Вегани – месоядни! Великден отприщи нови низки страсти

Защо хората са недоволни...
6 апр 2018 13:45, Петя Славова
253

Пореден протест на веганите у нас се проведе вчера. Този път недоволството им е насочено към Българската православна църква. Те искат официално цървата да се обяви против жертвоприношенията на животни и да забравни на всичките си служители да ходят на жертвоприношения.

"Не подкрепяме жертвоприношенията, това не трябва да се прехвърля в християнството. Защо трябва да отнемаме живот на едно живо същество?", настоя зам.-председателят на Българския вегански съюз Явор Карапетров пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че хората могат да си набавят абсолютно всички необходими съставки и без консумацията на месо.

"Когато хората са недоволни, излизат на протест и изказват своето мнение. Ако не подкрепяме насилието, наистина можем да не го подкрепяме", отбеляза Карапетров.

Още по темата

"Бих искал да съм роден веган, но не съм. Осъзнали сме, че можем да живеем без да причиняваме насилие", каза още той и призова всички хора да се поставят на мястото на животните и да си представят страданието, което те трябва да изживеят.

На коренно противоположното мнение е готвачът и телевизионен водещ Ути Бъчваров. Цивилизациите се развиват, но и те са окъпани в своите грехове и изцапани с кръв, твърди той.

"Едни хора са решили да изразят свое мнение - най-малкото това е обидно. Няма смисъл от агресия в това прекалено стресирано време. Не можеш да промениш статуквото и започваш да ставаш агресивен. Не можеш да отидеш и да кажеш на един свещеник - "не казвай молитва за курбан", коментира Бъчваров протеста на веганите.

"Веганството се превърна в страхотна мода, в която се включват все повече хора. Животните умират, защото такава е цивилизацията, такава е природата", посочи още кулинарят в "България сутрин".

Георги Челебиев е сред веганите, които не са се включили в последния протест. Той не подкрепя конкретната форма на протест, но и не я определя като крайна.

"Глупаво е веганството да се ограничава до кухнята. Няма нужда да убиваме животни за да се нахраним. Веганството е един от начините да причиняваме минимално страдание в света", сподели своята гледна точка Челебиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още по темата: месояднивеганBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да заколим агнето, докато зеленчуците фотосинтезират пред църквата! Празна пещ да не остане!
98
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 120 Що трябва да съм убиец, ако обичам да ям месо, жалък ***? Не може ли да си го купя готово заклано? Знаеш ли че аз съм се отвратил да коля животни...прасета, ярета, агнета ,кокошки, пуйки...? Вече не коля...а казвам на роднините ми да ги колят и мен да ме повикат на масата само за да го изям месото.
97
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ми бъди си убиец, убивай животни или плащай на други да ги убиват и яж труповете им щом това ти доставя удоволствие, освен това в труповете на животните има всички аминокиселини."Доставя ми изключително голямо удоволствие да ям животински трупове. Но най-голямо удоволствие ми доставя да ги ям докато зеленчуци като тебе ме гледат.
96
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 120Нормално е, весеки да се "пени" когато някой се опитва да налага начина си на живот на другите. Не знам кое не ви е ясно...
95
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, вегани, болни мозъци такива смешни, защо намесвате църквата? Когато колим животни всеки ден и в дни когато не е празник, нямате против коленето ли? Нали пак се убиват животни? Тъппанари смешни!
94
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Евангелистите не са сатанисти.Може би те са единствената църква в която попът наречен пастор не кара ес класа или джип с 600 коня и е хетеросексуален."Попът не кара С класа, защото мултимилионният бюджет на евангелистката църква отива за разпространяването на евангелистките метастази (църкви) из цял свят и поддръжката им.
93
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе тези малоум.ници нямат ли си друга работа бе!? да вървят да бачкат , стига са хленчили ...дечица разни на бивши партиини секретари сега вегани станали ...еййй мързела до какви ли не извращения води !
92
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 112Евангелистите не са сатанисти.Може би те са единствената църква в която попът наречен пастор не кара ес класа или джип с 600 коня и е хетеросексуален.Просто обикновен човек с НОРМАЛНО семейство.
91
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От медийното покриване на събралото се "множество" (5-6 паляка) разбираме, че на НПО-тата сериозно са им орязали бюджета от чужбина хахаха
90
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очевидно е, че на тези безработни клоуни им се плаща от държава с католическа религия. Самият факт, че протестират пред православна църква говори много. Умишлено се избягва синагогата (по разбираеми причини), джамията (пак по разбираеми причини), евангелистките сатанистки сборища...
89
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре,де тия хора защо не си купят едно голямо парче земя и не започнат да отглеждат животни както те биха искали да го правят.На бас,че повечето от тия "загрижените" вегани не могат да отгледат дори семейство рибки гупи.
88
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кажи му веган и не го обиждай повече
87
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ми се дояде една сочна паржола :(
86
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 105А ти имаш сериозни психични проблеми.
85
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой да е чул за веган ескимос?
84
1
 
3
 
! Отговори
Да ги изядем! преди 6 години
Веганите също са животни, ако и някои да казват че били разумни, макар че това е спорно. Но като животни те също могат да се ядат! Ако ги изядем за десерт проблемите ще стана къде по-малко...
83
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко, че протестът им е в София. Ако стане в моя град с радост ще отида с бокс в джоба и няколко пилешки бутчета. Ще дефилирам докато се разбягат... или докато някой направи грешката да ме изгледа накриво.
82
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 102Рекламите не ни казват какво и как. Те предлагат. Ама вие наистина сте ограничени...
81
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горките ескимоси ... какво ще правят като тия лудите стигнат и до тях...
80
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
със и без месо милиони бактерии умират в тялото на вегана всеки ден :) Ако не иска да им причинява страдание - да си тегли куршума и толкова. :D :D :D В християнството не е забранено да се яде месо, било то и жвртвено. Дори сам Христос се е хранил с риба. Бог е сътворил света така, написано е с месото от кои животни човек може да се храни, са некъв платен хейтър-веган се пръкнал и се напъва да дава заключения..