Пост във Facebook срещу †Кирил – оперативно интересен за МВР-то ни

Олена Коцева привикана за разпит, заплашвала националната ни сигурност
Обновена: 28 мар 2018 16:19 | 28 мар 2018 11:00,
142

След коментар в социалните мрежи, свързан с руския патриарх Кирил, председателят на Сдружението на украинските организации у нас Олена Коцева е привикана на разпит в полицията.

"Това се случи преди 1 ден. Получих телефонно обаждане с покана да дам обяснение. На въпроса ми: "По какъв повод?", отговорът беше: "За вашето поведение", разказа тя пред Bulgaria ON AIR.

Тя подробно описа сблъсъка й с органите на реда, които й представили писмо от ГДБОП, в което се описва причината за разпита.

"На 2 март написах коментар във Facebook по повод новината "Посолството на Украйна избухна срещу изказване на руския патриарх Кирил". Под публикацията аз написах: Като български гражданин и като украинка, съм възмутена до дъното на душата си от руската пропаганда, която се лееше вчера в ефира на БНТ. Интервюто с патриарх Кирил е 100% провокация срещу Украйна, тя е и срещу България...", цитира тя.

Зарада тези й думи ГДБОП пише в писмото, с което е привикана Коцева, че тя е лице, което застрашава сигурността на страната.

"Проблемът е, че не бях разпитвана само аз. Преди посещението на патриарх Кирил в България, повече от 25 души бяха привикани, на 2 март домовете им бяха обиколени - има клипове във Facebook след това. Всички те подписаха протоколи, с които бяха задължени да не застрашават сигурността на страната", подчерта председателят.

Коцева не е видяла законово основание да продължава разговора с полицията и е заявила, че ще си тръгне. Но в момента, в който става, "полицаят скача от своето място и я сграбчва за ръката, като започва да я дърпа".

"На висок тон ми каза: "Вие никъде няма да ходите, ще ви задържа за 24 часа", обясни още тя за премеждията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Режима в Кремъл е фашистки, а не в Украйна !В руския Гулаг и пешеходец да си, могат да те арестуват като демонстрант !
79
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега разбрахте ли, че попа на Кремъл не е никакъв патриарх, а най-нагло ченге, което нахлу в българското Президентство с Макаров, за да направи инструктаж за репресии над български граждани в стил Народен съд !Бог да пази България от Рускотурската империя ! Амин !
78
6
 
14
 
! Отговори
Веско Маринов преди 6 години
Щом руски поп по неврите ви лази, вашата полиция го пази.
77
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 109-то място в света по свобода на словото.
76
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аве защо никой не емигрира в Рашка , дори русофилите цапат Европа и САЩ с присъствието си ? За едно прасе питам .
75
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Незабавна оставка на онова посмешище Гумен Гадев
74
8
 
16
 
! Отговори
до 69 Владислав преди 6 години
Напълно си прав. В държавата на Тиквата, всички сме тикви. На последно място в ЕС по всичко и на първо по : смъртност, корупция, неспазване на закона, убийства -неразкрити, неосъдени лица от висшия ешелон.....За това сме си виновни ние.
73
7
 
13
 
! Отговори
дядомраз преди 6 години
Езикът ни е достатъчно богат за да изразиш позицията си културно и в същото време с необходимата тежест. Службите си вършат работата затова умната! Друг е въпросът дали потребителите не влизат в даден списък заради убежденията си.
72
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България от освобождението си е превърната в лека жена ! Като управниците и са сводници във всеки смисъл на думата ,така ще сме ! На Турция ,Русия,Америка пак ще въртим сви/ рки .С такива управници ,такава политика ,тва е .Междувременно плебса ше получи от божеството Борисов за великден бонус към пенсията 40 лв , така че "спете спокойно деца "!
71
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слава на Русия!
70
20
 
10
 
! Отговори
Морски преди 6 години
България защитава фа.шисткия режим в Украйна,Бойко продава оръжие и наркотици на Исл.ямска държава.Позор за нас!
69
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая хохолка, да си ходи в открайна и там да си пише каквото иска..
68
22
 
12
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Украинските фа.шисти нещо много са изнервени.Слава на Русия!
67
8
 
14
 
! Отговори
Київ преди 6 години
Когато дойде момента, ще помогнем и на нашите български братя да се освободят от русоробите!Както помогнахме в Черна гора.
66
12
 
23
 
! Отговори
Владислав преди 6 години
По всичко личи, че правителството е поело курс по сближаване с Русия, дори не реагирахме официално на обидите отправени от Патрирх Кирил и неговия "външен министър" митрополит Иларион. Нарушиха дипломатическия протокол, не изкчакваха превод, нервничат и тропат по масата. За жалост това сближаване с Русия е за сметка на нарушение на човешките права на обикновения човек.
65
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що нямало Шенген, а?Шлифер, разбра ли сега?
64
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо в анкетата ми липсва ключова дръжава-В) ТурскатаЗащо ми ревезирате коментара ?DD
63
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По долни от украинците няма -по времето на втората световна същите бях верните кучета на нацистите -във всички лагери охраната е била от украинци ,най долната ,черна и *** работа по изтребването на хора се е вършила от украинци ,щото германец не би си мърсил ръцете ,а и са ги разбрали ,че е в кръвта им да бъдат садисти ...гена си е ген и днес наследниците на Степан Бандера са същите .
62
24
 
18
 
! Отговори
Неа преди 6 години
И какъв е проблема на тетката , че урева всичко телевизии ?
61
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коя пропаганда е допустима и политкоректна?А) РускаБ) АмериканскаГ) ДругаМного моля, да ми отговарят само официално запонати с материята лицаМерси.