България без бъдеще: Родители обявяват война на държавата

Децата без родители – изоставени и от държавата
30 апр 2018 10:30,
154

На 1 май в 11 часа пред Народното събрание родители ще обявят война на държавата и "ще почетат паметта на бъдещето на България". Това е част от мотото на протеста им. Според тях, ако държавата продължава по пътя, по който е тръгнала, ще престане да съществува.

Златина Хаджипанайотова, юрист и родител на 3 деца, които са полусираци, обясни за сетен път, че те са останали без наследствена и персонална пенсия. А причината за това са 4 месеца липса на необходим стаж за наследствената пенсия, защото починалият им баща е работил в трети страни от където стажът не се признава.

Още по темата

"Призовавам всички настоящи и бъдещи родители да застанат тук, пред тази сграда, за да подкрепят нашето събитие, защото ние тепърва ще изискваме от тази държава промяна на приоритетите ѝ. На първо място трябва да бъде българското дете и неговите права", каза Хаджипанайотова пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Емили Михайлова е на 19 години и не получава никаква пенсия, защото преди да почине баща ѝ не е събрал необходимия трудов стаж.

"Баща ми почина през 2016 година, малко след това си пуснах документите в НОИ, където ми казаха, че нямам право да получавам, поради липса на стаж от страна на баща си, който когато почина беше направил 12 години с над 70% инвалидност, тоест той няма как да работи, но държавата това не я вълнува реално", разказа младата жена в ефира на "България сутрин".

Тя каза, че въпросът е чисто морален, защото става въпрос за малко над 100 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А колко квнефа изчисти докато се уреди в Германия?
88
2
 
5
 
! Отговори
Друго е преди 5 години
До84 ,,какво излиза,,Тук става дума за друго,за пенсия при починал родител,не за соц. издръжка на многодетни семейства.Някой родител е работил достатъчно,но умира на 55г.напр.Защо децата му да не могат да получават поне част от пенсията му,която би получавал,дори да са пълнолетни?Все пак не искат чужди пари,а на родител.Тия деца ще трябва да следват,или да работят,дори докато се търси работа,пак могат да потрябват пари.В такъв момент,когато някой от родителите почине,всяка парична помощ е добра
87
8
 
7
 
! Отговори
до 92 преди 5 години
Кой ти дава право да обиждаш бе ?Ти хранил ли си го?Мрънкалник долен!Никоя друга нация - не обижда сънародниците си в странство!!!!Само долния...завистлив....мръсен...миризлив...нихилист...опортюнист....***!Май ще се окажат прави тези, които ви пожелават да изчезнете!
86
5
 
5
 
! Отговори
истината преди 5 години
До от Германия ами взе ли и родителите си??? А на гроба на дядо си, дето се е бил за България- ХОДИ ЛИ???? НЕГОДНИК!
85
4
 
7
 
! Отговори
до Анна преди 5 години
Тези спеченяци - дето се пишат големи родолюбци - когато се научат да хранят децата си с кухи приказки , и фалшиви празни пароли ... може и да живеят добре.А иначе си много права - бъдеще в България имат синовете и дъщерите - на Нинова, Борисов, Гергов и Овчаров - родолюбците ще им слугуват за къшей хляб , и ще им целуват ръце! За здравеопазване, пенсии ... и прочие - какво да говорим - държава със спестени 31 000 000 в касите на партиите - разчита на есемеси - да лекува болни българи - огън да
84
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът на България сега е съдебната система. България трябва да реформира съдебната система. Съдебната система е в основата на всяко демократично общество. Пряка номинация за членове на ВСС от неправителствените организации, отпадане на тайното гласуване и ограничаване на правомощията на председателите на съдилища. Ето с това трябва да започнем, това ще бъде едно добро начало.
83
16
 
7
 
! Отговори
от Германия преди 5 години
Аз от 11 години съм в Германия, заминах сам докато се устроя после си дръпнах жената и децата и сега сме си оправили живота, уредихме се и живеем като западняци в цивилизована държава, децата вече дори не говорят на български.
82
2
 
11
 
! Отговори
Алов преди 5 години
Боже Тикволандия е станала нетърпима, за това наистина да се гледа детет тука си е подвиг, а да останеш още по-голям
81
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЯстребПоследният свестен човек, напускащ тази балканска *** булгейристан - ако все още има такъв!, да не забрави да я полее обилно с бензин и да метне една-две гранати в нея!==казал "патриотичният" брат-чед - "социалист" - ястреб ястребов, с агентурно име - соколов! ама като взиме куфарчето 89-а ставайки за една нощ "велик бизнесмен", не мислеше да поливаш с бензин, ами гледаше да копнеш колкото може повече от държавното, т.е. от труда на хората! долен консуматор!амин!
80
7
 
4
 
! Отговори
Някой си преди 5 години
До Анонимния73Ти от кое племе си,бе?Щото българското няма да измре,хич не се и надявай....
79
1
 
21
 
! Отговори
Какво излиза? преди 5 години
Мъчат се онези родители, чийто съпруг (или съпруга) е починал без да има необходимия трудов стаж, но живият родител не изоставя детето, отглежда го, възпитава го, дава му образование!Когато обаче здрави и прави млади хора от един етнос правят деца като на конвейр и не работят, държавата не само им осигурява средства за живот с предимство, но и когато такива "родители" дадат част от децата си в соц.дом, за издръжката на всяко такова дете държавата скубе от данъкоплатците по над 1000 лв месечно!
78
2
 
17
 
! Отговори
За България преди 5 години
Всички вие,които само хейтърствате и сте само съдници,не мислите че това е инициатива за децата на България!Ако има положителен резултат,това ще е добре за семействата сега и за в бъдеще.Жената подема инициатива за своите,но и за вашите,а и за утрешните деца!Животът може да е внезапно кратък,и всеки може да изпадне в такава ситуация.Ако не помислим за децата,наистина държавата ни,а и ние заедно с нея сме обречени...
77
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такава държава няма
76
7
 
13
 
! Отговори
Ястреб преди 5 години
Последният свестен човек, напускащ тази балканска *** булгейристан - ако все още има такъв!, да не забрави да я полее обилно с бензин и да метне една-две гранати в нея!
75
7
 
6
 
! Отговори
IT преди 5 години
В БГ вземам 3000 евро с 10 % данък. Работя в немска фирма и ми предложиха да се преместя в клона там. Там ще взимам 4000 евро, но с 40% данък. Сигурно е по добре, но ще плащам и наем. Картата за метрото не е много евтина. Та се чудя кво да правя там.
74
3
 
7
 
! Отговори
до 78 преди 5 години
Успех - колкото по-рано се махнеш - по добре!Трият мен - а оставят коментари на нагляри , като този със 72 !Този мyxльо ще ми каже кой е предател - кой не!Един от craнта!
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коментар 76 е до човекошкартака с коментар 72
72
2
 
6
 
! Отговори
до 74 преди 5 години
Познавам те - поредния "шкартак с претенции"Такива останахте - 80% сульовци - дето в теми като тази се сещате "колко сте добре"А иначе квичите като талигарски мъници - колко ви евават...как не ви лекуват...и прочие и прочие!Давай шкартак - кажи ми какъв директор си...програвист с 10к заплата!Давай шкартак..
71
5
 
11
 
! Отговори
До Пърпъл преди 5 години
Не ни е това проблема. И сестра ми е в САЩ.Ама тоя ц..ървул под всяка статия пише колко бил преуспял и какви лузъри били живеещите в България. И представя Германия като раят на земята, а това просто не е вярно.
70
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радостна новина за света! Лошото е, че това племе гадно и гладно бугарашко измира бавно. Требе да се ускори процеса!