Радев видя режисирана кампания: Политици водят война с държавността!

Според президента има опит за приватизация на евроидеята за лични цели
178
Радев видя режисирана кампания: Политици водят война с държавността!
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев смята, че има политици, които водят война с българската държавност.

"За мен това съвсем не е махленски дебат", посочи Радев пред журналисти, попитан дали е утихнало напрежението между институциите или продължава да ескалира.

Още по темата

Задочният спор между президента и вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов избухна след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност. Цветанов обвини Радев, че предлага становище на КСНС, изводите на което са несъвместими с членството ни в Евросъюза и пакта.

Малко по-късно от "Дондуков 2" разпространиха текста на становище и обвиниха Цветанов в манипулативност. В следващите дни двамата си отправяха различни реплики, а от БСП, които подкрепиха президента, заявиха, че от ГЕРБ опитват да създават интриги.

Според държавния глава се тиражират лъжи в медиите и става дума за режисирана кампания, която не е първата.

"В стремежа си да дискредитират президентската институция тези хора залагат на карта европейската принадлежност на България, и то в разгара на европейското председателство. Опитват се да приватизират европейската идея за лични политически цели", добави Радев, цитиран от БТА.

"И колко струват техните евроатлантически клетви, след като деградират армията и заблуждават съюзниците, и какви европейци са тези политици, след като допуснаха корупцията, бедността, несправедливостта да се превърнат във визитка на страната ни, а България да бъде изхвърлена от европейската карта що се касае до свободата на медиите", попита президентът.

"Виждате, че нашата корупция вече се вижда и отвъд океана, чели сте доклада на Държавния департамент на САЩ. И как очакваме да бъдем приети в Шенген и в еврозоната, когато властта насажда убеждението, че тук няма консенсус относно нашата европейска принадлежност. Колкото повече се кълнат в евроатлантизма, толкова повече ни отдалечават от Европа", добави в коментар Румен Радев.

На въпрос дали министри са изпълнили заръката на премиера Бойко Борисов да осветлят в президентството теми, за които има съмнения за корупция, Радев отговори, че щом премиерът смята, че някой друг трябва да контролира министрите му, да инициира съответните промени в Конституцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
15
 
22
 
! Отговори
о.р.,майор,летец преди 5 години
Господин генерал, Аз и моето семейство гласувахме за Вас,щастлив съм,че най-после се намери отговорен политик,който да е коректив на безобразията и престъпленията на Борисов и престъпната му, крадлива пасмина, наричаща се ПП ГЕРБ, продължаващи вече 8 години!!Мачкайте тези ***,набивайте им канчето ежедневно, те от друго не разбират!!Ние сме с Вас, господин президент!Бог да пази България, Бог с нами!!!
104
10
 
17
 
! Отговори
поручик Лукаш преди 5 години
До анонименГосподин анонимен гербаджия, Вие работите ли или от сутрин до вечер тук си заработвате сребърниците, възхвалявайки престъпната групировка ГЕРБ нейният Capo di tutti capi, националният предател и престъпник Борисов!?А относно президента, аз съм от онези 2,5 млн. българи, които гласуваха за него и ввсе повече се убеждаввам,че избора ми е правилен!!!
103
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонимен 109Човекът прави ,каквото е възможно според правомощията му.Видно от управляващите,"държавни дела4 на този момент представлява не грижата за хопата ,а целувки и прегръдки и потупване по з-ка с кой ли не и напиване на жан Клон юнкер,който едва се държеше на краката.
102
9
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Господин президент, гледайте си държавните дела, бъдете президент на всички българи, дори и на тези, които не сме гласували за Вас, и не се занимавайте с фалшиви и режисирани кампании!
101
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НЕЩО СЕ СПЪНА- ДА СИ СМЕНИ ЕКИПА, ДА НАЕМЕ НОВ ПР, ДА ОБМИСЛЯ ОТГОВОРИТЕ, ДА ГИ ЗАПИСВА, А ПОСЛЕ ПРОСЛУШВА- ДОСТА ПРОСТОТИИ ИЗРЕЧЕ, ЗА СЕГА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СА ТОЛЕРАНТНИ, АМА ТОВА НЕ Е ДОСТАТЪЧНО- ОБМИСЛЯНЕ НА ДЕТАЙЛИТЕ ИНАЧЕ ОСТАВА В ИСТОРИЯТА КАТО ПОТВЪРЖДЕНИЕ ЗА ВОЕННИТЕ И МАНЕВРИТЕ- ДОБРОНАМЕРЕНО.
100
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен104Прав си.Само с храчки не става.Трябва и кютек.Но всички медии са наши ,а пеефски се уплаши от международното положение,според което сме на 111-то по медийна свобода.Вече "разпродава" на оШфорки...
99
4
 
3
 
! Отговори
Патков преди 5 години
До МисирковЛефски толкоа си може-само на местна почва, благодарение на мощна перукова и съдийска защита.На международен терен номерата не минават.Нито един успех в цялата история.А перуката толкова усилия полоажи да срине цска...чудно е че изобщо оцеляха.
98
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя само плюе. Една визионерска мисъл не каза. Ей така за следаващите няколко години,нещо смислено.
97
2
 
14
 
! Отговори
Чичака преди 5 години
Най-голяма трагедия е поставянето на вуйчото на влади горанов-ананиев за здравен министър.Вече така е променил нещата,че обрича на смърт хора,които нямат 15 бона джобни да си платят сърдечна клапа.Касата отпуска само 1500.А между другото вуйчовото си е довършил двореца.Фрог публикува снимки.Горкият бойко....пак ще го раплачат.Вече умират хора от поредното малоумие
96
4
 
9
 
! Отговори
Мисирков преди 5 години
Левски с човек по-малко отстрани чОРБАТА.Народа е доволен
95
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на *** все воини му се привиждат
94
23
 
28
 
! Отговори
ТИКВИ И СУДЖУЦИ преди 5 години
РАДЕВ Е ГОЛЕМИЯТ ПОЛИТИК В БЪЛГАРИЯ. НИТО ПОЖАРНИКАРЯ , НИТО ФИЗКУЛТУРНИКЪТ СА МУ НА НИВОТО.
93
28
 
22
 
! Отговори
Решетников преди 5 години
Не забравяйте, че Грипен Радев ни беше избран за президент след документирана консултация на К.Нинова с руския ген. Решетников и неговото одобрение.
92
25
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно Радев няма за какво да се оплаква от медиите, има пълен медиен комфорт и затова му е висок рейтинга.
91
6
 
21
 
! Отговори
IYI преди 5 години
"Според държавния глава се тиражират лъжи в медиите и става дума за режисирана кампания"Такаа, а сега, четеейки коментарите, си направете сами извода, колко им се е дръпнало ....то на тези, които поръчват и плащат за всяка лъжа.
90
21
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е президента от който България има нужда!! Думите му са в десятката! По точно и правилно казано, е невъзможно! Трябва една президентска република в която да се измете цялата тази помия от парламента и всички тези престъпни организации наречени партии! С него като президент пак щяхме да сме в ЕС и НАТО, но поне с достойнство. Нямаше да позволи да ни унижават както го правят сега! Който не вижда това което става в България е пълен слепец! Страната сега е в плачевно състояние! Радев е мъж!
89
29
 
24
 
! Отговори
Радев не става преди 5 години
Тоз Радев глава на семейство не е успял да стане, държавен глава ще става! Стига глупости другари!
88
30
 
23
 
! Отговори
Лошо! преди 5 години
Леле,съвсем се сдуха клепоухия! Явно е прихванал треската на Нинова за власт и непрекъснато бълва злоба към правителството,без Борисов да го е предизвикал персонално! На фона на големия Борисов ,прецедента се явява като квичащ пинчер,настъпан от Борисов.
87
21
 
22
 
! Отговори
Клепоух разединител преди 5 години
Бившият генерал Радев още преди да бъде предложен за президент разедини БСП. След това разедини т.н. съюз между АБВ,БСП и партията на Дончева. Е как ще обедини българите ???
86
34
 
22
 
! Отговори
ПраБългарин преди 5 години
Някога си мислех, че няма как да имаме по-слаб президент от Гоце и Плевнню. Но явно винаги може и по-зле да стане.