелям докато не го нацеля съществото. Саморазправа е, ама не ме интересува. Като викнеш полиция се чака, снемат отпечатъци и О, небеса- носил е ръкавици. Откраднати неща на стойност 1000 + лв се връщат 300 лв от застраховка. Айдеее нема нужда. Тая къща се ремонтира, данъци се плащат, очакваш сигурност и накрая като влезе някой да го изчакаш да си окраде. Айде нема нужда.
418
6
 
32
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Свобода за доктор Димитров!!!
417
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само го вижте на снимка 4 на какво прилича и с какъв маниер държи цигарата. Прилича ли ви на 47-годишен човек? На мене ми прилича на 60-годишен. И знаете ли от какво се получава това? От възпален мозък, от лакомия, низки страсти, прекалено силно животинско начало.
416
20
 
13
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 6 години
Не се занимавайте с битовизми!Има си прокуратура и независим съд,които ще си свършат добре работата. Гледайте напред в бъдещето,очакват ни нови и чудесни мигове,които ще изживеем под вещото управление на ГЕРБ и нашият премиер г-н Бойко Борисов!
415
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единият крадец, другия убиец. С какво доктора е по-добър от плъха ?Това не са действия при самозащита а предумишлено убийство. Наблюдавал го половин час и после най-хладнокръвно го гръмнал. Ама нали е пусти доктор, всички скочиха да го защитават.
414
0
 
24
 
! Отговори
Рали1 преди 6 години
"По думите на областния управител около областната управа има много камери, които са заснели убийството отвсякъде."-Пловдив24.2.03.18И като са видели това "хладнокръвно убийство"в областта на сърцето ЗАЩО пуснаха доктора????????Едва ли е под натиск решението.Не знам кой е заблуден,но скалъпена версия от убийствата в началото на годината и сега се повтарят пак подобни откровени лъжи!
413
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доктора с прякора Гамена. Хора от неговия квартал казват, че бил с буен нрав. Случвало се да чупи крак, ребра на хора. Я виж ти колко хуманитарен и добър човек бил доктора Гамена.
412
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз се замислям сериозно дали да не си взема нещо за дератизация, мисля за нещо като ак 7,62 или може би 5,45
411
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Рали1Ще ви кажа, че сте много заблудени хора. Само това.
410
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този Плъх изглежда доста мускулест на снимките. Сам по себе си, само с масата си тяло, може да застраши живот, а ако добавите и нож, ситуацията става тегава. Не му е било за пръв път да влиза в къщи с ножове. Всеки път като стане нещо такова, плъхът е вече бил арестуван за "дреболии" поне 9 пъти. Е, докато нещата ескалират и се стигне до фатален случай. Разликата е, че фаталния случай е за бандита.