Цвета, обвинена за ада на "Тракия", помагала на ранените! Версията й...

Шофьорката е от добро семейство, родителите й били потресени от лъжите за нея
Обновена: 17 апр 2018 14:51 | 17 апр 2018 11:00,
293
Цвета, обвинена за ада на "Тракия", помагала на ранените! Версията й...
Снимка: Булфото

Цвета Таскова, 29-годишната шофьорка на реното, обвинена за тежката автобусна катастрофа на магистрала "Тракия", е помагала на пострадалите пътници до идването на линейките. Това обясни адвокатът й Георги Динев, който разказа нейната версия за кървавия инцидент.

При него в петък, 13-ти, загинаха шест души, а десетки бяха ранени. Шофьорката бе обвинена, че е предизвикала съприкосновение на автомобила си с автобуса, което е станало причина за кървавата драма. Вчера тя бе оставена за постоянно в ареста.

Самата Цвета разказала, че във фаталния момент започнала да изпреварва автобуса със скорост 110 км/ч.

"В началото на маневрата е усетила някаква несигурност в автомобила, който без причина се е насочвал наляво.  Опитала се е да го овладее, да го върне вдясно, но не е успяла. Тогава прави страничен удар с нейната дясна част в лявата част на автобуса. Уточнявам, че тя още не се е възстановила от първоначалния шок, в момента възприятията й са по-скоро общи, отколкото детайлни", каза адвокат Динев пред Нова тв.

Още по темата

"В резултат на това съприкосновение с автобуса, от този момент тя губи контрол върху управлението, според нея шофьорът на автобуса е направил маневра наляво като ответна реакция от удара. Така двете превозни средства се закачат и заедно двата автомобила се насочват към канавката", разказа още адвокатът.

Той добави, че Таскова е била адекватна след удара, обадила се е на 112, помагала е на пострадалите, дала е телефона си. Тя и момчето до нея са помогнали на пострадалите до идването на линейките.

"Има 10 години стаж като шофьор. За тези 10 години има едно единствено наказание. Преди две години е единственото й нарушение с 0,9 промила алкохол", каза още адвокат Динев.

Той обясни, че родителите на Цвета са много притеснени и объркани.

"Те са добро семейство, баща ѝ е един от най-изтъкнатите авиатори у нас, а майка ѝ работи в института, който обучава медицински сестри в Плевен. Самата Цвета има висше образование и е възпитана и интелигентна", каза защитникът.

През зимния сезон тя работела в Пампорово. След приключване на сезона, се е прибирала в дома си в Плевен.

"Родителите й са изключително притеснени и объркани. Още по-объркани излязоха от залата. По адрес на тяхната дъщеря се казаха много лъжи, което много ги притесни. Най-голямата, която казаха в залата, е, че Цвета не съжалява за жертвите на катастрофата, което не е вярно", каза адвокатът.

Втората лъжа била, че тя ще се укрие от правосъдието.

"Родителите бяха потресени от тези изявления. Изключително добро семейство, много интелигентни хора. Много тежко изживяват трагедията. Цвети от първия момент съдейства какво е станало и кой е виновен за ПТП-то. Ако има тя вина, ще си поеме последствията. Няма да се укрие. Тя просто не е престъпник, а нормален средностатистически гражданин, който е участвал в произшествие", обясни още Динев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
11
 
9
 
! Отговори
Готин преди 6 години
За потъването на кораба е виновен капитана!В случая за живота на пътниците отговаря шофьора, той е длъжен да предвижда всяка ситуация, и да реагира адекватно за запазването на рейса и пътниците в негоНе казвам че и жената няма вина, но чак да я обвинят за смърта на тези хора, то при челен сблъсък няма толкова жертви..хайде моля ви се
234
2
 
6
 
! Отговори
Готин преди 6 години
До Аз съм си азВсе едно да ти ударя един шамар, и ти да се хвърлиш от прозореца на осми етаж, кой е виновен!
233
3
 
7
 
! Отговори
Аз съм си аз преди 6 години
Сега пък родителите на жената излязоха много добри и прочути хора, а пък тя умна, мула и висшистка ама видиш ли, работи като барманка.. Нейсе. Причинила е тежко ПТП и трябва са си понесе наказанието, независимо от добрите родители и висшето си образование. Престъпление има, причинила е смъртта на 6 човека. По логиката, че и да я затворят, те няма да оживеят, то тогава нито един престъпник не трябва да остава в затвора. ПТП причинено по невнимание, причинило смърт и ранени хора си е престъпление.
232
1
 
8
 
! Отговори
Млад шофьор преди 6 години
Е сега на кой да вярвам ? С юнион-ивкони си имам история и съм виждал техен шофьор едновременно да си гледа фейсбука и да си говори с пътниците на първата седалка, като едната седеше на пода на стълбите до шофьорското място и доста сериозно му отвличаше вниманието. А пък тази госпожа е с управлявала мпс след употреба на алкохол и тук възниква въпроса щом са я хващали веднъж колко пъти се е качвала на колата пила и не са я хващали ?
231
7
 
12
 
! Отговори
Готин преди 6 години
Шофьора на автобуса е трябвало да предвиди ситуацията, а не да си бърка е носа
230
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако колата се е ударила в гумата на рейса, то именно колата е щяла да се обърне, а не рейса, тъй като въртящата се гума е щяла да повдигне автомобила, и отделно по самата гума е щяло да има досто следи от удара, аз такива не виждам от снимките
229
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
общо взето кола да обърне автобус при удар борд в борд, е като велосипедист да обърне кола при страничен удар, вследствие на което на велосипедиста нищо да му няма, и никой не коментира защо там няма мантинела, а участъка е скро ремонтиран, иначе е ясно ще си измият ръцете с тая жена
228
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 6 години
До Анонимен 245Ти определено си кутевче, само те са толкова неграмотни. Дори няма и да ти обеснявам защо.
227
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че е загубила контрол над колата това е ясно.и за това носи вина, а на въпроса дали кола има начин да избута автобус няма начин ,но да допуснем че има начин и точно този случай го открива, тогава всички експерти в световен мащаб щяха да анализират този случай защото това има и приложна практика която още не е открита, но такъв интерес няма от авто проиводителите.Което говори че случая не е такъв.Между другото някой спомене за полицейско преследване, засега при тирове и бусове се дейсва единстве
226
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До фактглупости. че то в бурдюра задереш гумата с 10-15 км и стане за буклука, ако е имало удар в гумата при 90 тя е щяла да стане на парцали, а и самия шофьор казва че удара е бил в средата на автобуса
225
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 242"ЦентрУбежните", а?! Ама не си неграмотен, ама хич.
224
5
 
2
 
! Отговори
Гогата преди 6 години
Пичове, чисто теоретично : Ако при удара се е откачила някоя част от Реното и е попаднала в кормилните щанги на автобуса, какво става ?...
223
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До фактАбсолютни глупости пишеш, повтаряйки думите на оня "експерт" от прокуратурата, абе Вие механика физика учлили сте ? при 90 км/ч въпросната предна лява гума е правила поне 500 оборота в минута, центрубежните сили по перифиреията ще са такива, че при съприкосновение по нея е щяло да има сериозни щети, отделно че при нея като въртящо се тяло има ефект на жироскопа, и страничен удар неможе да предизвика такова отклонение , ако не вярваш пробвай с колата си, вдигни я на крик и удари гумата
222
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 6 години
До фактТова обяснява и защо кутевчетата така са се активизирали. Все пак е лесно да ги познае човек, по наглите но многократно повторени лъжи. И повечето коментари са яко неграмотно написани.
221
4
 
7
 
! Отговори
123 преди 6 години
Абе да си *** верно си трябва да си безгръбначно. И как ще е виновен шофьора, като тази го удря. За това, че сте пълни подлизурковци и платени клакьори, ще има да си плащате цял живот.
220
8
 
7
 
! Отговори
факт преди 6 години
За 5 сек. по телевизията се вижда че има удар в предната част на предна лява гума и огънат пр. ляв калник/панел в задната част до гумата напълно достатъчен да изхвърли и най тежкото МПС когато шофьора е спокоен и си "дреме". Причина за ПТП е единствено водача на Реното. Ако баща и е летец и близък на президент може да я оправдаят.
219
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По пътищата и пълно с шофьори тъмни субекти по душа. Имал съм среща с такива , който са настроени за РЕКЕТ първоначално и ако не мине омекват. Както и полицай. От корумпирано население и на платното търси келепира. Иска от всичко да извади печалба Да са коректни на пътя % не е голям.
218
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
вижте сега съвремените автомобили и пътища трябва да са такива че не трябва да има жертви при подобни съприкосновения, първо автобусите имат стабилизиращи система, абс и от това не би трябвало да се обръщат, второ на скоростните пътища трябва да има мантинела, която все пак ако се случи нещо да противопдейства на автобуса, и трето стъклата и конструкцията на автобусите е такава че току така пътници немогат да изпадат от тях и после да бъдат премазвани, всичко е просто абсурдно
217
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 231 в САЩ ПОЛИЦИЯТА ТЕ БУТА. ! .НО 1. И ТИ СИ С КОЛА НЕ С 20 ТОНА АВТОБУС И ТЕ БУТА ОТЗАТ В ЛЯВО.2 ТЯ НЯМА ТОЗИ ТРЕНИНГ А И НЯМА ТАКАВА ЦЕЛ ДА ЗАВЪРТИ РЕЙСА. И КАКТО СЕ ПИСА ТЯ ПРАВИ УДАРА В ПРЕДНОТО ЛЯВО КОЛЕЛО НА АВТОБУСА.НЕ В ЗАДНОТО
216
6
 
12
 
! Отговори
Експерт преди 6 години
Ако е карала танк и се ударила челно в рейса може и да го обърне.