Игри за пари! Над 3 млн. българи търкат билета и чакат... милионите

Сметката показва, че играещите харчат по половин милиард на година
27 апр 2018 20:43, Златко Желев
175
Игри за пари! Над 3 млн. българи търкат билета и чакат... милионите
Снимка: Dnes.bg

Над 2/3 от българите казват, че не познават човек, който да е спечелил значителна сума от лотарийни игри у нас. Още по-голямо мнозинство – 81% - смятат, че да се спечели значима сума в такива игри не е лесно, докато 9% на сто са на обратното мнение.

Това сочат данните от експресен сондаж на "Галъп интернешънъл" по актуални туми от обществения и политически живот у нас, проведен между 19 и 22 април сред 801 пълнолетни българи.

Още по темата

Според социолозите тези данни свидетелстват, че общественият разум и предпазливост по отношение на хазартните игри са запазени, ето защо и лансираната от вицепремиера Валери Симеонов идея за ограничаване на рекламата на хазарт се възприема добре.

Повече от половината българи - 55% се съгласяват със забраната на реклама, но не и на самите игри.

14% са крайни и биха се съгласили даже на забрана на игрите. 27% пък искат всичко да остане както досега. 

По-малто от половината българи (42%) смятат, че в живота у нас може да се успее преди всичко с повече късмет, докато 53 на сто настояват, че се успява преди всичко с повече работа.

"Делът от 42% не е малък и свидетелства за важни народопсихологически особености, за качеството на живот на мнозина у нас, както и за усещането за несправедливост", допълват от "Галъп интернешънъл".

На този фон 5% от запитаните твърдят, че редовно играят игри като тото, лотария, посягат към форми на хазарт и т.н. Те се равняват условно на близо 300 хиляди души. Тези хора харчат средно по 43 лв месечно за такъв тип игри.

19% пък (или над 1 млн. българи) казват, че играят от време на време и харчат средно по 21 лв. месечно. Играещите много рядко са 33% (над 1.8 млн.) и влагат по 9 лева на месец в това.

Така, общо 57% от запитаните (или над 3 милиона) се оказват играещи, макар и с различна честота. 43 на сто са тези, които твърдят, че не играят такива игри.

Сметката показва, че средно играещите у нас харчат по 15 лева на месец. Най-общата калкулация показва, че за такъв тип игри хората явно харчат по около половин милиард на година.

Това е приблизително колкото 5% от ежедневните харчове за хранителни стоки и стоки за бита, например, пресмятат социолозите.


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
1
 
2
 
! Отговори
до 142 преди 10 месеца
Като нямаш парички и обзавеждането на бебешка стая си е голям зор . Нещата не са никак евтини . Само една количка е колкото една заплата . А по хубаво от преживяването няма . Радвам се и за сватбата . Много хора избягват да се женят заради липсата на пари , а да си направил нещо както си го мечтал не е никак маловажно .
150
0
 
7
 
! Отговори
Мисли с главата преди 10 месеца
Един зевзек решида печели пари от прахчета против въшки(кутийки със стрити тухли на прах). Минавайки покрай стоборите, всяка жена купувала "лекарство"според количеството въшки,без да пита как се ползва(от срам) една млада булка го попитала как се ползва. - ами, булка, слагаш прахче в устата на въшката и тя умира. - добре дядо, аз като я хван, може да я смачкам. Е... Твоя работа
149
0
 
8
 
! Отговори
Мисли с главата преди 10 месеца
Играта"лесна печалба" не е от вчера, това е мислено години наред. Смачкваш хората, обедняваш ги, и последните пари се дават за лесна печалба. Наивници не са богатите, (господин за един ден....)
148
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тва му остана на тоя народ. Да търка билети, да слуша чалга и да виси по кръчмите. И кой колко изкара. Икономика и наука със сигурност няма да се прави.
147
1
 
1
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 10 месеца
Значи ли това ,че различни видове дрога ,ще намерят добър прием на пазара
146
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Във веригата на Фантастико не стига че има отделни щандове за тъпите билетчета но се предлагат и на касите-ужасно неприятно натрапчиво.
145
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не разбирам к'во ви бърка,че некой търка?Па ако ще и да шм*рка...баш ми е през ку*ац
144
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От търкането на билетчетата печели само Шиши.
143
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И аз печеля от билетчета - Продават се повече от хляба ! 20 ст на билетче, днес продавам по 500-1000. Ми не е лошо :).
Аз не продавам комар ... Аз продавам надежда ! Не ми се сърдете.

ХАХАХАХАХХА !
142
1
 
22
 
! Отговори
ист преди 10 месеца
Спрях цигарите, алкохола и намалих храната. ТЪРКАМ. Докато не изкъркам апартамента, няма да спра. Ще регистрирам нова партия - ЧТКБ - чрез търкане към благоденствие.
Евентуален коалиционен партньор за управление е партията на Славчо Чалгаджиев.
141
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ха ха ха толкова много ли станаха "бал.амурниците" вече в България бе ? Ако знаете обаче как ви мамят с тези печалби, с тези които застават пред камерите да обясняват как са спечелили едни "големи" пари, ще си глътнете езиците ? Нека се обади някой който да потвърди, че "бай Иван" от еди кое си село го познава "бай Тошо" от същото село !
140
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Момичето направи сватба и обзаведоха бебешка стая

Е, именно - изпити парите, направена една стая. Реално не са вложени в нищо, което да донесе бъдещ доход. Нищо чудно скоро пак да опрат до търкането на билетчета.
И не, не им завиждам. Аз човек с добра професия и хубави доходи да търка билетчета не съм видял.
139
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И аз съм писна ми да гледам по рекламите как печелят хиляди и милиони . И на това тото също трябва да се спре рекламите там е такъв гаден сценарии всичко че минава всякакви граници . Спечелил 5000 лв от комбинация с 9 числа това минава всякакви граници на рекламната етика да си правят реклами на комбинации да насъскват хората да играят *** са в държавното тото
138
0
 
20
 
! Отговори
Мунчо преди 10 месеца
И комшийката спечели, ама потърка билетчето на комшията .......
137
2
 
2
 
! Отговори
до 127 преди 10 месеца
Да бе съгласна съм малко са 16 хил . Момичето направи сватба и обзаведоха бебешка стая ... В помощ са били нали ????
136
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Направих изводи от впечатленията, придобити от предаването.
Къде остават парите от непечелившите и защо не се направи инвестиция, включвайки и разходите за предаването, за всичко, за да се отворят работни места? Това не е благородство и не е начин спечелилият човек да се чувства пълноценен.
Човекът е устроен да постигне добър резултат с труд и знания.
Останалото е мошеничество и спекулация с чувствата на хората в нужда.
Няма морал този инструмент в лапите на преяли.
135
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
рекламите на ХАЗАРТНИ ИГРИ И рекламите на ЛИХВАРИТЕ с бързите кредите трябва да бъдат забранени. Унищожават човешки съдби. Както забраниха рекламите на цигари и алкохол, да забраняти и лихварите и хазарта.-
134
2
 
22
 
! Отговори
Иван преди 10 месеца
Това е своеобразно броене на глупаците. Без коментар. Пълнете джобовете на Пеевски и компания.
133
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Българите търкат лотарийни билети,но джакпота получават на избори,като си пуснат бюлетината.
132
1
 
17
 
! Отговори
ха ха ха преди 10 месеца
Поредната измама и бъркане в джоба на нещастния българин.Всеки се надява на чудо ,но в тази лотария чудо няма има само измама.