Бежанец да ми стане шеф? Българинът отсича: Абсурд!

45,4% от българите обаче смятат, че мигрантите могат да се интегрират успешно у нас
26 мар 2018 20:00, Красимир Ангелов
81

Снимка:ВКБООН

Бежанците не могат да се интегрират в българското общество заради културните и религиозни
различия между тях и местните общности в страната. Това смятат 54.6% от участвалите в проучване за обществените нагласи към бежанците и хората, търсещи закрила в България, направено за Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) в България.

45,4% от българите обаче смятат, че бежанците могат да се интегрират успешно у нас.

Резултатите от проучването сочат още, че 55,2% от респондентите биха помогнали на бежанец -  да научи език (30,6%) или да си намери работа (24,6%), в случай че е заселен в мястото, където живеят.

"Много българи имат страхове към бежанците и към това как интеграцията им ще повлияе на обществото. Голяма част от тези страхове се основава на неразбиране или погрешна информация. В същото време съм окуражен от заключението, че относително голяма част от населението подкрепя интеграцията и има желание да помогне на бежанците да станат пълноценна част от българското общество", заявява Матайс Льо Рут, представител на Върховния комисариат на ООН за бежанците в България.

Проучването, проведено през декември 2017 сред 1010 души показва също, че голяма част от българите (93%) никога не са срещали бежанец или човек, търсещ закрила през последните няколко години.

На фона на това обаче, едва 15% от българите биха се съгласили, ако бежанец, от друга раса и религия, но живеещ в техния град, да им бъде шеф на работното място. Още по-малък (10%) e процентът на тези, които са съгласни такъв чужденец да сключи брак с някой член от семейството им.

През 2013, в началото на големия поток от бежанци, най-силните страхове на българите са били свързани със сигурността (72%), опасността от разпространение на болести (68%) и загуби на работни места. През 2017 доминиращите страхове са свързани със сигурността (60%) и културните и религиозни различия (48%).

50% от запитаните заявяват, че само бежанци от страни с военни конфликти, като Сирия, трябва да бъдат приемани в  България и само 15% смятат, че хората, които са преследвани или нарушени техните човешки права в техните държави по произход, трябва да им бъде предоставена международна закрила, сочи още проучването на ВКБООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
офф не разбрахте ли?целта на драмите с бежанците е за да ви накарат да живеете зле.другото е лицемерие и комплекси.ето например меркел-ялова,грозна най-вероятно няма кой да я такова колко е грозна и безформена дори на младини се е събличала чисто гола и е обикаляла плажовете.Има снимки не една и две.и изведнъж купища кафяви жребчета загорели за бели жени и се хвърлят в краката.как няма да подаде?тва е все едно да ви пуснат в къщата на хю хефнър с голите "зайчета и те да ви целуват краката
36
6
 
39
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
За голямо съжаление-въпрос на време е.До там я докарахме сами, от тарикатлък и нагаждачество. Преди 30 години звучеше като абсурд, че народът ще носи дрехи втора употреба, или ще кара гуми втора употреба.А на колко хора днес шефовете са им чужденци, имащи бизнес и собственост в нашата държава.Въпрс на време е да стане така, че бежанец да е бизнесмен у нас, както и въпрос на време е тази държава да изчезне от картата на държавите.Сами се докарахме до тук, без война, без бедствия и катаклизми.
35
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой го пита българина , ***, закрепостен, ограничен ,завистлив, мързелив и ощеее мноого мога да изброявам 80-те процента
34
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ние проблеми с бежанците нямаме. те са тук транзит. пращаме ги на Меркел. тя мн ги обича и ги иска, да й оправят генофонда след чистката на хитлер.
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е точно бизнес нюха е вроден на бежанците примери много-еврей ,арменци и т.н всичките са тарикати и то от неволя не от хубости
32
3
 
7
 
! Отговори
име преди 6 години
ако е от НАШАТА партия може .даже задължително да стане шеф. най-вече ,ако е ***.
31
0
 
12
 
! Отговори
ЗНАЧИ преди 6 години
НЕ САМО БГ СОЦИОЛОЗИТЕ ФАНТАЗИРАТ.
30
1
 
19
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 6 години
Целта на Зионистите е да контролират масите-тяхното оръжие е парите. Колкото по покорни са масите, толкова по лесни за контролиране стават. А лесните за контролиране не се оплакват а правят това което им се каже без да задават въпроси - кукла на конци, но перфектна за тези които тържат конците. Неща като национализъм, патриотизъм и расизъм не са добри качества-това те прави непокорен и труден за контрол, тяхната цел е точно обратното, да те претопят, да те измешат с *** овца за да станеш и ти
29
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е защо да не е шеф ако е умен и способен
28
19
 
3
 
! Отговори
Бай Оня преди 6 години
Има смисъл да се дават пари, но само за интеграция на бежанците.Да учат български, да се заселват, да ходят на курсове,да се женят да българки и да имат много деца.Оградите няма да ги спрат така или иначе.
27
1
 
9
 
! Отговори
до анонимен пендел преди 6 години
Ало, Бай Оня ти казва, аз съм българин, и български националист, при това направил много повече за България отколкото ти, нещастна абсолютна нула!
26
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странджа е толкова обезлюдена и предадена от нас самите,че изобщо не заслужава да е българска.Ние българите предадохме Странджа.Сега бежанците ще я заселят, владеят, и съживят. И ще я обичат и пазят повече от нас.Защото ние българите сме мрша, долен и мрсен народ от генетични роби.Това е истината, съжалявам.
25
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки *** си мисли ,че България била фашистка. Ако това беше вярно то нямаше никой от тях да съществува защото щяха да изгорят в газовите камери.
24
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубави момчета са, малко мypгaви, но и ние не сме точно бели хора.Дано си намерят по една българка за жена и да се заселят в България.И да имат много деца, и дано и роднините си да доведат.
23
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До WTF?Не съм учуден,става дума за народ, който трича кучета, удря се с дрянови клонки по гърба, гази въглени...По големи диваци от нас българите няма,по фолклора и обичаите ни си личи.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми да как един *** че ме командори. Н е плачал данъци не му пука за държавата ни как да ме командори. ѝн е че на сегашните дето ме командорят им пука за БГ ама са си наши ***
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХАВ Библията не пише нищо за бежанци особено за афро-арабски клошари крещящи алах акбар.Пише за слугите на дяволът които ще залеят светът на добрите хора с мизерия,нещастие и злина.Така като гледам бежанците май ми мязат на това описание.
20
16
 
3
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 6 години
До Бай ОняБългария ще страда, защото Е ФАШИСТКА.Единственото чувство, което изпитвам към това подобие на държава,което имам нещастието да ми е родина, е... щях да кажа омраза.Но може би е по-скоро отвръщение.Не, не ме е страх да кажа "омраза", не обичам тази пркаженa държава, знам.Просто искам да съм искрен със себе си.
19
14
 
6
 
! Отговори
Бай Оня преди 6 години
До ХА-ХА-ХА. Аз съм атеист е се гордея с това, май-ната му на християнството - една идиотска религия, но всички религии са ***, опиум за човечеството, масова шизофрения! Кръстете се и се кланяйте на *** еврейски господ, ***!
18
2
 
2
 
! Отговори
WTF? преди 6 години
До Анонимен 17Визирам себе си. Теб не те знам какъв си, а и не пия ракия.