Дилемата: Живот под наем или кредит до гроб!

Състоянието на пазара с имоти у нас коментират в "Околосветско"
3 май 2018 21:30,
115

Жилищният пазар в момента е такъв - предлагане почти няма, а цените растат ли растат... Все по-далечна мечта ли става новият дом – коментар в предаването "Околосветско" по Bulgaria On Air на Невена Стоянова, съдружник в агенция за недвижими имоти, Снежана Стойчева, мениджър на imoti.net и певицата Нора Караиванова.

Покупката или наемането на ново жилище е съпътствано с много стрес и... пари.

"Хората мислят, че има балон, защото цените са доста високи, но това не е така. Те отговарят на изградената инфраструктура, качеството на строителството. Цените наистина са съобразени с това, което могат да си позволят купувачите" -сподели в предаването Снежана Стойчева.

"Ние сме в Европа. Заплатите се повишават, логично е и цените на имоти да растат" - коментира Невена Стоянова повишаването на цените на жилищата.

Интересът към имотите, който е особено висок в големите градове, се дължи на вътрешните миграционни процеси. Удовлетворено ли е търсенето на имоти и отговаря ли предлагането на очакванията на потребителите е също въпрос, който експертите коментират.

Оказва се, че основен проблем с агенциите е липсата на доверие от страна на потребителите. Факт е, че имотните измами зачестиха, все пак възможно ли е вярата в брокерите да се възстанови, е също обсъждана тема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За цената на един малък апартамент в София човек може да си построи чудесна къща в провинцията. Във централна Стара Планина около Габрово например има страхотни места. Чиста природа, чист въздух, плани навсякъде.Чудесни условия за зимен и летен туризъм, ски, колоездене, лов, риболов.... а в Габрово е евтино и всичко ти е на една ръка разстояние. Има магазини, ресторанти, молове, банки..всичко.Големия град изобщо няма да ви липсва. Поне при мен е така.
90
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Смолата на бораА като ти спрат тока за три дена какво правиш? Имай предвид, че и септичната ти инсталация е на ток и ще усмърдиш чак двора. Знаем ги селските истории.
89
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спекулата с имоти процъфтява и хората ще задлъжнеят с бързи кредити или ще трябва да се молят да не им качат наема и да останат по улиците на палатка.
88
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Милиардите от КТБ не са неизчерпаеми. Реинвестирането в имоти почти приключи, мафията прибра парите и сега брокерите надушват новия глад.
87
6
 
31
 
! Отговори
Смолата на бора преди 5 години
Метрото е за бедняците.Ако имаш пари строиш в някое китно селце своя си къща по свой вкус, паркираш колата в гаража и слушаш чуруликането на птиците.
86
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами то последните десетина години, всички селяни се изсипаха в София как няма да се повишат цените.Продават нивите и купуват апартаменти в заветната София.
85
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цените покрай метрото се повишиха, а с построяването на още километри от него жилищата близки до метростанциите ще нарастнат и цената би следвало да падне в цяла София
84
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При повече от 30-35 години изплащане на жилище, не си заслужава. Това значи 30 годишен човек да изплаща жилището си до навършване на пенсионна възраст. Т.е. цял живот задлъжнял
83
2
 
21
 
! Отговори
Смолата на бора преди 5 години
Балон има и това го признават истинските строители.Реалната продажна цена е 900 лева на квадрат, заради балона продават по 1050 лева квадрата, а са вложили 600 лв. на квадрат, говорим за истинско здраво строителсто с тухли Винебергер и безгредова стоманобетонна конструкция.Представете си колко печелят когато сградата е с ниско качество и е 3 пъти ипотекирана.
82
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Картофената принцеса е видимо много уплашена. Лъсна и кльощавия за**ик от СРС та, от които се разбира, че еврото набутвано на Иванчева от измисленото бизнесменче е било за нея. Питала прокуратурата, имало ли е такова СРС, и отговора бил, не??? Му-ха-ха, на 2 заседания не се вадят СРС та, с които се доказва корупцията на Иванчева. Картофке, като си замине Рапона, къде ще се криеш? Разнебити и окраде София. Като бяга Рапона, ще те вземе ли с Фалкона? Голяма ти е фамилията, живееш в лукс, ще плащаш
81
0
 
31
 
! Отговори
Финансист преди 5 години
В София почти достигнахме границата на цените над които е рисково да се купува.Неминуемо ще дойде повратния момент, при който ще има излишък на жилища.10 годишния цикъл се затваря.По мое мнение в края на следващата година цените ще паднат рязко с около 25%.
80
0
 
31
 
! Отговори
ретро преди 5 години
миналата седмица от Европа ни предупредиха да внимаваме,щото явно имотния балон пак е тръгнал да се раздува,тези днес ме убеждават,че нямало балон..ха сега сетете се кой казва истината......
79
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Хората мислят, че има балон, защото цените са доста високи, но това не е така.-------------------------------------------:D Затова половината апартаменти са празни :D Щом са опрели до платени статии да ни убеждават, че няма балон, ясна е работата
78
0
 
19
 
! Отговори
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: преди 5 години
СНЕЖАНО, ИЗКАЗВАНЕТО ТИ Е "ДРЪН, ДРЪН, ЧЕ ПЛЯС"!!!
77
1
 
41
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
На Снежана Стойчева и плащат заплата за да твърди, че балон на цените няма. Но оценката на пазара е, че цените растат доста по-бързо от доходите. Балонът пак се надува.
76
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Заплатите се повишават"Ко?!?!! :D
75
1
 
23
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Предлагам цената на жилищата да се вдигне на 10 хил евро на квадратен метър иначе ще дойдат кърджалиите и диарбекирците и ще ни купят на безценица!
74
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може и да има, ама вече 30 години все може и да има, ама все няма, но едно е очевидно, че мизерията я има и тя се увеличава главоломно.
73
3
 
14
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Предлагам да изберем БСПарите и да спрат застрояването и да започнат разрушаване!
72
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
25% от жилищата в София са празни/по официални данни/, а шепа герберасти продължават яко застрояване и лъжат като дърти ***, някой да се набута със заем.

Спонсорирани публикации