Китай увери: Прави всичко за спасяването на Боян Петров

Издирвателната операция продължава, заявиха от Пекин
10 май 2018 12:15, Елка Василева
84
Китай увери: Прави всичко за спасяването на Боян Петров
Боян Петров. Снимка: архив, Булфото

Правителството на Китай предприема всички възможни мерки за спасяването на изчезналия в Хималаите български алпинист Боян Петров, заяви днес говорителят на китайското министерство на външните работи Гън Шуан, цитиран от ТАСС.

Още по темата

"Китай придава голямо внимание на спасяването на българския алпинист Боян Петров. Предприемаме всички възможни мерки, за да го намерим", каза Гън.

"Метеорологичните условия в района на провеждането на операцията са много сурови, издирвателно-спасителната операция продължава", посочи говорителят на китайското външно министерство.

Той отбеляза, че Китай предприема всички необходими мерки и ще координира действията си с всички други страни, включително с България, пише БТА.

Боян Петров изчезна по време на експедиция по изкачването на 8-хилядника Шиша Пангма, като няма връзка с него от 3 май.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
21
 
! Отговори
Petar, NY преди 5 години
КривонделНямам и капчица гордост от това, че този човек катери планини. Той го прави за себе си. Плаче ми се когато някой пожарникар или полицай загине на работа без значение дали е в България или в САЩ.
26
12
 
22
 
! Отговори
Кривондел преди 5 години
До критикуващите: Боян Петров е един от най-добрите алпинисти в света, човек, който прославя тази държава и кара част от нея да се чувства горда. Уважавайте подобни символи - не са толкова много!
25
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да,интелигентните стоят по 9 часа на компютъра в офиса и след това още 3-4 вкъщи на смартфона.Друго си е!
24
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо им няма на алпинистите,просто не искат да живеят, като сиви мишки (като нас).Ходим на работа, която ни е писнала,след това минаваме през Кауфланд и се пребираме вкъщи,където гледаме новините и лягаме да спим.И аз искам да бъда,като алпинистите,но явно не ми стиска.
23
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един болен безделник направи личният си избор в национален проблем! Да, ама-не! Откъде на къде Захариева се показва с някакви "нови новини" за безделника? Като го намерят да и го занесат в къщи да си го държи във фризера а шматката-любовница на безделника да спре да обикаля студията, защото няма никакво морално право!Къде беше тя когато той заминаваше и защо тогава не помисли за рисковете? Престанете с простотиите си а гледайте проблемите на тези които са ТУК и всеки ден се борят за живота си
22
2
 
7
 
! Отговори
до 22 преди 5 години
За последно е видян на 3-ти май
21
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приказват си китайците едно, а правят друго. Скапаната им бюрокрация е безкрайна. Калпава работа, да се чакат 2 дни, че и още за супер-спешна спасителна операция, при това само за разрешение за провеждането на тази операция, не и за осъществяването. Калпава работа, същата като Тянгун, същата като скапаните им телефони, със откраднати на 99% технологии, като скапаните им евтинии от али т.н.
20
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човекът е изчезнал на 29 април,а тръгнаха да го спасяват преди 2-3 дена! Това е абсурд!
19
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
само един човек(тестов пилот) е кацал на Еверест ползвайки някякво силно въздушно течение, което си го има в района, ама не става за летене, оглеждане и търсене на хора. Иначе в този разреден въздух със съвременните хеликоптери не става да кръжиш и търсиш.
18
4
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
трагедията е налице. хайпа на джурмалята които по традиция са на помен с чужда пита, тоже. да н е мислите че на алтън, калкулаторката или на ония с правените гърди по нова им пука за някой? вият срещу кой се сетиш, но за два процента рейтинг. което е много. а, кой се прави много на майстор, си намира майстора за съжаление. да даде господ на всеки, да приключи в битка с поредния си осемхилядник
17
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност има такива хеликоптери,които да летят над 8000 метра. Преди 10-на години даже машина кацна на Еверест. Така че нищо ще го намерят!!!
16
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според Пор-а има 2 вида хора: дребни душици, дето пият пърцуца и едри ДУШИ, дето си оставят костите по места, дето даже няма кой да ги прибере.Вие от кои сте?
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам да изстреляме един сателит да наблюдаваме района в реално време. От парите на фонда за бедствия ....
14
5
 
24
 
! Отговори
до Пор преди 5 години
Да, ще го запомним. Как е отъшъл на място, дето няма абсолютно никаква работа и е оставил семейство, само ей тъй, щото е е едра душа и има липса на адренаилн. Не знам дали има деца, но в случая знаете кое е по-добре
13
6
 
36
 
! Отговори
Стоян Златев преди 5 години
Коментарите са потресаващи.
12
5
 
14
 
! Отговори
Ани преди 5 години
До Ангел,Напълно Ви подкрепям,Всеки луд с номера си!Но понеже аз,Вие,втори или трети не сме известни,нас кучета ни яли !
11
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До размисли и пръцДа ,трябваше веднага целия китайски народ да се юрне към върха да го спасява...
10
2
 
12
 
! Отговори
Спиди Гонзаки преди 5 години
До Защо? Ами за да не го ядосват,затова взема най добрите.Ти представяш ли си Плевнев ако дръпне една реч на Шефа за Евроатлантическите ценности и върховенството на закона,че Дядо Божи трябва да подаде оставка!
9
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПЪЛЕН *** СИ. ДРУГО НЕ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ ЗА ТАКЪВ КОМЕНТАР.
8
21
 
22
 
! Отговори
Защо? преди 5 години
Дано да е жив Боби!Питам се какво сме направили толкова лошо,че Господ прибира при себе си най-добрите българи,качествените хора? Защо оставя тези,които крадят и насилват?Кажете един от ,,големите" политици примерно като Костов да са наказани?Не,спокойно си харчат парите,наслажващи се на живот, деца и внуци!