Дилемата: Живот под наем или кредит до гроб!

Състоянието на пазара с имоти у нас коментират в "Околосветско"
3 май 2018 21:30,
115

Жилищният пазар в момента е такъв - предлагане почти няма, а цените растат ли растат... Все по-далечна мечта ли става новият дом – коментар в предаването "Околосветско" по Bulgaria On Air на Невена Стоянова, съдружник в агенция за недвижими имоти, Снежана Стойчева, мениджър на imoti.net и певицата Нора Караиванова.

Покупката или наемането на ново жилище е съпътствано с много стрес и... пари.

"Хората мислят, че има балон, защото цените са доста високи, но това не е така. Те отговарят на изградената инфраструктура, качеството на строителството. Цените наистина са съобразени с това, което могат да си позволят купувачите" -сподели в предаването Снежана Стойчева.

"Ние сме в Европа. Заплатите се повишават, логично е и цените на имоти да растат" - коментира Невена Стоянова повишаването на цените на жилищата.

Интересът към имотите, който е особено висок в големите градове, се дължи на вътрешните миграционни процеси. Удовлетворено ли е търсенето на имоти и отговаря ли предлагането на очакванията на потребителите е също въпрос, който експертите коментират.

Оказва се, че основен проблем с агенциите е липсата на доверие от страна на потребителите. Факт е, че имотните измами зачестиха, все пак възможно ли е вярата в брокерите да се възстанови, е също обсъждана тема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
36
 
! Отговори
Брокер от БАН преди 5 години
Има една групичка от брокери-строители-наемодатели които настойчиво убеждават, каква голяма далавера е отдаването на имот под наем и как с лежане падат луди кинти. Само едно нещо не обясняват - КАТО Е ТАКАВА ЯКА ДАЛАВЕРА, ЗАЩО БАНКИТЕ НЕ Я ВЪРТЯТ АМИ ЗОРЛЕМ ВИ Я НАБУТВАТ НА ВАС? А отговорът е *** - защото е една опашата лъжа.
70
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента може наистина да има някакъв икономичекси растеж, но той е неустойчив защото се дължи на все по-намаляващата работна ръка, оттам и увеличени доходи заради дисбаланса на пазара на труда. Не е от увеличена ефективност или квалификация. Един ден ще стане така, че дори и да имаш пари, няма да има кой да ти свърши каквато и да е работа. Услугите стават все по-скъпи и некачествени, пред всякакви кабинети ще има все по-дълги опашки и така...
69
2
 
12
 
! Отговори
Деян преди 5 години
До Анонимен 71И тогава ще дойдат чужденците и ще ни купят на безценица. Турците Кърджали, до Пловдив, Румънците вече превзеха Русе. По скоро им го подарихме, като нашихме табели на румънски на всякъде и говорим на румънски, Сърбите до София, а Руснаците ще анксират бетонното ни черноморие. Много си прав. Сещам се за вица за акулата, която учела малкото си, как се яде водолаз.
68
2
 
12
 
! Отговори
DEM преди 5 години
До Анонимен 68И всичко това, цитирано от теб за Бай Тошо, го плащаме днес, защото всеки си строеше вила като краде. Държавните хора се правеха, че не виждат, защото крадяха 3 пъти повече и те. Да ти го кажа така. Крадяха от себе си, защото държавата е наша. Моя, твоя, тяхна. Все едно да режеш клона на който седиш. Като сме толкова имотни, я ми кажи данъците адекватни ли са? Чужденците не искат да купуват жилища, защото не искат да плащата високи данък сгради и такса смет.
67
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ръстът на имотите в момента се дължи на растящо БВП и заплати и ниски лихви, но това са показатели от краткосрочен тип. Демографската криза ще окаже своето опустошително влияние в дългосрочен план и в рамките на 10-ина година цените ще бъдат съвсем различни.
66
0
 
32
 
! Отговори
тоя дето няма да пла преди 5 години
Госпожата шефче на сайтче, дали си купува жилища през агенции или си ги сортира когато дойдат от частно лице... с 15-20 хиляди евро надолуи вие продажни репортерчета, кво лъжете хората?
65
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Хората мислят, че има балон, защото цените са доста високи, но това не е така. Те отговарят на изградената инфраструктура, качеството на строителството". Това може да го каже само човек, който не е построил нищо в живота си и няма никаква идея от строителство. Реалната цена е далеч от пазарната, печалбата в процентно отношение е в пъти, а не няколко процента печалба. За качеството - о боже, всички го знаем.
64
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРИ (ЛОШИЯ) БАЙ ТОШО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ СЕ СДОБИХА СЪС ЖИЛИЩЕ И СИ ПОСТРОИХА ВИЛИ ПО СЕЛАТА ,ЗАЩОТО ВЪВ ВСИЧКИ ПРЕДПРИЯТИЯ ИМАШЕ ДСК И ВЗАЙМНО-СПОМАГАТЕЛНА КАСА КОЯТО ДАВАШЕ БЕЗЛИХВЕН ЗАЕМ НА ХОРАТА ЗА ЖИЛИЩА И НУЖДИТЕ ИМ ,А ЗА МЛАДИТЕ СЕМЕЙСТВА САМАТА ДЪРЖАВА ДАВАШЕ БЕЗПЛАТНИ ЖИЛИЩА..ТЕ ЗАТОВА ЗАПАДНЯЦИТЕ ДЕТО 80 % СА НА НАЕМИ ОЩЕ СЕ ЧУДЯТ ЗАЩО БЪЛГАРИТЕ СМЕ С ТОЛКОВА МНОГО СОБСТВЕНИ ЖИЛИЩА И СОБСТВЕНОСТ.
63
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всичко , което четете в тоя сайт имам чувството, ч е е "пито - платено"...
62
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хубаво са ви платили, но балон си има - растящи цени при опустяващи градове. Имотът в БГ не е инвестиция с константна стойност вече. След 20 г градовете ще са още по- безлюдни и неатрактивни. Това сочи науката урбанистика и НСИ. Другото е платен пиар.
61
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При липса на предлагане, но има някакво търсене все още е нормално търсачите да се надават един с друг за малкото имоти, естествено говорим за имоти с желана локация.А като говорим за евтини имоти също има достатъчно.Почти на всяка точка в българия можеш да намериш имот на около 100 км от желаната локация на символична цена.В някое село така че не може да се каже че липсват и имоти на ниски цени, но те не са желание поради изселването от селските региони.Но ги има , така че ако цената е приорите
60
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко много глупости за толкова малко време 🤣
59
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В какво съотношение според вас растат заплатите и цените?
58
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ИМОТИ ЗАЛИВАТ ИМОТНИТЕ АГЕНЦИИ.БРЮКСЕЛ ПРЕДУПРЕДИ, ЧЕ В БГ СЕ НАДУВА ПОРЕДЕН ИМОТЕН БУМ. БАНКИТЕ ГЛЕДАТ ДА СИ ПРОДАДАТ ИМОТИТЕ С КОИТО СЕ ЗАДРЪСТИХА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ. ДРУГОТО СА ПРИКАЗКИ НА КИЛО- БИЛЕ УВЕЛИЧЕНИ ЗАПЛАТИТЕ- ДА БЕ ЗА ТОВА ЛИ СТИГНАХМЕ ЦЕНИТЕ В ЕВРОПА.
57
0
 
38
 
! Отговори
от 57 преди 5 години
Питах какви, понеже купих имот с цел отдаване под наем - занулих една такава инвестиция - само дето се занимавах 10 години- наемите тъкмо ми покриха поразиите от сметки и ремонти и разходите по сделката - това не е ПАСИВЕН доход а само разправии. Опитвах договорни фондове, доброволни пенсионни фондове, дивидентни акции, форекс - само загуби от такси. Депозитите за 10 години грубо са ми донесли чиста печалба 30 хил лв. - покривайки ми загубите от другите "инвестиции". Толкова с "инвестициите".
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Припомняме, че заради изисквания на европейското законодателство от 1 юли централната банка няма да изчислява и публикува справочните индекси СОФИБИД и СОФИБОР, като вариантите са или той да оптпадне изцяло от модела за образуването на лихвите по левовите заеми в България, или да поддържането му да се прави от лицензирана фирма."
55
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да ви имам и инфраструктурата и удобствата и всичко! цените са безумно високи!
54
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
че ако върнат софиското жителство софия ще се обезлюди наи много да останат 120 човека
53
4
 
23
 
! Отговори
До 55 преди 5 години
"Има много деуги начини да печелиш от спестяванията си и то без да се занимаваш с наеми и апартаменти с доходност по голяма от 10%"Какви?
52
34
 
26
 
! Отговори
Киро Х преди 5 години
Жилищният пазар в момента е такъв - предлагане почти няма, а цените растат ли растат...==========Мдааа, това е само още една причина да се върне Софийското жителство, и като завършат Вишето да си се прибират обратно по родните места! Така ще е по-добре за всички, но най-вече за самите провинциалисти, които няма да бъдат доени с наеми и ипотеки до гроб! Стойте си по родните къщи, мили сънародници! А и ние ще можем да си пием кафето по Витошка, без да ни се продънят ушите от мякаща реч!

Спонсорирани публикации