Вегани – месоядни! Великден отприщи нови низки страсти

Защо хората са недоволни...
6 апр 2018 13:45, Петя Славова
253

Пореден протест на веганите у нас се проведе вчера. Този път недоволството им е насочено към Българската православна църква. Те искат официално цървата да се обяви против жертвоприношенията на животни и да забравни на всичките си служители да ходят на жертвоприношения.

"Не подкрепяме жертвоприношенията, това не трябва да се прехвърля в християнството. Защо трябва да отнемаме живот на едно живо същество?", настоя зам.-председателят на Българския вегански съюз Явор Карапетров пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че хората могат да си набавят абсолютно всички необходими съставки и без консумацията на месо.

"Когато хората са недоволни, излизат на протест и изказват своето мнение. Ако не подкрепяме насилието, наистина можем да не го подкрепяме", отбеляза Карапетров.

Още по темата

"Бих искал да съм роден веган, но не съм. Осъзнали сме, че можем да живеем без да причиняваме насилие", каза още той и призова всички хора да се поставят на мястото на животните и да си представят страданието, което те трябва да изживеят.

На коренно противоположното мнение е готвачът и телевизионен водещ Ути Бъчваров. Цивилизациите се развиват, но и те са окъпани в своите грехове и изцапани с кръв, твърди той.

"Едни хора са решили да изразят свое мнение - най-малкото това е обидно. Няма смисъл от агресия в това прекалено стресирано време. Не можеш да промениш статуквото и започваш да ставаш агресивен. Не можеш да отидеш и да кажеш на един свещеник - "не казвай молитва за курбан", коментира Бъчваров протеста на веганите.

"Веганството се превърна в страхотна мода, в която се включват все повече хора. Животните умират, защото такава е цивилизацията, такава е природата", посочи още кулинарят в "България сутрин".

Георги Челебиев е сред веганите, които не са се включили в последния протест. Той не подкрепя конкретната форма на протест, но и не я определя като крайна.

"Глупаво е веганството да се ограничава до кухнята. Няма нужда да убиваме животни за да се нахраним. Веганството е един от начините да причиняваме минимално страдание в света", сподели своята гледна точка Челебиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още по темата: месояднивеганBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не искам да изглеждам като пръччката на снимката!
18
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тези са като гейовете, страдат от липса на внимание и подскачат за да ги видят, че съществуват. Кой какво яде и какво е.е си е негова работа, не се бъркайте в живота на другите!
17
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извратените искат да насадят *** философията, веганите искат насила да ни направят тревопасни, политиците искат да сме празноглави и ако може - изобщо да не ядем, докторите искат да сме болни, че да пием лекарства, монополистите искат да плащаме без да потребяваме ....Абе, що не си ***** родителката и да ни оставите на мира!!!
16
3
 
20
 
! Отговори
Пламена преди 6 години
Не мога да резбера, защо трябва някой да си налага мнението и вкусовите предпочитания. Като им е толкова модерно и здравословно, да си хрупат грудките и соята. Аз ям месо, обичам да ям месо. Отглеждам си пиленца, за да ги ям. Хапваме и прасенца, агънца, теленца... Някой на тех да им се кара за бруталното клане на краставици и дини? НЕЕЕЕ... тогава, нека бъдем цивилизовани и всеки да си взема необходимите, за неговия организъм вещества, както намери за добре. Не ни стигат гей парадите...
15
2
 
16
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Тия гомньовци ако смятат да развалят всеки празник така няма да стане. Ще ми гризнат скоро кубинките от телешка кожа.
14
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте им давали ефир на тези. Протеста им беше 10-15 човека най-много. На никой не му пука. Да ядът каквото искат стига са заниамвали останалите. Няма да им се получи най-много някой бой да изядът.
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея па кои са да кажат кой какво да яде както не им се бъркаме на техните щуротии така и те да си траят
12
25
 
7
 
! Отговори
български октопод преди 6 години
Ути разсъждава доста примитивно - веганите били агресивни? Ха - ха!Според Ути Пешо сумиста, Трактора, избягалите двама затворници от цсз са вегани, а не месоядни? Държавата ни се управлява от сатрапи, бракониери и масони от дс. Някой ден ще настъпи световен глад и може Ути да стане веган... Още първобитните хора са убивали животни и Ути явно си мисли, че още сме в тази епоха...
11
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка крайност е неприятна и донякъде опасна .Също с възрастта намалих консумацията на месо,но не казвам , че това трябва да е законно положение.А соята някак не ми е вкусна.
10
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веган:Против сме убийството на животни,Но сме готови да УБИВАМЕ ХОРА заради идеите си!Има нещо сбъркано в тази философия, не мислите ли?
9
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само четирима ли протестираха? При цялото това внимание което им се обръща, очаквах да са повече.
8
7
 
26
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Кой ще съди животните които избиват други животни?Нали сте чували за кръговрата на светъ .
7
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги съм се чудила когато на един истински веган му се роди дете дали го кърмят (щото и на теория, и на практика кърмата е животински продукт)? И ако да - с какво го хранят в невръстна възраст?
6
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е психиатричен проблем.Изградени сме от белтъчини и се храним с такива.Недостигът на витамини и микроелементи, аминокиселини, които се съдържат в месото, зареждат организма. Веганът прилича на 16-ти пол - слаботелесен и блед, немъжествен, вял и безцветен...Заешкото не се препоръчва в големи количества, защото не съдържа микроелементи и "изнася" такива от човешкия организъм.Не можеш да се месиш в традицията набита и в църквата.Бог взел дара на Авел - агне и Кайн убил Авел.
5
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ги разбирам тия вегани. Като почнат да говорят как се убивали животинки, как се сготвяли после...МИ МНОГО ВКУСНО ГОВОРЯТ ТЕЯ ХОРА, КАК ДА НЕ ЯМ МЕСО?
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
забравни?И аз искам всичко да се забравни особено някои от т.нар журналисти
3
13
 
53
 
! Отговори
Лекар от София преди 6 години
Веганството е признато и класифицирано от Световната здравна организация като психично заболяване. Няма защо да се говори с тях, просто трябва да се лекуват! Най важното е, да им се отнемат навреме децата, защото ги съсипват поради заболяването си!
2
14
 
8
 
! Отговори
da de преди 6 години
kojto nqma v glavata si go tursi otvunna vegaanite im kriv svetut, 4e imat li4ni problemi i gi i3ostrqt s ne3dravosloven na4in na zivot. Navremeto da si vegetarianez be6e 4est, 3a6toto ne vseki ima disziplina. Sega vegetarianzite se i3rodiha v nenuzni dra3niteli natrapva6ti vreden na4in na zivot. Vsi4ko tova dava otrazenie na psihikata. Predi vegetarianez be6e samo kojto se 3animava6e s joga, sega-kup zadni 3a vnimanie. vmesto da otidat na psihiatur opitvat da promenqt prirodni 3akoni
1
8
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Циркаджии и то добре платени.Някой трябва да отвлича вниманието на матряла докато го крадат.