Без следа от Боян Петров, не беше открит и в Лагер 3

Търсенето на алпиниста продължава в неделя
Обновена: 13 май 2018 09:29 | 12 май 2018 20:35,
272
Без следа от Боян Петров, не беше открит и в Лагер 3
Снимка: Facebook

Боян Петров не беше открит и в лагер 3 под връх Шиша Пангма. До там са достигнали двама шерпи и двама или трима китайски алпинисти.

Още по темата

В неделя спасителите ще се опитат да минат по пътя на Боян, за да разберат дали той е успял да се качи до върха. Това каза за Дарик Деян Петков от екипа на българския алпинист.

В неделя хеликоптери няма да летят отново над района, защото ще има много хора и ще е опасно за тях.

До лагер 3 са достигнали двама шерпи и двама-трима китайци. Първоначално намерили парче плат. Оказало се парче от дреха, което не е на Боян Петров.

Имало и други неща, които обаче са от стари експедиции до върха и не са на българския алпинист, обясни Петков.

В неделя катерачите ще изкачат върха, ще минат по пътя на Петров, за да разгледат и да се опитат да разберат дали той е стигнал върха при изкачването си.

Междувременно по-голяма група хора ще предприеме изкачване от лагер 2 до лагер 3.
"Утре те няма да бързат като днес, когато искаха да се качат от лагер 1 до лагер 3. Утре времето ще бъде хубаво, така че всички ще могат да работят добре по маршрута", каза Петков.

Той обясни, че са получени фотографиите, направени от хеликоптерите, и на тях не се вижда нищо, различно от релефа.
 
В неделя хеликоптери няма да летят в операцията по търсенето на Петров, тъй като по маршрута ще има алпинисти и това би било опасно за хората, обясни Петков.

По-рано близки и приятели на Боян разпространиха информацията, че спасителната операция се нуждае спешно от дарения. Те съобщиха, че ще са нужни над 150 000 долара за транспортирането на Боян в случай, че бъде намерен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не говорим колко е подозрително мълчанието на Външно
118
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българската правосъдна система не намира бегълците, но застрахователито успяват! Ранонили късно всичко ще излезе на яве! Телефоните си оставил, палатки захвърлил, не знам си какво! Лъжи, лъжи, лъжи!
117
2
 
34
 
! Отговори
До Циник преди 5 години
А прибрал си се, добре. Лягай да почиваш, че в неделя е доста натоварено сега с тея каравани
116
15
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този 100% се скрил по островите! Неговата приятелка не изглежда никак притеснена! Сега уж събират пари за парлама! След време ще изчезне и тя! Толкова плитка пиеска! Затова и ни родители, ни голяма деря се показаха по медиитв! Всички знаят къде е! Брутална застрахователна измама! Вярвам на този цирк колкото вярвам на Ердогановия преврат!
115
6
 
58
 
! Отговори
К преди 5 години
Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му! Почит и Уважение!
114
5
 
36
 
! Отговори
До Циник преди 5 години
Ти нямаш слаба тема бе. Егати капацитета. Днес май на аутохофа имаше много работа и за това цял ден не си писал.
113
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя цитат за Боян е СПАМ.Тинейджърски напъни от псевдоемоционална реалност и самовлюбени съновидения от типа колко съм възвишен *** вие не ме разбирате
112
12
 
40
 
! Отговори
Цитат за джънки преди 5 години
Самовлюбен егоцентрик ... истински родител...отговорен баща ... любящ родител ..ловец на слава ... адреналинов фрик..
111
6
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако медиите бяха писали по-често за този човек, за борбата му за опазване на природата и т.н. народът щеше да го познава и да реагира по друг начин. Сега ни изкарвате завистливи и простаци, но за хората Боян е просто поредният авантюрист. Вместо за него и други стойностни българи журналистите ни занимават с това кой и къде разкъсва прашки те на НиЛо
110
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради случилото се с Боян Петров Ще правят Първи кабинков опсс въжен лифт на Шиша Пангма
109
19
 
86
 
! Отговори
Огорчен преди 5 години
Като чета коментарите, ми стана мъчно за Боян Петров. Просълзявам се като гледам колко злоба има във вас прости души.Един истински достоен българин идеалист и пример за това, как трябва да следваме метите и целите си и да бъдем силни преди всичко. Поклон и вечна почит!!!
108
9
 
48
 
! Отговори
Цитат за Боян преди 5 години
"Думи, думи, думи непознати за повечето. И ние вдъхновявахме, и ние предизвиквахме,но междувременно се чувствахме живи. Ти ми припомни това. Изпращам ти цялата си енергия, същата онази която на 23 юли 2016 помогна на Виктор да оцелее. С теб сме, приятелю! Знам, че скоро ще се върнеш!
107
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боби с теб сме Ти си жив само в нашите глави
106
5
 
51
 
! Отговори
Цитат за Боян преди 5 години
"Ходим на работа, на лекции, на даскало. Постижение в живота е да успееш да купиш апартамент и да отгледаш някакво що годе читаво потомство, което да не пропуши на 7, да не се друса с екстази още преди да е влязло в гимназия и да изкарва оценки различни от двойки. Подвизи, любопитство, смелост, желание да опознаеш света, желание да стигнеш по-далеч, да откриеш нещо за себе си и за останалите, да промениш хората, дори и само един човек..."
105
17
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йети са открили Боян Петров наслизане от върха. Той е отказал помощ и кротко е продължим надоло
104
10
 
45
 
! Отговори
Цитат за Боян преди 5 години
"Ние се отказахме от мечтите си под натиска на хората. Ние спряхме заради инцидент в планината, който бавно ни накара да повярваме на мнозинството. Няма да пиша за този случай, защото виновника в крайна сметка беше разкрит за още допуснати грешки. Знам, че ще се върнеш, вярвам го. Вярвам, че всичко ще приключи скоро и че ще си дойдеш у дома. Ти ме накара да се замисля отново над смисъла... Защото не живеем. Дори не живуркаме. Залъгваме се, че има смисъл, докато в същото време просто оцеляваме. "
103
12
 
47
 
! Отговори
Цитат за Боян преди 5 години
"Не ме интересува какво мислят тези от диваните, вперили поглед в телевизорите, ходещи на работа от 9 до 6, чиито мечти стигат до годишната почивка на Слънчака. Те не разбират, но аз помня силата на крилете, които имах до неотдавна. Тези същите криле, които ме качваха където пожелаех. Тогава вярвах, че ще кача Еверест и всички осемхилядници. Знаеш ли, Бояне? Бях си го обещала. Че един ден след много подготовка и с правилните хора ще успея. И после, Бояне... "
102
11
 
50
 
! Отговори
Цитат за Боян преди 5 години
"Толкова ли бързо забравих вкуса на въздуха там горе, факта че си стигнал сам, факта че си надскочил себе си па макар и не на осемхилядник, а на кончето, на Вихрен, на Ботев...Бояне, с теб сме. Двама незрящи, които искаха да стигнат поне до базовия лагер на Еверест, ако не и по-нагоре. С теб сме, приятелю, с теб, с Ради, с всички хора, които те търсят сега."
101
10
 
52
 
! Отговори
Цитат за Боян преди 5 години
"Светът е прекалено широк, за да седим вкъщи и да мислим за непосредствената прехрана. Нещо странно се случва с мен в последната седмица - особено чувство между решителност, желание за промяна и съвсем мъничко тъга се е загнездило в корема ми. Омръзна ми да гледам коментарите на хората по групите в смисъл на "ми кой го е карал, да си беше седял вкъщи". Кои сте вие, че да слагате лимит на възможностите и да режете крилете на по-силните от вас? Коя съм аз, че да казвам кое е разумно и кое не?"
100
0
 
44
 
! Отговори
тъжна новина в ефира преди 5 години
ееееехехехима някаква унесия и инерция по нанагорнището, че някой смантафурцал китайския посланник в София и китайците обещали да направят всичко възможно, после 3 хеликоптер, 100 алпинисти и какви ли не още новини изсипваха по екраните, а истината за адските условия при които ако е сам, без палатка, харана, кислород и лекарства, 3 а 303 хеликоптера да беха хукнали и не 100 алпинисти а 1100 да бяха хукнали.. новините щяха да са същите нито в лагер 2 нито в лагер 3 е бил заварен Боян.