Прогноза за лятото: Ще има отлив на руснаци от туризма ни!

За първи път обаче Бургас ще посреща групи от няколко нови пазара
Обновена: 31 мар 2018 19:06 | 31 мар 2018 19:00, Екип на Bloomberg
96

За пръв път Бургас ще посреща групи от няколко нови пазара и само за месец април се очертава ръст на туристическия поток над 10%. Това каза Иван Иванов, председател на Бургаската туристическа камара в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria.

От съществено значение е и, че туристическият бранш разработи туристически индивидуални пакети, а общините Приморско, Бургас, Поморие и Несебър изготвиха своите културни програми още от месец март - за периода март-октомври включително.

Открояват се обаче пазари, където имаме съществени спадове, алармира гостът.

"Франция - 36,2%, Беларус - 9%, Ирландия и Исландия - 10%. Губим пазари като Казахстан, Узбекистан, Словения, Италия, Испания и др.", заяви той.

На въпроса как ще се отрази на българския туризъм завръщането на Турция на туристическите пазари, събеседникът каза, че "за сезон 2018 при всякакви случаи и обстоятелства руският пазар ще бележи спад около 20%".

По думите на Иванов културно-историческият туризъм в Бургас има голям потенциал за развитие, както и балнеоложкия. Той подчерта, че е наложително да бъдат извършени ремонтни и рехабилитационни дейности в "Слънчев бряг", за да може курортът да бъде използван и през зимата.

"По отношение на групите туристи на възраст след 55 години - не са подписани споразумения в областта на здравното осигуряване със страните от бившия СССР, а те имат големи социални фондове. Не се работи по отношение на Германия и Холандия, където ежегодно се провеждат туристически изложения за граждани на тези страни над 55 години, които можем да посрещаме в резултат на създадената организация от нискобюджетните авиолинии", заяви той.

Вижте повече във видеото и на
Bloomberg TV Bulgaria!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
9
 
3
 
! Отговори
Путин преди 6 години
Я върна крепосничество в русс не буде почива никто
66
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
5000 долара са към 300 000 рубли (две щайги). Дори и Жужи не може да си позволи толкова за почивка...
65
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обаче съм забелязал,че ,,браточките'' като се напият са по ОК от ,,бобитата''.С тях дори и на пияна глава можеш да се разбереш,а са и по интелигентни и по възпитани.Или може би се лъжа от това че по ,,сънито'' идва само ,,шкартото'' от острова.Не знам,но такива са ми впечатленията.
64
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може ли такива новини точно преди лягане. Как ще се спи ?
63
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ни трябват тези сибирски алкохолици, които почиват само там, където им нареди Путин.Да си почиват в Крим, нали затова го откраднаха от Украйна.
62
5
 
9
 
! Отговори
TOTO_!!!!! преди 6 години
До Проф Христо ИвовКолко от норалнте хора в Русия имат, ще имат или са виждали 5000 долара за почивка, или по принцип?
61
3
 
5
 
! Отговори
шефа преди 6 години
до Сводник - я да бегаш да си замиеш отвора и на работа, стига си писал глупости, пари трябва да ми изкарваш!
60
4
 
9
 
! Отговори
Сводник преди 6 години
Тя проституцията в германия е легална добре оредена и под медицински грижи плащат се данаци та дори и осигуровки ... е за жителките на Ес .Най зле са рускините понеже дори като *** са гастърбайтерки. и обслужват най вече емигранти за половин цена .
59
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Възмутен съм днеска в ловеч на цветница ценоразписа е троен да попитам де са касовите бележки тъи като подобни не видях пет кебапа с картофите 10 лева половин питка с два кебапа и картофите пет лева кафе и кола 4 лева е дее нап и данъчните които контролират цените.
58
8
 
19
 
! Отговори
Бс преди 6 години
Напълно изкривени данни. Свързани са с хотелите. А закупилите жилища ги няма. А те са пълни с руснаци. И по добре те отколкото пияндурниците от лъжещата за втори път света Великобритания.
57
5
 
18
 
! Отговори
xa xa! преди 6 години
Явно писането на гнусни постове не докарва достатъчно пари да се отиде до морето! Защото ако писачите бяха стигнали до (доста мръсното, пренаселено, еднообразно, шумно) наше 'море' - щяха да знаят че нищо от това което пишат няма нищо общо с дейсвителността. "бедни' били руснаците - ами какво очаквате, да дойдат 'милионерите' при тази мизерия? Да не би тези идващи от запад да са милионери? Всички са социално слаби. И не харчат и цент извън предплатените пакети - това е истината. Питайте хотелите
56
11
 
8
 
! Отговори
Предложение преди 6 години
Предлагам да свършим с руските туристи и да започнем да произвеждаме автомобили и да продаваме автомобили като немците и от това да живеем, а не като сменяме мpъcните чаршафи на руснаците. Когато едно нещо свърши, започва нещо ново, започваме да правим беемвета и мерцедеци и живеем като западняци, а немските заводи остават без работа и германците ще идват в България да работят чистачи. Но за това трябва да свършим с руските туристи и да започнем нещо ново.
55
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма страшно. Ако не дойдат руснаците българките които работят лятото като камериерки и сервитьорки могат да отидат да работят в Германия. Там за българките има традиционен пазар на труда, познати са, работят легално, с осигуровки. Според репортаж на германската държавна телевизия WDR, 90% от пpocтитутките в Германия идват от България. Сега сме в ЕС и българките свободно пpocтитуират в цяла Европа.
54
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Прокурора21век вече сме и руснаците си купуват у нас и ***,а не обратнототц, купуват си прокурори, президенти и каки от БСП
53
6
 
4
 
! Отговори
много добре преди 6 години
В кратокосрочен план жалко. В дългосрочен ставаме все по-малко зависими от Русия.Когато едно нещо свършва - започва нещо друго . . .
52
14
 
9
 
! Отговори
Сводник преди 6 години
По какво се различават Беларуска Украйнска и Руска лека жена .Беларуската никога не ближе след като са я сондирали в задния двор .Украйнката прави всичко винаги е усмихната и се къпе .Рускинята и след задно сундиране ближе прави всичко не се къпе и винаги е сърдита
51
7
 
24
 
! Отговори
Гринговци преди 6 години
Руснацит идват у нас заради климата ,плодовете и зеленчуците ,ниския ни стандарт ,езика,евтини билети... и идват у нас нормални хора,а не някои дембиди като повечтео тук във форума.
50
10
 
2
 
! Отговори
Прокурора преди 6 години
#4521век вече сме и руснаците си купуват у нас и ***,а не обратното -събуди се !
49
2
 
14
 
! Отговори
рубашка преди 6 години
Ами явно ще почиват във Великобритания.
48
10
 
16
 
! Отговори
нема страшно! преди 6 години
Ангелкова ще докара Патагонци да си почиват у нас и Зимбабвиици да ги обслужват - всичко е точно!