Цвета, обвинена за ада на "Тракия", помагала на ранените! Версията й...

Шофьорката е от добро семейство, родителите й били потресени от лъжите за нея
Обновена: 17 апр 2018 14:51 | 17 апр 2018 11:00,
293
Цвета, обвинена за ада на "Тракия", помагала на ранените! Версията й...
Снимка: Булфото

Цвета Таскова, 29-годишната шофьорка на реното, обвинена за тежката автобусна катастрофа на магистрала "Тракия", е помагала на пострадалите пътници до идването на линейките. Това обясни адвокатът й Георги Динев, който разказа нейната версия за кървавия инцидент.

При него в петък, 13-ти, загинаха шест души, а десетки бяха ранени. Шофьорката бе обвинена, че е предизвикала съприкосновение на автомобила си с автобуса, което е станало причина за кървавата драма. Вчера тя бе оставена за постоянно в ареста.

Самата Цвета разказала, че във фаталния момент започнала да изпреварва автобуса със скорост 110 км/ч.

"В началото на маневрата е усетила някаква несигурност в автомобила, който без причина се е насочвал наляво.  Опитала се е да го овладее, да го върне вдясно, но не е успяла. Тогава прави страничен удар с нейната дясна част в лявата част на автобуса. Уточнявам, че тя още не се е възстановила от първоначалния шок, в момента възприятията й са по-скоро общи, отколкото детайлни", каза адвокат Динев пред Нова тв.

Още по темата

"В резултат на това съприкосновение с автобуса, от този момент тя губи контрол върху управлението, според нея шофьорът на автобуса е направил маневра наляво като ответна реакция от удара. Така двете превозни средства се закачат и заедно двата автомобила се насочват към канавката", разказа още адвокатът.

Той добави, че Таскова е била адекватна след удара, обадила се е на 112, помагала е на пострадалите, дала е телефона си. Тя и момчето до нея са помогнали на пострадалите до идването на линейките.

"Има 10 години стаж като шофьор. За тези 10 години има едно единствено наказание. Преди две години е единственото й нарушение с 0,9 промила алкохол", каза още адвокат Динев.

Той обясни, че родителите на Цвета са много притеснени и объркани.

"Те са добро семейство, баща ѝ е един от най-изтъкнатите авиатори у нас, а майка ѝ работи в института, който обучава медицински сестри в Плевен. Самата Цвета има висше образование и е възпитана и интелигентна", каза защитникът.

През зимния сезон тя работела в Пампорово. След приключване на сезона, се е прибирала в дома си в Плевен.

"Родителите й са изключително притеснени и объркани. Още по-объркани излязоха от залата. По адрес на тяхната дъщеря се казаха много лъжи, което много ги притесни. Най-голямата, която казаха в залата, е, че Цвета не съжалява за жертвите на катастрофата, което не е вярно", каза адвокатът.

Втората лъжа била, че тя ще се укрие от правосъдието.

"Родителите бяха потресени от тези изявления. Изключително добро семейство, много интелигентни хора. Много тежко изживяват трагедията. Цвети от първия момент съдейства какво е станало и кой е виновен за ПТП-то. Ако има тя вина, ще си поеме последствията. Няма да се укрие. Тя просто не е престъпник, а нормален средностатистически гражданин, който е участвал в произшествие", обясни още Динев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе фактите са си факти, автобуса беше с доста силно извити гуми на дясно, при такова рязко извиване на гумите не е нужно някой да те удра автобуса за да се обърне, просто причината за обръщане на автобуся е рязка маневра на дясно от шофьора, слушах му обясненията на тоя тъмен субект, чудеше се как да прехвърли вината, но друго нещо е по обезпокоително как така пътниците ще изпадат през прозорците, наистина трябва сериозна експертиза, ама се съмнявам че някой ще я направи
214
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това рено и 4х4 да бута в ляво на автобуса НЕМОЖЕ да го бутне. При Това са в една посока!!!Друго нещо има . На тия експерти така им е по лесно и по бързо и по евтино.
213
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ША *** УБЕДИТЕ, ЧЕ ШОФЬОРА Е ДЕЙСТВАЛ АДЕКВАТНО КОГА ЦЪФНАТ НАЛЪМИТЕ!
212
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От тук пишещите някой участвал ли е в подобно птп, май не. Аз обаче съм и от моя опит знам какво се случи. Когато някой те бута от ляво ти не можеш да въртиш надясно щото няма накъде и навиваш към този който те бута в момента в който двете коли се откачат става страшно. Завъртях се три пъти в кръг. Не случайно в щатите полицая те бута отзад за да те завърти. Аре не умувайте как може щото може. Да не се оказвате в такава ситуация че като я преживее човек тогава може да пише и говори.
211
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жената виновна - добре. Но не е ли по-голяма вината на наглия шофьор, говорил през целия път до катастрофата по мобилния без хендсфрии, а в момента на удара най-вероятно си е чесал топ.ките. Защо той не е в ареста и толкова ли е невъзможно да се укрие ?
210
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво,да пишем,едно е ясно-да почиват в мир нещастно загиналите,Бог да ги прости!А за Цвета,какво???И в затвора да влезе за нея наказанието е ясно,до живот ще я преследва тая катастрофа,а това е по страшно от смъртта!Жалко,много жалко за нелепо загиналите.Живеем в постоянен стрес,това може да се случи на всеки-абсолютно никой не е застрахован.
209
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не мога да разбере при това тежко ПТП с жертви защо не се направи следствен експеримент.Да се повтори ситуацията за да видим,каккола тон и двеста обръща 20т автобус.Как става това и да се приключва.
208
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До KromНапълно нормалное да тръгнеш да изпреварваш със 110 на магистрала, тя се е намирала зад автобуса доближавала го е, възможно е леко да е намалила ако е имала коли от ляво, след което е минала в ляво за изпреварване, така че няма нищо необичайно в това в моемнта на начало на изпреварването да е била със 110, а това с възможния удара в гумата на оня "експерт" от прокуратурата е пълна глупост, че то в бурдюр си отъркаш гумата при 10-15 км и веднага останат следи, камоли при 90
207
3
 
19
 
! Отговори
Ник преди 6 години
Познавам Цвети,беше моя служителка преди една година и всичката помия, където се изписа по нейн адрес не е истина. Да,не е най-добрият шофьор но и добре кара за жена. А лек автомобил да обърне автобус това да не е Холивуд. Знам го това защото имам и опит с автобуси и знам какви системи за сигурност имат. Жалко за загиналите сигурен съм че никой не е искал да стане така.
206
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе колкото и да се бистри случая, загиналите няма да се върнат. Не мислете, че и на двамата шофьори /на буса и на жената/ им е лесно в момента. Един миг невнимание и животът се превръща в безкрайно мъчение. Шофирането е въпрос на рутина. Според мен момичето си е глътнало граматиката с този волан, паникьосала се е, дала е силно надясно и се е врязала в автобуса. Онзи пък от изненадата е изгубил спокойствие на реакциите и също е направил неправилна маневра. Не можеш върна назад нищо в този живот.
205
6
 
7
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Сутринта слушах адвоката и. Нещо малко е мъгляво. Тя е тръгнала да изпреварва със 110 км. в час. Стоп. За да изпреварваш със 110 то автобуса следва да се е движел с не повече от 90, инак ще изпреварваш маса време. Някой виждал ли е междуградски автобус на магистрала с 90? После, ако го удари в гумата, независимо от 20-те му тона, дали пък няма да го извади от равновесие? Не казвам, че не е възможна вина и при водача на автобуса, ама не сме ли малко пишман експерти? Защо не изчакаме истинските?
204
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Никъде тук не срещнах една друга версия...Веднага след катастрофата госпожицата е споделила с полицай, че по време на изпреварването е чула шум от предно ляво колело. За да чуе по-добре се ОБЪРНАЛА да намали касетофона (кой слуша още касетофони ?). И...тогава ударила автобуса . В паниката си сега ще се бълват всекакви недоказуеми истории...Бог да прости загиналите !
203
6
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
абсолютна вина на водача на автобуса,само неграмотен и некъдърен водач може да обърне автобус който тежи 20тона,колко тежи лекия автомобил сами си отговорете.
202
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е то в закона пише че по скоростните пътища трябва да има и странични мантинели, къде е мантинелата в случая, още повече че има отводнителна канавка, абсурдно е между аварийната лента и канавката да няма мантинела, иначе много говорят за коланите, ама коланите в автобус както могат да помогнат така и да попречат при евентуална спасителна операция
201
1
 
5
 
! Отговори
До 216 преди 6 години
Как ще спре на магистралата при движещ се отдясно автобус?! Мисли преди да пишеш! От момента когато е забелязали, че има нещо, до момента на безопасното й спиране на магистралата в аварийната лента или в отбивка, при всички случаи минава доста време и се минава значително разстояние.
200
1
 
5
 
! Отговори
До карина преди 6 години
Странна ти е "логиката". По твоята логика, виновни са и тези, които са направили магистралата - ако нямаше магистрала, тази катастрофа нямаше да се случи. В случая има определена вина на тази с реното, но не виждам как автобуса ще се обърне без шофьора му да направи някакви неправилни действия. Нещата не са черно-бели.
199
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето това е трябвало да направи водачката: член 20 (2) Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението.В случая, воланът е неизправен. Мислете и ще спасите човешки животи.
198
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако шофьорът не бе ударен, нямаше да бъде изненадан в реакцията си.А тя каза, че е виновна.
197
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
такива съприкостновения борд в борд стават относително често, и почти никога не водят до преобръщане, това е леко ПТП, за което всеки любител шофьор знае как се избягва с лека корекция на волана, но в никакъв случай в посока на автомобила който те изпреварва, а този шофер на автобуса сам си каза, че е навил ляв волан, що за *** трябва да си след като те ударят от ляво при изпреварване да навиеш ляв волан? абсурдно е да се търси вина на жената за жертвите, да виновна е ама за леко ПТП
196
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чл. 24 Oт ЗДП (1) Водачът на пътно превозно средство не трябва да намалява скоростта рязко, освен ако това е необходимо за предотвратяване на пътнотранспортно произшествие.(2) Преди да намали значително скоростта на движение на управляваното от него пътно превозно средство, водачът е длъжен да се убеди, че няма да създаде опасност за останалите участници в движението и че няма да затрудни излишно тяхното движение.