Пост във Facebook срещу †Кирил – оперативно интересен за МВР-то ни

Олена Коцева привикана за разпит, заплашвала националната ни сигурност
Обновена: 28 мар 2018 16:19 | 28 мар 2018 11:00,
142

След коментар в социалните мрежи, свързан с руския патриарх Кирил, председателят на Сдружението на украинските организации у нас Олена Коцева е привикана на разпит в полицията.

"Това се случи преди 1 ден. Получих телефонно обаждане с покана да дам обяснение. На въпроса ми: "По какъв повод?", отговорът беше: "За вашето поведение", разказа тя пред Bulgaria ON AIR.

Тя подробно описа сблъсъка й с органите на реда, които й представили писмо от ГДБОП, в което се описва причината за разпита.

"На 2 март написах коментар във Facebook по повод новината "Посолството на Украйна избухна срещу изказване на руския патриарх Кирил". Под публикацията аз написах: Като български гражданин и като украинка, съм възмутена до дъното на душата си от руската пропаганда, която се лееше вчера в ефира на БНТ. Интервюто с патриарх Кирил е 100% провокация срещу Украйна, тя е и срещу България...", цитира тя.

Зарада тези й думи ГДБОП пише в писмото, с което е привикана Коцева, че тя е лице, което застрашава сигурността на страната.

"Проблемът е, че не бях разпитвана само аз. Преди посещението на патриарх Кирил в България, повече от 25 души бяха привикани, на 2 март домовете им бяха обиколени - има клипове във Facebook след това. Всички те подписаха протоколи, с които бяха задължени да не застрашават сигурността на страната", подчерта председателят.

Коцева не е видяла законово основание да продължава разговора с полицията и е заявила, че ще си тръгне. Но в момента, в който става, "полицаят скача от своето място и я сграбчва за ръката, като започва да я дърпа".

"На висок тон ми каза: "Вие никъде няма да ходите, ще ви задържа за 24 часа", обясни още тя за премеждията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Долу мечешките лапи от Украйна !
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРЕСТЪПНОСТТА В БЪЛГАРСКАТА ПРОКУРАТУРА Е МИНАЛА ВСИЧКИ ГРАНИЦИ!!!!ДА ГИ СЪДИ ЗА ТОРМОЗ!!!!
18
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украйна се освободи от руско робство, както България от турско преди 140 години с помоща на украинските воини !Вечна Признателност !
17
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свободата на словото от доста хора се разбира погрешно като свободия. Мога ли аз да напсувам някого, за се обадя по телефона в МОЛ, че има заложена бомба и други подобни и като ме заловят да се оправдавам със свободата на словото.
16
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ах, каква драма, приятели, съседи и граждани.))"Не искай нищо от силните, те сами ще те потърсят и ще ти дадат."Булгаков" Майстора и Маргарита"А тоя репотаж не е ли пропаганда?-за един приятел питам.Журналистите, като хиени винаги надушват кръвта...
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
:) Как смее да се оплаква от Кошлука. Един такъв обединен патриот
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бирено мечеОпределено съм съгласен,медиите блокират мнения , без обяснени,пишат непроверени факти, често на език който с много усилия, може да се нарече , български.Ама, иначе, демокрация.
13
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цигарения бос бил застрашавал сигурностата ни. Да живее контрабандата. Предполагам се досещате, че руснаците се възпалиха заради македонската църква, която ние така охотно признахме
12
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без МВР, ДАНС, БОРКОР, НСС, РУМНО и т.н. "български служби" на наша издръжка русофилството в България ще рухне за 3 дни.
11
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама то има ли още такава държава Украйна бе?
10
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските КГБ практики са дълбоко вкоренени във васална България. Не случайно тя си остава руски троянски кон !Бог да пази България от Рускотурската империя !
9
15
 
14
 
! Отговори
Гогата преди 6 години
Репресиите над демократите се развихрят! Свободата да излайваш простотиите си е накърнена! ЦРУ-то съвсем го е закъсал кадрово, за да опре до изкуф.ели дър.ти кукувици.
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама много са ми интерсни тези дето ги привикват за какво ли не, след пост в социалните мрежи. Как се доказва, че именно привиканото лице е публикувало текст? Ако са му хакнали профила? Ако някой е направил фалшив профил с негови снимки и бълва простотии ежедневно? На какво разчитат ченгетата? Да попълниш декларация, ще няма да правиш повече така, и да признаеш вина?? И ако откажеш да се подпишеш какво следва? Следва дело, ама в Хага...
7
12
 
14
 
! Отговори
Бре! преди 6 години
"Това се случи преди един ден" И веднага на следващия ден те поканиха да говориш и да даваш интервюта по демократичната биджи он еъ, а? Брейй, колко демократична телевизия е биджи онеъ.
6
11
 
33
 
! Отговори
Свободният преди 6 години
Милиционерщина по руски образец
5
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е демокрация по Европейски. Свободен си да убиваш и изнасилваш ако си от определен етнос но не можеш да коментираш в социални мрежи ако си от друг етнос!
4
4
 
17
 
! Отговори
Информбюро преди 6 години
Пролетта дойде. Кукумявките изпълзяха от хралупите си.
3
21
 
16
 
! Отговори
НРБ преди 6 години
Всякакви укропи и подобни заплашват националната ни сигурност. Хохолите да бъдат изгонени незабавно, тука нямат място украински провокатори не стига, че са получили гражданство, а ни намесват в конфликти и случаят да се разглежда също като сепаратизъм.
2
30
 
15
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Руският патриарх още на летището със стъпването си на българска земя отправи открито посление за България и за всички българи - "без българското православие нямаше да го има руско православие". С това патриарх Кирил официално прозна България за първоизточник и основател на православната култура и цивилизация. В отговор на този жест нашия натовски *** благодари на Португалия и Финландия за освобождението на България от турско робство.
1
13
 
16
 
! Отговори
Тошко Петков преди 6 години
Бабушка, в България има демокрация, от какво се оплакваш ?