Между Лагер 2 и 3: Откриха палатката на Боян Петров! Празна…

Според шерпите българинът е тръгнал към Лагер 3, продължават натам
12 май 2018 14:30,
418
Между Лагер 2 и 3: Откриха палатката на Боян Петров! Празна…
Снимка: Facebook

Спасителните екипи, които издирват Боян Петров откриха палатката му между Лагер 2 и Лагер 3. Тя обаче е празна.

Това съобщиха от хеликоптерната компания, която се включи в издирването на българския алпинист, пише "24 часа".

Според шерпите Боян е тръгнал към Лагер 3, те продължават в същата посока, а хеликоптерите са в базовия лагер в Катманду и са готови да реагират в рамките на 50 минути.

Междувременно жената на Боян, Радослава Ненова, публикува снимка на хеликоптерите, които издирват алпиниста.
"Днес надеждата изглежда така....вие всички направихте невъзможното възможно", написа тя.

"Да Боян е много оспорвана личност, уви тези дни и аз, но ако ги няма тези хора, как ще знаем, че земята е кръгла, как ще разберем какво има на Луната или зад хоризонта ....а повярвайте ми и за да се открие лекарство за рака е нужна лудост и 100% отдаденост.

Колкото и да съм потърпевша, тези хора трябва да ги има, иначе светът би бил празен и скучен без тях", пише още Радослава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


418
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е превели са пари щом го търсят
232
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вдовицата ще гушне най-малко 2 милиона от застраховката.
231
5
 
7
 
! Отговори
До 256 преди 5 години
Ама разбира се,и аз нямам нищо против да се разходя до там и да правя навалица!А ти с какво точно ще помогнеш там бе фифи
230
16
 
13
 
! Отговори
полет преди 5 години
До Червен скорпионАз имам сърце и съм готова да замина веднага и да се включа в издирването на Боян.Веднага!Не го познавам!Но ще дам всичко от себе си за да го върнем в България!
229
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страх ме е вече да си отворя фризера...току виж и там спасители да ми искат пари...
228
2
 
27
 
! Отговори
Не е до Боян преди 5 години
Не е до Боян въпросът в тоя чат. А до това защо толкова затаена злоба всеки път. Ами защото много търпим-шефа търпим, жената, политиците, системата и сме смачкани. Да се вдигнем..веднага някой ще ни яхне и обязди за негов просперитет. Така че сръдни за емигрантите да няма май. Успели в България има, но не са мнозинство. Не че не искат и не опитват. Просто факт. Боян дано се намери..жив. Ама и ние сме си изгубени-и то на дивана.
227
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По надолу ми нацъкаха минусите, защото според мен тази жена на Боян Петров трябва да даде отчет колко пари е получила и за какво ги е дала. Не се съмнявам, че са по предназначение, но липсата на информация за размерите на тези суми, в частност, които е получила....е меко казано некоректно към дарителите. Не, че е задължително, но от морална гледна точка е правилно.
226
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе все си мисля, че Галилео и Коперник са допринесли много повече без да се самоубиват. Не мисля как още вярват, че ще го наерят жив, та да искат 150000лв, за да се откриват празни палатки
225
23
 
34
 
! Отговори
Червен скорпион преди 5 години
Прости български народе, слушай. В света няма много хора, които са изкачили дори и един 8-хилядник. Боян изкачи 10. Може, дай Боже, да стане един от малцината с всички 14. Това е човек, от когото да се учим как да живеем, как да обичаме. Когато се запитате защо сте на такова дередже, че не може да направите нещата, които този човек е направил, ето ви отговора: завистливо племе сме, дотолкова, че предпочитаме да завиждаме и да плюем, отколкото да имаме нещо голямо, каквото има Боян. Той има сърце
224
23
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това , че не е открит може да се окаже добра новина за Дезерт роуз. Тя ще може да продължи да събира пари за "спасителна" мисия още месеци наред. И някой ще каже ли колко държавни пари са строшени досега за безсмислената акция? Или това е държавна тайна?
223
15
 
19
 
! Отговори
Бан преди 5 години
БАН плаща. Зелените октоподи Въртят всички на малкия си пръст Зелените им плащат за протестите и да дават интервюта Нали я видяхте оная Иванчева с подкупа Ей така се ходи по експедиции
222
2
 
28
 
! Отговори
Ммм преди 5 години
НЕМА се оправи тоя народ. Дано човека е жив поне. Другото се оправя, предполагам.
221
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продължавам да питам, защо няма вест от пълнолетната му дъщеря и от родителите му? Те не искат ли да го издирват или има истина, която не трябва да научим? Или Дезертроуз опитва до последно да издрънчи някое евро, знаейки, че човекът така е пожелал изначално!
220
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До уАми много просто. Парите идват от БАН като командировачни.
219
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо трябва да свалят Б.Петров Аз искам например трупа на Христо Проданов да бъде свален Като ще се дават пари нека и другите да намажат
218
3
 
19
 
! Отговори
до 241 преди 5 години
Много добре знае колко струва, едва ли знае какво става в момента......обаче.....наистина донякъде е безхаберие. Накрая като на филм ще си остане закопан там и след няколко века ще го открият новите човеци и ще го анализират. Както ние днес откриваме мумиите...само дето той е на -26 и надолу градуса...Много преценявал, обаче наистина важни неща е пропуснал....да направи. Ако телефонът би могъл да си изтърве, с тея технолиги днес GPS-a e трябвало да си го държи ако щете в гащите.
217
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз това питам държавен служител без бизнес как си позволява да ходи на такива скъпи експедиции Кой плаща? От къде пари?Как става така без доходи? И аз искам ама немога нямам кинти!
216
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До GPS 222Дано всичко свърши добре ????!!!!Ще свърши добре колкото добре може да свърши ако скочиш от самолет на 3000м без парашут. А дано ама нада ли.
215
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тоя ве. От 30 публикации 20 за него имате.
214
6
 
51
 
! Отговори
у преди 5 години
Не познавам човека Боян Петров.Дано да е жив, въпреки че вече изглежда абсурдно. Чудеса стават.Живял е добре и правил това което иска. А това уважаеми е много, много скъпо и трудно.Как е харчил стотици хиляди долари годишно за експедиции по баири без да има бизнес, а като държавен служител в БАН, за мен е загадка.Всички си отиваме рано или късно. Той изглежда си отиде докато прави това което му харесва. Е, не мисля че трябва да го оплакваме...Бил визионер... Тук не съм съгласен.