Никола Донев: Шокиращо е, че животните не спират да биват убивани!

"Нашите демонстрации пресъздават какво се случва в кланиците", посочи той
Обновена: 7 май 2018 12:46 | 7 май 2018 12:34,
445

Вчера част от преминаващите през столичния булевард "Витоша" останаха шокирани от кървавите голи тела, увити в найлонови пакети. Всичко това е част от поредната акция на Българския вегански съюз, насочена срещу "масовото избиване на бебета агънца, както и срещу безчувствието и безсърдечието на техните убийци и поръчители, които ги консумират".
Още по темата
"Най-шокиращото за нас е, че животните не спират да биват убивани. Трябва да бъдем цивилизовани. Нашите демонстрации пресъздават какво се случва в кланиците. За нас е крайност да прережеш гръкляна на едно животно. Нямаме толерантност. Тези животни искат да живеят, а хората не се съобразяват с това. Хората трябва да направят връзката между месото и убийството", категоричен бе председателят на БВС Никола Донев.

В студиото на "България сутрин" собственикът на ресторант Аспарух Аспарухов подчерта, че темата с веганството се преекспонира, а подобни крайни демонстрации нямало да доведат до нищо хубаво. 

"Човек трябва да даде избор на децата си да бъдат каквито искат. Хората трябва да могат да избират. По-скоро трябва да бъдат съветвани и когато решат да изберат дадена интервенция на своето тяло – тогава да им бъде помогнато да станат вегани. Светът ни все иска да бъде крайно справедлив, но това не е така", коментира ресторантьорът. 

За финал на разговора от ефира на Bulgaria ON AIR Никола Донев се обърна към всички собственици на ресторанти и ги призова да предлагат повече вегански варианти в менютата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До MoмичеАко беше с една идея по-грамотна,нямаше да е зле.Ама хлорофила не прощава...
244
12
 
4
 
! Отговори
Moмиче преди 6 години
До Анонимен 250Аз не бях от тези, които правят инсталации по илиците на Витошка. Но не виждам какво лошо има в това - това е техният МИРЕН начин на отворят очите на обществото за зверствата, които стават в животинската индустрият. Не ходят да ви ровят в чениите и да ви взимат месата, за да ги наричате агресивни. :)
243
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МомичеМа вие почнахте - някой да ви е карал да правите инсталации по Витошка? И даже никой не ви мрази, а само откровено ви се подиграва, ама от зеленчука май и мозъците са ви закърнели и не можете да разберете нищо....
242
2
 
18
 
! Отговори
Ме преди 6 години
Още една причина да сме на толкова ниско място по свобода на словото! Давате изява на всякакви агресивни малцинства, състоящи се от явни психо и социопати,слагате му етикет "толерантост",а всъщност търсите сеир и евтина сензация.
241
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ги гледам, как са облечени се чудя, когае бил псоледитнте, когато са изкарали и един лев ...
240
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
245 - Това заплаха ли е ? Библиотеки го казал на живо пред камера, по мой адрес :)
239
5
 
2
 
! Отговори
хихихохо преди 6 години
До Момичеи ти си месоядна!!!.....ама хайде това е друга тема!
238
8
 
3
 
! Отговори
До 242 преди 6 години
Как би се чувствал, ако някой маринова и опържи тебе?
237
2
 
9
 
! Отговори
хмммм преди 6 години
като гледам много закръглени вегани има!оооооо това ще да е от фъстъците!!!мама едно време викаше ....тази шия не е от туршия!
236
12
 
4
 
! Отговори
Момиче преди 6 години
Не знам защо месоядните щом сте толкова уверени в доводите си, защо с такава злоба и агресия нападате веганите? Сигурно се обажда гузнта ви съвест.
235
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ок, жалко, че се мъчат така животни които ... Ама аз ли съм виновен, че като ги маринован и запържете в масълце са толкова вкусни плодове :)
234
2
 
9
 
! Отговори
Кон преди 6 години
Здравословно е да бъдат игнорирани крясъците на незначителното малцинство вегетарианци. Слабост на демокрацията е, че трябва да търпи просташките им изпълнени и изказвания, като така се губи значението на истината, и тя се замества със значението на крясъците и демонстрациите. Все-пак обаче вестниците не са длъжни да им дават думата. Аз смятам, че огромното мнозинство от българите са месоядни, уважават касапите, както и животните, които не са друго, а стока,нямат никакви права, а предназначение.
233
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Maloumni vegancheta
232
1
 
2
 
! Отговори
хах-о преди 6 години
До 226Емпатия, хубав термин, но той предполага много и разнообразен жизнен опит, не само голо съчувствие под формата на емпатична загриженост за животните. Емпатията включва именно такъв вид загриженост, но и разбирането на гледна точка дори и да противоречи на твоята.. но си на прав път, мъката е добър учител - не случайно най-мъдрите са били най-грешни.. със здраве!
231
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЗИ ОЩЕ ЛИ НЕ Е В ЗАТВОРА!!!СЪВСЕМ ОТКРИТО НИ ИЗКАРА ВСИЧКИ НАС ЧУДОВИЩА НАЦИСТИ КРЪВОЖАДНИ УБИЙЦИ!МИСЛЯ , ЧЕ СА ТОРМОЗ БИ ТРЯБВАЛО ДА МУ СЕ ПОВДИГНАТ ОБВИНЕНИЯ!
230
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веганите на веро !
229
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ходя си и на лов и се радвам. *** с нетърпение, да се вдигнете на възстановяване, че от мисията насам не съм стрелял по талибани.
228
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може би достъпа да интернет трябва да е ограничен ...
227
3
 
8
 
! Отговори
! преди 6 години
няма разлика между *** и веганите - и двете ги има, защото мечтата им е да са жертви,но никой не им обръща вниманиеще ядем каквото пожелаем
226
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за наглост ! Добр, че сайта е анонимен, иначе бих те осъдил за това. Имам магистратура по CS, и IQ от 144 пункта. Не, не съм гения, който идва веднъж на поколение, но обидните ти нопределения не са на място. Прекалено о съм напреднал в обществото,за да може някакви долни хипари, които не са създали нищо освен ... Това за което то говореше, през живота си, да ми казват, какво и как. Надявам се, че автоматизацията ще те остави гладен - лични допринасям !